Honey, ja bih se odlucila za drugu varijantu. A ti kako hoces. ;)
Sta ste / sta biste danas kuvali?
#3301
Posted 01 October 2017 - 10:21
#3302
Posted 01 October 2017 - 10:28
...slazem se za tursku tursiju, ali kod komsija na bliskom istoku je jos bolja
ja kupovala u lokalnim radnjicama svastarama
kupis tamo sve sto ti treba i na kraju iz ogromnog bureta, kupac sebi golom rukom izvuce krastavce, lovis krastavce po buretu sa rukom do lakta kao ribu...tamo su tako prodavali tursiju samo od velikih krastavaca presecenih na pola i napunjenih persunom
...bolje i to da svaki kupac zavuce ruku u bure nego onaj vlasnik radnjice koji ne pere ruke vodom, samo vazduhom
ali ne moze da prestane da se jede ...sto vise bakterija to je i ukusnije - dokazano!
(deja vu ili sta, ovo sam vec spominjala cini mi se)
Edited by Mama_mia, 01 October 2017 - 10:28.
#3303
Posted 01 October 2017 - 10:33
Honey, ja bih se odlucila za drugu varijantu. A ti kako hoces.
Moracu izabrati varijantu koja prlja najmanje sudja. Danas sam nesto osjetljiv.
#3304
Posted 01 October 2017 - 10:41
Pa to je druga varijanta, ili? Dakle sve u lonac na cetiri sata i to je to.
Ja sam vec u kuhinji od jutros.
Edited by Vollmeise, 01 October 2017 - 10:41.
#3305
Posted 01 October 2017 - 10:47
Flekice sa kupusom?
Svakako!
Flekice sa kupusom!
Pitam se, pitam - šta to nisam spremila
da vidis sad, tetka kaze nisu flekice ako sam ne napravis testo...oklagija, razvlacenje oko stola verovatno
i krupno mleven biber obavezno (sigurno zena misli da cu to praviti)
#3306
Posted 01 October 2017 - 10:48
Kod mene danas:
Ovo je Tamworth pork belly, 1kg. Ici ce na lo&slo nekoliko sati da se sva masnoca istopi i meso omeksa. Jedino sto jos ne znam dal to da pripremim na neki azijatski nacin sa soy/teriyaki/honey glazure ili da nacupam zalfije, lorbera i thyme , pa sa malo vina u rernu na nisko i tako jedno 4 sata?
Valjda ce mi se izbistriti dok jos jednu kafu posrcem.
Eddie Murphy on pork bellies (going down )
Pork belly može bez vina, ali ne ide bez ruzmarina. Bit će dovoljno i 2.5 h na 120 °C; glazirao bih ga mješavinom meda i soya sosa (kombinacija koja najbolje paše na janjećim kotletima).
Zaboravi azijatske načine, drži se evropskih tradicija (recimo francuske)
Kako vam zavidim, kako lijepe živote vodite.
Edit: talijanski, naravno, pardon. Evo, Dario Cecchini, toskanski butcher koji pjeva i recitira Dantea.
Edited by ironside, 01 October 2017 - 11:38.
#3307
Posted 01 October 2017 - 11:15
Zaboravi azijatske načine, drži se evropskih tradicija (recimo francuske)
Kako vam zavidim, kako lijepe živote vodite.
Ovaj link sto si stavio je sto cu i uraditi. Tamo kaze da je u stvari italijanski recept ali meni izgleda kao milion funti u kesu. Samo jedna tepsija za oprati. Extrica.
Fala lijepa!
#3308
Posted 01 October 2017 - 11:48
Pa to je druga varijanta, ili? Dakle sve u lonac na cetiri sata i to je to.
Ja sam vec u kuhinji od jutros.
Danas hocu da se bavim spremanjem po kuci, paz za kuhinju nemam bas toliko vremena. Opet, da mi je da pojedem kako treba, uz casu dobrog vina, a to je ovaj recept sto je ironside postavio.
Sad samo da pokrenem dupe.
#3310
Posted 01 October 2017 - 12:41
#3311
Posted 01 October 2017 - 12:44
...
A na kineski nacin - to mora neizostavno da se proba!
#3312
Posted 01 October 2017 - 12:48
danas bih kuhala ali idem na rucak
javicu sta su spremali... neka bude i prepeceni rostilj pregladna sam...
ps. iz kinikovog klipa mast direktno curi na moj post, hvala bogu bezim odmah
#3313
Posted 01 October 2017 - 12:51
Kod mene danas:
Ovo je Tamworth pork belly, 1kg. Ici ce na lo&slo nekoliko sati da se sva masnoca istopi i meso omeksa. Jedino sto jos ne znam dal to da pripremim na neki azijatski nacin sa soy/teriyaki/honey glazure ili da nacupam zalfije, lorbera i thyme , pa sa malo vina u rernu na nisko i tako jedno 4 sata?
Valjda ce mi se izbistriti dok jos jednu kafu posrcem.
Do Božića 100 kg.
Po dvajesdojčmarke.
#3314
Posted 01 October 2017 - 12:52