Jump to content


Photo
- - - - -

Sta ste / sta biste danas kuvali?


  • Please log in to reply
3760 replies to this topic

#3301 Vollmeise

Vollmeise
  • Members
  • 1,043 posts

Posted 01 October 2017 - 10:21

Honey, ja bih se odlucila za drugu varijantu. A ti kako hoces. ;)


  • 1

#3302 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 01 October 2017 - 10:28

...slazem se za tursku tursiju, ali kod komsija na bliskom istoku je jos bolja

 

 

ja kupovala u lokalnim radnjicama svastarama

kupis tamo sve sto ti treba i na kraju iz ogromnog bureta, kupac sebi golom rukom izvuce krastavce, lovis krastavce po buretu sa rukom do lakta kao ribu...tamo su tako prodavali tursiju samo od velikih krastavaca presecenih na pola i napunjenih persunom

 

 

...bolje i to da svaki kupac zavuce ruku u bure nego onaj vlasnik radnjice koji ne pere ruke vodom, samo vazduhom :lol+:

 

 

ali ne moze da prestane da se jede ...sto vise bakterija to je i ukusnije - dokazano!

 

 

(deja vu ili sta, ovo sam vec spominjala cini mi se)


Edited by Mama_mia, 01 October 2017 - 10:28.

  • 2

#3303 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 October 2017 - 10:33

Honey, ja bih se odlucila za drugu varijantu. A ti kako hoces. ;)

 

Moracu izabrati varijantu koja prlja najmanje sudja. Danas sam nesto osjetljiv.


  • 0

#3304 Vollmeise

Vollmeise
  • Members
  • 1,043 posts

Posted 01 October 2017 - 10:41

Pa to je druga varijanta, ili? Dakle sve u lonac na cetiri sata i to je to.

 

Ja sam vec u kuhinji od jutros.


Edited by Vollmeise, 01 October 2017 - 10:41.

  • 1

#3305 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 01 October 2017 - 10:47

Flekice sa kupusom?

 

Svakako!

 

 

 

Flekice sa kupusom! :hail:

Pitam se, pitam - šta to nisam spremila 

 

qq

da vidis sad, tetka kaze nisu flekice ako sam ne napravis testo...oklagija, razvlacenje oko stola verovatno

 

 

i krupno mleven biber obavezno (sigurno zena misli da cu to praviti)


  • 1

#3306 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 01 October 2017 - 10:48

Kod mene danas:

 

attachicon.gif1.jpg

 

Ovo je Tamworth pork belly, 1kg. Ici ce na lo&slo nekoliko sati da se sva masnoca istopi i meso omeksa. Jedino sto jos ne znam dal to da pripremim na neki azijatski nacin sa soy/teriyaki/honey glazure ili da nacupam zalfije, lorbera i thyme , pa sa malo vina u rernu na nisko i tako jedno 4 sata?

 

Valjda ce mi se izbistriti dok jos jednu kafu posrcem. :)

 

Eddie Murphy on pork bellies (going down ;))

 

 

Pork belly može bez vina, ali ne ide bez ruzmarina. Bit će dovoljno i 2.5 h na 120 °C; glazirao bih ga mješavinom meda i soya sosa (kombinacija koja najbolje paše na janjećim kotletima).

Zaboravi azijatske načine, drži se evropskih tradicija (recimo francuske)

 

Kako vam zavidim, kako lijepe živote vodite.

 

Edit: talijanski, naravno, pardon. Evo, Dario Cecchini, toskanski butcher koji pjeva i recitira Dantea.


Edited by ironside, 01 October 2017 - 11:38.

  • 1

#3307 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 October 2017 - 11:15

 

Zaboravi azijatske načine, drži se evropskih tradicija (recimo francuske)

 

Kako vam zavidim, kako lijepe živote vodite.

 

Ovaj link sto si stavio je sto cu i uraditi. Tamo kaze da je u stvari italijanski recept ali meni izgleda kao milion funti u kesu. Samo jedna tepsija za oprati. Extrica. 

 

Fala lijepa! :)


  • 1

#3308 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 October 2017 - 11:48

Pa to je druga varijanta, ili? Dakle sve u lonac na cetiri sata i to je to.

 

Ja sam vec u kuhinji od jutros.

 

Danas hocu da se bavim spremanjem po kuci, paz za kuhinju nemam bas toliko vremena. Opet, da mi je da pojedem kako treba, uz casu dobrog vina, a to je ovaj recept sto je ironside postavio.

 

Sad samo da pokrenem dupe. :)


  • 0

#3309 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 October 2017 - 12:06

Ovo je skoro spremno:

 

Attached File  2.jpg   440.53KB   0 downloads

 

Kad kozica porumeni, onda cu dodati mlijeko i ovo bilje, krompir i to bi bilo to. :)

 


  • 1

#3310 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 01 October 2017 - 12:41

...
 
 
 
...

  • 1

#3311 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 01 October 2017 - 12:44

...

 

A na kineski nacin - to mora neizostavno da se proba!

 

 
 
...

  • 1

#3312 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 01 October 2017 - 12:48

danas bih kuhala ali idem na rucak

 

javicu sta su spremali... neka bude i prepeceni rostilj pregladna sam...

 

 

ps. iz kinikovog klipa mast direktno curi na moj post, hvala bogu bezim odmah ^_^


  • 0

#3313 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 01 October 2017 - 12:51

Kod mene danas:

 

attachicon.gif1.jpg

 

Ovo je Tamworth pork belly, 1kg. Ici ce na lo&slo nekoliko sati da se sva masnoca istopi i meso omeksa. Jedino sto jos ne znam dal to da pripremim na neki azijatski nacin sa soy/teriyaki/honey glazure ili da nacupam zalfije, lorbera i thyme , pa sa malo vina u rernu na nisko i tako jedno 4 sata?

 

Valjda ce mi se izbistriti dok jos jednu kafu posrcem. :)

 

 

Do Božića 100 kg.

 

Po dvajesdojčmarke.


  • 2

#3314 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 01 October 2017 - 12:52

...
 
 
 
...

  • 1

#3315 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 October 2017 - 12:58

Do Božića 100 kg.

 

Po dvajesdojčmarke.

 

Deal.

 

Ovo ja malo da calabrcnem, mislim da ce mi trajati najmanje 3-4 dana.

 

~~~

 

Zaboravih dimljenu papriku i malo dosoliti, pa cu to kad budem pregledao za jedno 15-20 minuta.

 

Attached File  3.jpg   484.13KB   0 downloads

 

Attached File  4.jpg   441.38KB   0 downloads


  • 2