Edited by pcelica, 27 March 2007 - 15:58.

Rusenje kucice za pse
Posted 27 March 2007 - 15:57
Posted 27 March 2007 - 18:19
Građani Miljakovca već mesecima provlače tu priču (sa fotografijama) kroz medije i "nadležne institucije" i niko nije došao da uruči slično.
Zakoni? Primenjivanje istih?

edit: Primena Zakona
Edited by cika tale, 27 March 2007 - 18:27.
Posted 27 March 2007 - 18:47

Naselja i naselja su nikla na poljoprivrednom i sumskom zemljistu, koliko ima kuca na zgradama, stanova u vesernicama i garazama i nikem nista. I sad ce od ovog nesrecnog kuceta da pocne srljanje Srbije u progres. Ekstra...

Posted 27 March 2007 - 19:15

.gif)
Posted 27 March 2007 - 19:25
Sta da ti kazem... nisi bila dovoljno jaka u volji.
Inace, kaze se "pain in the ass", bez "e" u "pain"
To samo pokazuje da je ta "odluka" da se psi vracaju na ulicu duboko pogresna. (Kao sto sam pre par meseci govorio)
Koliko sam video na tom papiru koji je inspektor prikacio na kucicu, nadjeno stanje je u suprotnosti sa gradskom odlukom o odrzavanju cistoce. Na to je trebalo da misle pre nego sto su doneli odluku da se psi vracaju na ulicu. Zao mi je.
To se inace X puta desava u Srbiji...
Evo jedno kontra pitanje za tebe... Gde bi ti zelela da psi spavaju? Jel na ulici?
Tvoja logika je klasicni primer pogresne logike.
"Zasto hapsite mene sto sam ukrao novcanik, kada postoje stotine drugih koji su ukrali mnogo vece stvari"
Jel ocekujes da sve stane i da se lopov ne uhapsi, samo zato sto postoje gore stvari od toga?
Zasto bi pocistili stan, ako pada prasina... Prasina ce svakako padati, pa onda nema potrebe da se cisti stan, jer ce se ionako isprljati.
Posted 27 March 2007 - 19:40
Zakonom je dozvoljeno da sterilisani, vakcinisani, mikročipovani i dobroćudni psi žive u naseljima gde ih stanari hrane i brinu se o njima. Ako je to dozvoljeno, onda mora biti dozvoljeno i obezbediti im adekvatno mesto za boravak i zaštitu od atmosferskih nepogoda.
Nije tacno. Svaki pas mora da ima vlasnika i vlasnik mora da se brine o psu.
To sto je grad doneo ovu tranzicionu odluku (pogresnu) da se psi vrate na ulicu, ne znaci da se time ne krse drugi propisi, na primer o odrzavanju cistoce.
To naravno ne znaci da je dozvoljeno da psi budu na ulicama, nego je doneta odluka da se sadasnji psi koji se vakcinisu i sterilisu vrate na ulice, dok prirodno ne nestanu, jer ne mogu da se razmnozavaju. To takodje ne znaci da je dozvoljeno da se novi psi dovode na ulicu.
Na kraju krajeva, to je samo privremena i tranziciona faza, i to nikako ne znaci da je "sterilisani, vakcinisani, mikročipovani i dobroćudni psi žive u naseljima gde ih stanari hrane i brinu se o njima". To jednostavno nije istina.
Teta meni nista nije "objasnila", nego smo mi diskutovali i nismo se slozili. Ali opaska da je meni neko nesto "objasnio" ne stoji.
Eh... Ne vredi se raspravljati sa vama...
Ja sam smesan sa "mojim teorijama" da ljudi sa sela zele pse?
Slusaj, ja ne znam odakle si ti dosla, ali Beograd bez seljaka nije imao ovoliko pasa lutalica, nije bio ovako prljav, itd.
Zna se sta je urbana sredina - ti zive ljudi. Ti zivis sa sugradjanima a neki od njih ne zele da idu ulicom i da gledaju kucice, pse, govanca, koske, itd. Ne zele da se plase da li ce da ih neki pas napadne, ujede ili slicno.
Zbog toga ti imas opciju da odvedes SVOG psa kuci, a ne na ulicu. A tvoj sugradjan nema opciju i mora da se povuce i pobegne ukoliko bi se tebi dopustilo da imas pse koji se slobodno setaju ulicama grada. Zbog toga je nedozvoljeno da pas bude na ulicama.
Posted 27 March 2007 - 19:47
seljaci,palancani, da su nam gradovi kasabe , a sve samo iz razloga sto
se neki psi vidjaju na ulicama..
Pa zato sto vam gradovi i jesu kasabe. Samo uporedi civilizovane gradove i srpske gradove i sama ces videti.
Da li ti vidjas u normalnim i naprednim gradovima sveta, ovakvu situaciju, gde se psi u coporima krecu ulicama, i gde ih "gradjani" hrane, naravno po ulicama... ?
roditelja.. Zla i opaka deca se radjaju svuda..
Lep pozdrav
Teja
Nemoj da se upustas ni u sta.
Ne zajecarske fore tipa "roditelji", "zla i opaka deca" ostavi za nekog drugog koga to zanima...
Posted 27 March 2007 - 20:36
Gradjanine sela Djurdjevo brdo, i treba da ti je drago, posto nema ko da da vam otvori oci.
Ja bi vama organizovao svima ekskurziju po naprednim gradovima sveta (o drzavnom trosku), pa da vidite kako ljudi zive, uredno, cisto, civilizovano...
Ma jok. Treba doneti stale za konje... Svinje i krave obavezno pustiti da idu ulicama a koze po parkovima.
Tada ce se stvoriti divna i idilicna atmosfera simbioze coveka i prirode.
Ne, jer ovde nema pasa lutalica. (tj. pojave se, ali se uklone sa ulica)
Ovde je resenje "Animal Control" koji dodje, pokupi sve zivotinje koje su na ulicama, i odvede ih u "Animal Shelter" gde ih cuvaju do nekog roka. Nakon toga ih uspavljuju, ako se niko ne pojavi.
Medjutim, to ne znaci da ljudi ne vole pse !
Mozda ti nije poznato, ali Amerika ima najvise kucnih ljubimaca na svetu, najvise se para daje na njih, najvece gluposti se daju na pse, macke itd.. tako da ne nedostaje ljubavi.
Jedina razlika je sto je ovo UREDJENA zemlja, a Srbija je neuredjena.
Ja zenu ne znam, ali mi deluje da je malo izgubila kompas...
Sa druge strane imas jednu caknutu "ljubiteljku zivotinja" koja je umislila da ako ona voli pse po ulicama, da svi treba da volimo pse po ulicama... a sa druge strane imas skoro sve vlasti gradova i zemanja koje vaze za napredne i civilizovane a koji se ne slazu sa njenim stavom.
Uostalom, sta to znaci? Da ako je u pitanju Brizit BArdo, da je njeno misljenje automatski vaznije od tvog ili mog samo zato sto je ona poznata?
Posted 27 March 2007 - 21:02
Pa eto, meni smeta i bagra koja pljuje, itd, ali i kucice za pse na ulicama.
Gle, zamisli da se nekom coveku svidjaju krave. I covek napravi kucu za kravu ispred svoje zgrade u sred grada. I onda se skupe okolo "komsije" i kazu kako je krava bas slatka i divna, deca se igraju i bas je topla atmosfera... pocnu da je hrane, donose joj seno, slamu, itd..
Ja samo zelim da te pitam - da li je to normalno?
Drugo i jos vaznije, ja bih i tebe i ostale zamolio da ne govore o meni niti o nekakvoj imaginarnoj "zlobi prema zivotinjama", posto takve stvari nema.
Vi povezujete coveka kome se ne svidjaju zivotinje (psi) po ulicama za nekakvom mrznjom prema zivotinjama? Na koju levu foru ste dosli do tog abnormalnog zakljucka?
Zvati sintere.
Da se razumemo. Sutiranje pasa je debilno.
Ali hranjenje pasa ispred stambenih zgrada je isto tako suludo.
Istina je da je svako dobro organizovano selo urbanije od lose organizovane metropole. Urbano nije u kolicini asfalta i nedostatku drveca i zivotinja, naprotiv, urbano znaci sredjeno, prilagodjeno zivotu coveka.
Da, urbano znaci prilagodjeno coveku.
To ne znaci da covek ne moze da ima zivotinje... moze, ali kod sebe kuci, i da vodi racuna o toj zivotinji a ne da namece svoj stav drugim ljudima. Mozda neki od njegovoh sugradjana ne voli zivotinje, ne voli da gleda pse ispred svoje zgrade, itd.
Posted 27 March 2007 - 21:32
Ja bi vama organizovao svima ekskurziju po naprednim gradovima sveta (o drzavnom trosku), pa da vidite kako ljudi zive, uredno, cisto, civilizovano...
hvala na savetu, al ziveo sam u malo lepsim, bolje uredjenim gradovima, sa vise istorije i duha neg sto je taj tvoj Majur. ovaj LA
()
i da, u tim naprednim gradovima sveta se jos kako vodi racuna o zastiti prava zivotinja. lutalica nema jer ko ostavi psa na ulici najebe. zestoko.
Ovde je resenje "Animal Control" koji dodje, pokupi sve zivotinje koje su na ulicama, i odvede ih u "Animal Shelter" gde ih cuvaju do nekog roka. Nakon toga ih uspavljuju, ako se niko ne pojavi.
pitah te za ljude a ne za pse... ali mi je drago sto sam pogodio da si jedan od onih koji podrzavaju konacno resenje. (ali mi nije drago sto ga podrzavas, da ne bude zabune)
Mozda ti nije poznato, ali Amerika ima najvise kucnih ljubimaca na svetu, najvise se para daje na njih, najvece gluposti se daju na pse, macke itd.. tako da ne nedostaje ljubavi.
znas kako, pare nisu jedino merilo ljubavi.
naravno da ne znaci. al posto po tvojoj logici, samo seljaci vole pse lutalice, onda mora da je i ona seljanka. nista vise nista manje. citaj pazljivo sta pisem.
Posted 27 March 2007 - 22:40
kucica je na javnoj povrsini, uopste ne ulazim u to da li je njena gradnja veci prekrsaj nego nepropisno odlaganje smeca, ali je fakat da joj tu gdje je nije mjesto
Posted 27 March 2007 - 22:53
Sad mi njemu treba da objašnjavamo odakle smo, gde smo živeli, putovali, iz kojih gradova sveta imamo prijatelje...
On će, jadan, da nas vodi na ekskurziju da vidimo sveta!

Nekima je džaba što su rođeni u Beogradu, i što žive u najmodernijim gradovima sveta, malograđani ostaju malograđani. Ne bi on šutnuo psa da ne isprlja cipele, ali bi pozvao šintere pa neka ga oni dave žicom i guše ugljen monoksidom.
Posted 27 March 2007 - 22:54
()
Super...
Niko te nije pitao gde si ziveo ni sta si radio, ali to je vec stara boljka forumasa... sa teme o kucicama za pse koji su neki seljaci postavili u urbanoj srdini se prelazi prvo na su-forumasa (mene), pa onda se nastavlja sa vredjanjem...
Sta da se kaze, sem - jaaaadno.
Apsolutno.
Sta je onda problem???
Izvini, ali gde si ti to video i zakljucio da ja podrzavam "konacno resenje"?
Jesi to naucio na sastancima SRS, da tako jeftino etiketiras ljude?

Pa nije, ali cinjenica da u nekoj zemlji nema (ili ima u najmanjoj mogucoj meri) pasa lutalica, a sa druge strane ima procentualno najvise kucnih ljubimaca na svetu ti barem nesto govori.
Ne, nego mi se cini da je ona malo skrenula...
Posted 27 March 2007 - 23:01
Uvazam ja tudje misljenje, samo svima vama kazem da niste u pravu. Psima lutalicama i kucicama NIJE mesto u gradu.
A za one koji hrane pse po ulicama i gradeim kucice i bacaju koske itd... evo, ako pre toga nije bilo, a sad ih ima, pri cemu se u poslednje vreme iz raznih sela u Beograd doselilo na tone seljaka, onda sami izvucite zakljucak.
On će, jadan, da nas vodi na ekskurziju da vidimo sveta!

Ne treba meni nista da se objasnjava... Ja vidim i sam.
I nego sta, na ekskurziju pa da vidite razne zemlje i gradove.
A to kazem iz iskustva. Imam gomilu prijatelja koji su, kad su posetili neku naprednu zemlju, pa se vratili u banana Srbiju, odjednom progledali. Onda im sve smeta i sve bode oci, jer su videli da moze i drugacije.
Ooooo, jos jedna Seseljeva radikalka... Odlicno si naucila prvu lekciju radikala : pljuj i vredjaj sagovornika i lepi mu najgore etikete...
I sad, neko ko dodje prvi put ovde i procita ovo tvoje obojeno u crveno, zakljucice da sam ja zaista to i rekao. A nisam i to je laz najperfidnija.
Ali to samo govori o tebi.
Posted 27 March 2007 - 23:11
Znas, uvek mi se gadio takav tip ljudi kao ti, a svaki napusten pas u mom Beogradu mi je miliji nego ti istimareni industrijski "kucni ljubimci" kojima se kupuju naocare za sunce i radi im se pedikir. Lep si primer nasao...i nasao si sa kime ces da nas poredis.
Dakle sedi tu gde si i cuti, jos bolje kupi sebi ljubimca pa probaj da zavolis zivotinju, nadji sebi devojku, zenu i ispuni sebi zivot necim drugim, a ne preganjanjem po forumu. Ili ako se vec preganjas idi na neki USA forum...