QUOTE(Allegra @ 2 Apr 2007, 23:14)
mnjam, jagnjetinu obozavam, samo kucaj, placam u suhom zlatu
+ prepustam ti sve ovozemaljske krvave mesine, Carpaccio, Filet Americaine etc...samo sushi ne dam
Moralno pitanje: Da li bi jela pikantno zapecene jagnjece kolenice
Nego, 'vako:
uvod
potopis 100g leblebija u vodu vece pre spremanja, a kad dodje taj trenutak, izvadis ih, ocedis i dodas vodu za kuvanje (dok ne omeksaju)
- Iseces 1 patlidzan na vece kockice (2, 2.5cmstranica
), stavis u cediljku iznad neceg gde moze da se cedi, pospes kasikom soli i ostavis da se, jelte, cedi pola cuke.
- 5 svezih paradajza na kratko grunes u kipucu vodu, oljustis im kozicu, ocistis od semenki koliko imas zivaca i iseces na cetvrtine
razrada
- Istucaj kasiku korijandera, po pola kasicice kima i soli, i 5-6 pota (iz)rendnutog muskatnog orascica.
- 2 filea jage od 300g (preporucujem vrat, zato pazi da ga ne ostetis, ako ga sama koljes
). Iseces na reznjeve od 5cm. Ja podrzavam skolu secenja popreko, mada ima onih koji vole i uzduzno..
- Lepo umesas jagu sa zacinima, zagrejes lonac, malo maslinovog i zaprzis do tamno zlatne boje.
zakljucak
- Vratis se patlidzanu i pazljivo ga ocedis (ne samo zbog vode nego i viska soli), grunes u vreo tiganj i na ulju (2 kasike) i proprzis 2min, mesajuci. Dodas 2 iseckane cili papricice i kasiku sveze izrendanog DJUMBIRA! Dinstas sve 3min.
- Dodas jedno ceno sitno iseckanog belog luka i mesas sve dok luk ne potami.
- Dodas kasiku sirceta i one paradajze isecene, mesas malo, smanjis vatru i ostavis da se krcka cuku vremena. Onda dodas one leblebije i sve krckas jos 5min. Rezultat je da paradajz bude kasast a patlidzan slatkast, vidis dal sve treba jos posoliti. Na kraju dodas po malo sveze iseckanog persuna i korijandera.
Garniras lepo i sluzis sa kuskusom.
Epilog
- Doneses meni neku klopu na hirurgiju u Klinickom, posto ce me jedan Libanac iseci zbog ovog recepta
Edit: Ima i neki tai pileci kari sa djumbirom al me mrzi sad da kucam, probaj prvo ovo.
Edited by Vasili Zajcev, 03 April 2007 - 20:43.