# Mladunci bele foke se ubijaju zbog visokovrednog belog krzna etc, etc.
Ja -neuka- stvarno ovo nisam imala pojma
(da im je krzno skupoceno), pa si u pravu da mi to prebacujes. To mi je ujedno jedini suvisli razlog koji si naveo za lov na fokine mladunce.
Poredjenje mesa mlade foke i teletine vazi valjda jedino za Eskime, to jest ljude kojima je to osnovna hrana, kao nama doticna govedina. Ostalima...
# Nije tacno da svo meso od foka ide u mesne psece konzerve (uzasno se oseca na ribu) vec ide i za potrosnju kod Eskima / Inuita. 'Bem li ga i oni imaju specijalitete. Salo se moze preraditi u industrijske svrhe.
Mesa i sala ce mnogo vise dobiti od odraslih jedinki, tako da u ovom slucaju sve to vidim samo kao nacin da se ne baca sve ono sto od njih ostane posle dranja (ili im i meso i salo imaju neka specijalna svojstva? Ozbiljno pitam- ne znam.)
Aktivisti PETE ne da su agresivni, vec su obicne neznalacke, hiperemotivne sektaske zamlate.
Eno primer tupche u Zagrebu, - na uskrs se zatvorio u kavez, protestujuci protiv jedenja jaja - da nije bilo policije - umlatili bi ga.
Bezveze, PETA je velika organizacija i svakako da u njoj ima i svakakvih ekstrema. To sto su neki od njih blesani ne znaci da medju aktivistima nema i ljudi koji se bore za ispravne ciljeve.
# Taman posla da je "smisao mog posta" da ja nekom coveku koji je apsolutno blizak sa Prirodom - i "siromasan", u smislu kako to tumace povrsni gradski zvekani / zvekanke (sa vise pari italijanskih firmiranih cipelica, pa i bundama) pocnem da objasnjavam "normalna" / uzvisena osecanja".
Nekom beduinu koji je u cast gostiju pred njima preklao ovcu / kozu; nekom Aboridzinu koji pece gushtera u pepelu; nekom Eskimu koji je klepio foku! Koja, bRe - uzvisena / "normalna" osecanja?
Zar su oni nenormalni?
Promasio si ceo fudbal, njih niko nije ni kritikovao, vec one tzv. "civilizovane" ljude koji to dozvoljavaju. Niko ne napada njihov odnos prema sopstvenoj hrani, tu verujem u poredjenje sa teletinom.
Broj zivotinja koje Eskimi i ostali narodi kojima to spada u osnovu iskrane, ulove, ne moze da se meri sa brojem onih koje ubiju "civilizovani" Kanadjani (i ostali) radi zarade, ili iz sporta. Dakle, Eskime niko ne kritikuje.
Ali, ruku na srce, ove
Edited by BeatrisDal, 09 April 2007 - 23:02.