@Pobednik@,
ja nisam lovac, a u lov i lovce i prirodu dal se razumem ili ne, videcemo....
Sa delom tvog posta o tome koliko i kako je zagadjena i unistena priroda se slazem, koliko su zagadjeni vodotokovi, koliki je stepen unistenja stanista divljih zivotinja, ptica, koliko su ugrozeni svim tim, mozemo posebno....
Pa sad zamisli, na sve to, jos im samo vi lovci nedostajete, da ih dotucete do kraja....
Jos nijednom nije bila vest da su lovci protestvovali za bezumne sece suma, u cilju ocuvanja stanista, npr. jos nijednu akciju ciscenja nekog terena od divljih deponija niste imali?????
Kako prebrojavate divlje zivotinje, pre odredjivanja cifre za ubijanje, to je posebna prica....
Kako i koliko lovacka udruzenja stvarno iznose hranu za divlje zivotinje zimi? Imam cak i fotografije, verujem da vecina te hrane za koju se raspisuju i tenderi, zavrsava za ishranu domacih zivotinja.
Uz skoro sva potencijalna mesta za iznosenje hrane, nalaze se ceke, bilo visoke, a ima i onih ukopanih? Zasto? Objasite ljudima, zasto se penjete na ceke i zasto se ukopavate? Cega se plasite i od koga krijete? Zasto opkoljavate neki teren, u formaciji streljackog voda i iz njega isterujete sve zivo uz pomoc pasa? Zasto ubijate svaku pticu (prepelice, jarebice)koja u strahu poleti jer je pas istera?
Zasto se ubija srndac, s ledja, koji mirno lezi u travi i odmara?
O svemu ovome mozete pogledati svi, “fenomenalne emisije” LOV I RIBOLOV, na RTS, koja je nacionalna TV i kojoj treba da placamo pretplatu.....
Ni na jednoj nacionalnoj televiziji takav nazadni program i propaganda za jednu grupu ljudi ne postoji. Da li znate da na broj odredjenih srndaca i srna za ubijanje mozete dodati jos toliko, oni koje ubijaju navodni krivolovci?. Krivolovci su uglavnom clanovi lovaskih udruzenja, koji vole samostalne akcije.
Da li znate koliko zivotinja ostane sa povredama od metaka, ranjavanje, posle vasih “fenomenalnih druzenja sa prirodom”?
Da li ste ih ikad videli? Ja jesam i to je nesto strashno, zaista.....
Gde se nalaze uzgajalista divljeg zeca???? Koliko malih fazancica iz fazanerija, prezivi kad ih pustite u prirodu?????
Znate li koliko je prosle godine po Vojvodini baceno otrova za miseve po poljima, prenamnozili se, nema cistaca prirode, koje ste naravno vi, lovci pobili kao stetocine?????
Ko je ovde stetocina?????
Ja sam u prirodi svaki dan, divlje zivotinje posmatram i proucavam, od oruzja imam dvogled i fotoaparat, nikada se nisam uplasio ni od jedne zivotinje, cak ni od divlje svinje sa prasicima, i da, znam da razlikujem srnu od srndaca, cak i kad srndacu otpadnu rogovi.....
Jos uvek u prirodi nisam video i posmatrao samo medveda, jelena i kosutu, jer ih nema, pobili ste ih, a u zatvorena lovista ne zelim da idem, cak ni zbog dobre fotografije...Ceke kad vidim, smuci mi se....toliko su ruzne u prirodi....
Izvinjavam se svima na duzini posta....ovo je retka prilika da na netu imamo lovca....
I bilo bi jako lepo da objasni, umesto "sta ja tebi da objasnjavam"