Jump to content


Photo

Dzordz Buš: Čavez opasniji od Kastra


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
32 replies to this topic

#31 Jasa Tomic

Jasa Tomic
  • Banned
  • 319 posts

Posted 30 June 2007 - 00:06

Čaves podržao Srbe
VN, 29. jun 2007

Prilikom rasprave u OUN o statusu Kosova Venecuela će podržati Rusiju koja se zalaže da se problem reši kompromisom Beograda i Prištine, dakle rešenjem koje bi zadovoljilo obe strane. To je izjavio u petak Hugo Čaves predsednik Venecuele koji je u petak popodne govorio ruskim parlamentarcima.
Učesnica razgovora Jelena Drapeko, koja je inače član „Jedinstvene Rusije“ najveće partije u Dumi saopštila je novinarima da je Hugo Čaves objasnio kada i zašto SAD pomaže separatiste u svetu. Čaves je naglasio da je rasparčavanje zemlje imperijalistička metoda da se oslabe određene zemlje.
- U mnogim zemljama postoje separatističke tendencije. Međutim, imperijalističke sile stimulišu separatiste u onim zemljama za koje ocenjuju da su im opasne, objasnio je Čaves.
Prema oceni predsednika Venecuele i u njegovoj zemlji SAD pokušavaju da oduzmu zapadne teritorije koje su najbogatije naftom. Čaves je naglasio da upravo tamo Vašington finansira separatiste. On je dodao da Amerika slično čini i u Boliviji.

#32 Jasa Tomic

Jasa Tomic
  • Banned
  • 319 posts

Posted 30 June 2007 - 00:17

Čaves traži investicionu pomoć Rusije

Moskva - Predsednik Venecuele Ugo Čaves pozvao je juče ruske lidere da povećaju svoje investicije u Venecueli, nazivajući američke kompanije "vampirima". On je pozvao Rusiju da pomogne u razvoju ogromnih naftnih rezervi.
Čaves je, tokom posete Rusiji, ponovo verbalno napao SAD, dok su ruski trgovci oružjem izjavili da se nadaju da će Venecuela kupiti pet ruskih podmornica, što će verovatno razbesneti Vašington. Čaves je izjavio da očekuje donošenje "mape puta" koja će pojačati i uneti svežinu u rusko-venecuelanske poslovne veze, naročito u energetski sektor, uključujući i izgradnju naftovoda i naftnih rafinerija. "Zadovoljni smo zbog prisustva ruskih kompanija u našoj naftnoj industriji, i učinićemo sve što je u našoj moći da pospešimo tu saradnju", izjavio je Čaves u obraćanju ruskoj komori za trgovinu i industriju.
On je dodao da je na večeri sa Putinom postigao saglasnost o stvaranju fondova za podršku zajedničkim projektima. Uz rusku pomoć, Venecuela je spremna da izgradi četiri naftne rafinerije i planira još 13, izjavio je Čaves.
Čaves je apelovao na ruske kompanije da investiraju izgradnju 8.000 kilometara dugog naftovoda ka Argentini. "Za Amerikance, Venecuela je kao Rusija za Evropu i Aziju, izvor nafte i gasa". Čaves je juče otputovao u Belorusiju na razgovore sa tamošnjim zvaničnicima o vazdušnom sistemu odbrane opremljenom radarima i raketama. AP smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif#33 revolucionar

revolucionar
  • Banned
  • 2,408 posts

Posted 30 June 2007 - 23:23

QUOTE(Jasa Tomic @ 30 Jun 2007, 00:17) <{POST_SNAPBACK}>
Čaves traži investicionu pomoć Rusije
Čaves je apelovao na ruske kompanije da investiraju izgradnju 8.000 kilometara dugog naftovoda ka Argentini. "Za Amerikance, Venecuela je kao Rusija za Evropu i Aziju, izvor nafte i gasa". Čaves je juče otputovao u Belorusiju na razgovore sa tamošnjim zvaničnicima o vazdušnom sistemu odbrane opremljenom radarima i raketama. AP smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif


Zdravo Jaso !
Zaista je bilo dosadno bez tebe...
Ti zaista verujes da Rusi smeju da investiraju u Venecueli ? Dovoljno je da im Amerikanci malcice zaprete i Rusi ce se uplasiti k'o misevi... Secas se onih afera u vezi Kube ? Sto se tice ruskih raketa, njihovu efikasnost smo videli kad su nas bombardovali. Razvojem laserskog oruzja moguce je presresti i ruske programirane rakete (novijih generacija). Opet Rusi ostaju Rusi...uvek iza USA... Ja cak verujem da najbogatiji Rusi ne drze novac u Rusiji vec na zapadu. Medjutim Cavez je ipak opasnost za USA jer sumnjam da Amerikanci smeju tek tako da napadnu neku drzavu na americkom kontinentu... Gledam redovno americku televiziju i moje je misljenje da Amerikanci u buducnosti nece voditi racuna o svetskim problemima vec o problemima u samoj Americi (zdravstveno osiguranje, energetski problemi, imigracija...). Nema potrebe da se Cavez plasi Amerike i licno mislim da se on vise plasi sopstvenog naroda...