Jump to content


Photo

Nazivi ulica


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
76 replies to this topic

#76 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 14 February 2007 - 15:14

QUOTE(LaMar @ 4 Feb 2007, 12:52)
SMRADIKALI  piggy.gif (tu mislim na obe levicarski nastrojene radikalne stranke SRS i DSS twak.gif ) izglasaju ulice slobodana milosevica,ratka mladica,radovana karadzica (namerno pisano malim slovima)... a demokratski orijentisana vecina iz naroda odmah predlozi Zorana Djindjica,Trg 5. Oktobra (slobode)...mozda cak i MILOSRDNOG ANDJELA u inat ovim prvim glasacima. evil.gif  furious.gif



ili predlozi jos Staljinovu, Hitlerovu, Musolinijevu i to u istom kvartu

#77 maksas

maksas
  • Members
  • 1,625 posts

Posted 16 February 2007 - 19:07

QUOTE(Tresko @ 7 Feb 2007, 10:38)
Evo kako to pravi ljudi rade:


Evo jos pravih ljudi:

QUOTE(Mondo)
I Tarzan dobija spomenik u Srbiji
Petak, 16. februar 2007. 18:23

Inicijativa za izgradnju spomenika američkom filmskom glumcu Džoniju Vajsmileru koji je svetsku reputaciju stekao ulogom Tarzana, pokrenuta je u banatskom selu Medja, na granici Srbije sa Rumunijom.

Vajsmiler je rodjen 1904. godine u Medji, a sa roditeljima je u najranijem detinjstvu emigrirao u Ameriku, gde je prvo napravio sportski uspeh kao vrhunski plivač, a zatim i kao filmski glumac.

Jedan od inicijatora akcije Nebojša Kosnić rekao je da tu ideju nije isprovocirala nedavna najava o gradnji spomenika Rokiju Balboi u Žitištu, jednom od susednih sela.

"Već dugo razgovaramo o tome, ali detalji gradnje spomenika Džoniju Vajsmileru biće dogovoreni tokom vikenda", rekao je Kosnić istakavši da je u osnovi ove inicijative samo želja da se značajan detalj iz istorije sela ne prepusti zaboravu.

Kuća Vajsmilerovih u kojoj je rodjen proslavljeni tumač Tarzana, još postoji, a njen sadašnji vlasnik je potomak te porodice Tereza Stojanović, koja se do udaje prezivala Vajsmiler.

Na mesnom groblju sahranjeno je nekoliko bliskih rodjaka Džonija Vajsmilera. Tereza živi u Beogradu, a u kuću Vajsmilerovih u Medji, dolazi povremeno.

(Beta)