Jump to content


Photo

Avokado


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
34 replies to this topic

#31 outcast

outcast
  • Banned
  • 2,346 posts

Posted 10 July 2007 - 03:17

Moze i ovako, lepo izgleda, ali na zalost nemam fotku. Probacu da opisem:

Staklena cinija

Prvi sloj: izrendani avokado ( dno cinije )

Drugi sloj: krem sir ( mora da bude sobna temperatura)

Treci sloj: salsa ( na vrhu)

Ukrasiti sa izrendanim mocarela sirom

Znaci: zeleno, belo, crveno

Sjajno izgleda

#32 Adam

Adam
  • Members
  • 1,472 posts

Posted 10 July 2007 - 13:56

QUOTE(foot-in-mouth @ 29 Jun 2007, 15:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ovako ga ja volim:

2 parčeta ‘leba
2 ispržena dugačka, tanka komada slanine (bacon rashers)
1 zreo avokado, iseckan na 1 cm (ili manje) tanke komade
bibera po ukusu

Dobro se slaže i sa piletinom, a ja ga volim i u salati, posebno ako se tu mota i malo "stiltona" ili nekog drugog smrdljivog sira...


au sad me podseti - kozji sir, onaj francuski okrugli sto se sece na kolutove, malo zapecen odozgo (jedno minut ispod grill-a) sjajno ide s avokadom... prste lizem!

#33 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 10 July 2007 - 15:42

QUOTE(Adam @ 11 Jun 2007, 14:20) <{POST_SNAPBACK}>
ja ga volim i koristim na angro... u salatama svih vrsta, zatim u sendvicima a bogami i sam...


volim ga u salati sa skampima ili kozicama - jako ukusno ali nije bas preporucljivo za one s viskom holesterola...
skampi - par saka. ako su svezi bacite ih na jedno minut (ako i toliko) na malo maslinovog ulja, taman dok ne pocrvene i to je to. moze i u kipucu vodu... sta ko voli...
1 dobar mesnati paradajz
1 kuvano jaje
1/2 avokada
1-2 cenja belog luka, zavisi od ukusa
maslinovo ulje, sirce, so i biber po ukusu za zaciniti salatu
sve se isecka, pomesa i to je to.


I ja ga tako najvise volim.,. Ali , paradajz nikada ne koristim.. Uzmem vise morskih plodova da dobijem odredjenu
kolicinu. Stavim jedno jaje ( kuvano) po komadu avokada. Napravim neku pastu, vratim istu u one polovine zelenog
avokada , pospem sitno seckanom mirodjijom ( persun bas ne volim a od koreandera mi stvarno pripadne muka,
ali ko voli, ok je).. Serviram sa slanim buterom i fracuskim hlebom. Naravno suvo belo vino je must.

Ne stavljam sirce, samo limunov sok. A od njega i zadrzi lepu zelenu boju.

Lep pozdrav
Teja

#34 Adam

Adam
  • Members
  • 1,472 posts

Posted 10 July 2007 - 17:13

QUOTE(Teja @ 10 Jul 2007, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
I ja ga tako najvise volim.,. Ali , paradajz nikada ne koristim.. Uzmem vise morskih plodova da dobijem odredjenu
kolicinu. Stavim jedno jaje ( kuvano) po komadu avokada. Napravim neku pastu, vratim istu u one polovine zelenog
avokada , pospem sitno seckanom mirodjijom ( persun bas ne volim a od koreandera mi stvarno pripadne muka,
ali ko voli, ok je).. Serviram sa slanim buterom i fracuskim hlebom. Naravno suvo belo vino je must.

Ne stavljam sirce, samo limunov sok. A od njega i zadrzi lepu zelenu boju.

Lep pozdrav
Teja


zvuci jako dobro, moracu da probam...

#35 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 13 July 2007 - 01:16

QUOTE(hansolo @ 23 Jan 2007, 20:20) <{POST_SNAPBACK}>
Sta sve moze da se napravi od avokada?.... Do sada sam uspevala da napravim samo neke dipove za chips... Ako ga kupujete redovno sta pravite od njega?


ne pravim nista... mazem ga na lebac, malo posolim, i jedem