Jump to content


Photo

Kako ubediti babu i roditelje...


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
12 replies to this topic

#1 dare...

dare...
  • Members
  • 2,008 posts

Posted 19 January 2007 - 14:45

Kako ubediti babu i roditelje da glasaju za demokratske opcije?

Teška borba, a rezultat neizvestan.

Slučaj prvi: -Baba tetka (opasna baba) innocent.gif

Došla baba-tetka da nas obiđe. Baba-tetka, je inače legenda uže i šire familije, bez dece, nikada se nije udavala, uz dve-tri nesretne ljubavne afere, koje se ispod glasa porodično prepričavaju. Uvek bistrog uma (nikada je niko za jadac nije prevario), večiti psihoterapeut mlađih i starijih nesretnih i ostavljenih ljubavnika, obožavana od mlađe, starije dece a bogami i od nas poodrasle dece. Svaka bi porodica poželela jednu takvu baba-tetku.

Elem, krenem ja polako u priču o glasanju i izborima, kad baba s neba pa u rebra saopšti da će glasati za radikale. blink.gif
- Aman-zaman tetka, pa što za njih, progovaram ja.
-Zato što su rekli da će sve lopove povešati na Terazijama, a krajnje je vreme da neko to napravi. ph34r.gif
-Pa šta misliš tetka da oni ne kradu, ponovo ću ja.
-Oni najmanje kradu, zato što su jednostavni i najneobrazovaniji pa ne znaju kako da smuvaju, a plaše se Tome grobara i onog njegovog fićfirića... odgovara baba-tetka. –A oni tvoji demokrate i stručnjaci, ti su najgori i najviše kradu... A pametni su i obrazovani pa ne može niko da ih uhvati... A i kad ih uhvate oni se nekako izmigolje, de podseti me kako se ono zvahu, da Janjušević i Kolesar... I šta bi nikom-ništa.

Vidim ja odneo đavo šalu. Neće biti lako. Probam onda drugačiji pristup: dry.gif
-Nemoj tako tetka, jesi li gledala vešanje Sadama... Jel da, da je gadno i primitivno, a mi smo valjda neka Evropa...
-Jes sine, odgovara baba.Imaš pravo, nezgodno je i ružno.
-To je tetka, samo jedan deo priče, ali ajde sad da budemo ozbiljni, nema smisla da nam zemlju vode neobrazovani ljudi, jel tako?
-Pa ni ti nisi završio do kraja fakultet, a ovamo se praviš pametan... Bolje taj tvoj šrafciger da držiš i gledaš svoja posla, ubode me baba tamo de sam najtanji i nastavi: - A za koga sine da glasam, ovaj prvi, što hoda ko da sa odelom nosi i čiviluk i ofenger nema dece, ni unuka, a takav ne treba da vodi državu. Ovom drugom znam roditelje, fini ljudi, ali mi on isto nešto tunjav kao i onaj njegov picopevac što krešti po televiziji. Ni onaj mali Musolini mi se ne sviđa, mada je sredio inflaciju pa bar znaš sa čim raspolažeš. Onaj mali Sloba mi se oduvek gadio, a Krkobabića mi ne pominji. A o ovom tvom malom Krcunu, tek o njemu ništa nemoj da mi pričaš. Meni je Vas crvenih preko glave, a ni otac ti nije bolji, pa kad su ga njegovi šutnuli onda je promenio ploču.... Zato je najpoštenije da glasam za radikale. (Šah-mat) unsure.gif

Šta da kažem, ostao sam bez teksta pred ovakvim poznavaocem političkih prilika i shvatim da mi ni tri forumska diskutanta ne bi pomogla da pobijem ove argumente. Zato bacih poslednji adut i dadoh deci zadatak da zbare babu, dok je kod nas.

Deca pametna, blago tati. innocent.gif Sa argumentima, ili bez njih dosadna su i do bola uporna i na kraju baba-tetka popusti pod mukama:

-U redu zakružiću tog vašeg. Koji broj beše taj vaš mali Krcun. Tri, dobro zaokružiće baba tri, ali da znate neće baba doživeti da vidi tog vašeg Krcuna kad poraste, pa kad vam taj bude neko i nešto... Nemoj posle da kažete da vas baba nije upozorila... Dobro, dobro ajde, zakružiće baba tri samo zbog vas.

I tako se priča završi. Teška borba. Setih se i Solarka, nije lako, ali ako. rolleyes.gif

Edited by dare..., 19 January 2007 - 15:03.


#2 apotekarica

apotekarica
  • Members
  • 977 posts

Posted 19 January 2007 - 15:03

Ja odigrala na kartu patetike, rascmizdrila se i udarila po priči "vi ste svi u penziji, vaše je prošlo, treba da mislite na mene i na moju (buduću decu), buaaaaa" (pa onda malo nadrkanog ćutanja, oni već omekšavaju, ali se lome, ja ponovo u delirijum, kao setila se kad je ono bilo bombardovanje a ja spremala ispite pod svećom i sve tako.

E sad, ne znam koliko si spreman daleko da ideš, ali kapiram da muške suze mogu da imaju reda veličine veći impact nego ženske.

Opet, bacila bi ja pogledić preko paravana na biračkom mestu. Just in case.

Inače sam jednom prilikom platila svima po 1000 din. Posle im bilo neprijatno što se prodaju za šišarke, pa mi vratili.

#3 Div

Div
  • Members
  • 7,752 posts

Posted 19 January 2007 - 17:10

QUOTE(apotekarica @ 19 Jan 2007, 15:03)
Inače sam jednom prilikom platila svima po 1000 din. Posle im bilo neprijatno što se prodaju za šišarke, pa mi vratili.


Nema prodaje za sitne pare. Promeni valutu. smile.gif

#4 dare...

dare...
  • Members
  • 2,008 posts

Posted 19 January 2007 - 18:15

Kako ubediti babu i roditelje da glasaju za demokratske opcije...

Slučaj dva: -Roditelji (diskvalifikovani)

Roditelji došli nekim svojim poslom u Beograd, a inače su u penziji van Bgd. već desetak godina i dođu jedanput-dvaput godišnje da nas obiđu. (i mi njih naravno, tu i tamo). Pitam ja kad su već tu kako stoji priča sa izborima i glasanjem. Objasnim im da pošto 10-15 godina nisu glasali, poslednjih nekoliko godina ne dobijaju pozive za glasanje. dry.gif

E sad, pre nego što ih proverim na biračkom spisku i eventualno zavedem (to je jedno pre podne, a i onako sam na GO. i mlatim praznu slamu), prvo ja da proverim njihova politička opredeljenja. Ipak je 10-15 godina političke apstinencije dug interval a sad su vremena kad se odlučuje o budućnosti.

Povuci potegni, vidim ja opet neće valjati... Priča se vrti između SPS-a i DSS-a. SPS-prva ljubav zaborava nema, ali im se ne sviđa Dačić. Da je Mrkonjić predsednik (sa kojim je matori kafanski pajtos), stvar bi bila gotova. Ovako razmišljaju... yucky.gif

Pitam ja za LDP koaliciju, objasnim stvari pa kažem OK. ako vam je to neprihvatljivo glasajte onda za DS i Tadića. Jok oni, LDP koalicija nikako ne dolazi u obzir, majka je odrasla sa Vesnom Pešić u kraju i nikad je nije volela, a i za onog našeg Čedu je čula svašta. O Čanku da i ne govorimo...

E tu ja izgubih živce, jer shvatih da je Koštunica njihova opcija i da je suviše teško da ih ubeđujem kad oni kao stariji sve bolje znaju. I zaključim:

-Meni je stvarno žao, ali vi ste izbrisani sa biračkog spiska jer niste glasali više od 10godina. Sada ne možete da glasate jer su birački spiskovi zaključeni. Znači Vi ste više od 10 godina bili nezainteresovani za sudbinu ove zemlje i budućnost vaših unuka i sasvim opravdano ste diskvalifikovani. Ukoliko ste ponovo zainteresovani za budući politički život ove zemlje ja ću vas prijaviti na birački spisak, ali za sledeće izbore. Za ove je već kasno. To je to.

To je to. Oni klimnuše glavama i tako se priča završi. Dva glasa manje za DSS. Nije demokratski al je srcu drago. innocent.gif


Slučaj tri: Tašta (čita Kurir)

Srećom priča sa taštom nije dugačka. Ona se dvoumila između Radikala i DS-a blink.gif (tu kombinaciju sam prvi put čuo), ali sa obzirom da svaki dan kupuje Kurir (pokušao sam da je preorjentišem na Blic ili barem Press, ali ne vredi kad Kurir ima najzanimljivije pljuvačine), ništa me više ne čudi.

Elem tu je supruga preuzela inicijativu i priča je bila brzo završena. Rekla joj je:
- Mama jel ti stvarno misliš da sam ja budala, i da sam bez dobrog razloga ovoliko, vremena truda i živaca utrošila ne bi li pomogla da budućnost ove naše dece-tvojih unučadi bude bolja... I sada da doživim da me rođena majka sabotira jer su joj Kurir i komšije penzioneri napričali kojekakve budalaštine...

Još joj tu supruga reče par stvari i tašta se vrlo brzo i bez rasprave složi da zaokruži broj tri, bez obzira na Čedine podočnjake...Joj, kud to reče...Tek tu supruga puče i spočita joj da jadan čovek (Čeda) već 60 dana ne staje i da je čudo što se nije ozbiljno raboleo. Da je sasvim normalno da je čoveku pao imunitet (groznica) i da ima podočnjake jer svaki dan putuje, jede neredovno i trudi se da svaku noć prespava (kolko može) pored žene i dece. A onda ujutru opet u karavan. Kako da nema podočnjake. Drugi bi pao u krevet posle nedelju dana... Sram bio sve vas koji tako mislite... On ovo radi za sve nas...

Šta dalje da kažem... Supruga je jak igrač. rolleyes.gif

I tu ja završih ovu moju porodičnu izbornu priču, a vi obratite pažnju na Vaše familije... wink.gif
Kod nas je ukupan skor 4 glasa za LDP koaliciju. I dva diskvalifikovana glasača DSS (da su pristali da glasaju za DS prijavio bi ih pre par dana, ovako jok.)

Od Nas/Vas zavisi!

thumbsup.gif

#5 Kum_Spasoje

Kum_Spasoje
  • Members
  • 164 posts

Posted 19 January 2007 - 19:49

Kamo srece da niko ne glasa.Necu da tim barabama obezbedjujem posao.

#6 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 19 January 2007 - 20:17

Iju crni Spasoje... ohmy.gif pa i u anarhiji bi neko opet vladao... wink.gif

#7 Kum_Spasoje

Kum_Spasoje
  • Members
  • 164 posts

Posted 19 January 2007 - 20:25

QUOTE(Mama_mia @ 19 Jan 2007, 20:17)
Iju crni Spasoje... ohmy.gif  pa i u anarhiji bi neko opet vladao... wink.gif


Ma shvatam ja da je sve to potrebno al ne moram ja bas u svako govno da ugazim

#8 Paladin

Paladin
  • Members
  • 809 posts

Posted 19 January 2007 - 20:52

Ima baba i roditelja koji su uvek glasali za demokratsku opciju. cool.gif Tu se najjeftinije prođe! wink.gif

#9 Joe D

Joe D
  • Members
  • 2,529 posts

Posted 19 January 2007 - 21:07

QUOTE(Kum_Spasoje @ 19 Jan 2007, 20:25)
Ma shvatam ja da je sve to potrebno al ne moram ja bas u svako govno da ugazim

Tako je, pusti da govno ugazi u tebe! dry.gif

LM, ovaj deo sa ubedjivanjem treba da se uradi u naredna dva dana. Kod mene su svi u rodbini vazda bili glasaci DS, ostala su jos tri clana da se preobrate. Naravno, u pitanju su dve babe i deda.

Jednu babu cu lako ubediti da glasa za bilo sta, samo da joj obezbedim nekako prevoz do glasackog mesta. Kada vec nece da glasa ni za koga, neka glasa za mene, ionako joj je samo stalo za buducnnost svojih unuka innocent.gif Nju cu probati da nateram da glasa za LDP, druga stranka koja bi dobila moj glas da imam pravo na dva.

E, sa kevinim roditeljima ce ici malo teze. Jako skloni idolopoklonstvima, pa tako ih nikad nisam ubedio da glasaju protiv Slobe(a vrsio sam pritisak viise puta). Sada je Palma u fokusu(iz Jagodine smo), i tesko primaju svaku kritiku doticnog covekolikog drveta.
Kada bi im rekao da glasaju za DS- Tadic je lopov!(bez argumentovanog pokrica, jednostavno, covek je lopov).

Za LDP: Ceda je mafijas! Kandicka je izdajnik!

Pa dobro, glasajte za nas(unuke): ma sta vi znate? Mi smo sa svojih deset prstiju... Vi cete nama da pricate!

Najgore je sto oni sa svojih po 78 godina jos uvek veruju da oni glasaju za svoju buducnost. Jebeni su to igraci Mozda bih mogao da ih ubedim da daju glas G17+, ni to nije lose, dva glasa manje za Voju/Velju/Palmu. cool.gif

#10 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 19 January 2007 - 21:12

QUOTE(Kum_Spasoje @ 19 Jan 2007, 20:25)
Ma shvatam ja da je sve to potrebno al ne moram ja bas u svako govno da ugazim


Shvatam i ja tebe...nego problem je sto ako ti odustanes, neko drugi nece...
...a mozda ti ne bi voleo da ti taj `neko drugi`odlucuje. Kad pomislim na par komsija koji ce znam vec za koga glasati, strasno zelim da im pomrsim racune wink.gif
...u nedelju... smile.gif

#11 Kum_Spasoje

Kum_Spasoje
  • Members
  • 164 posts

Posted 19 January 2007 - 21:14

2 joe d

Slusaj malisa ,lepo sam rekao U SVAKO GOVNO.Iz toga inteligentna osoba moze da zakljuci da sam do sada dovoljno govana gazio i dovoljno izbora podrzao da bi me ti oznacio kao pasivka.

2 mama mia

I ja sam tako rezonovao te zdusno podrzavao ove demokratske tendencije a sad kad sam porastao i video da nema nista od tih praznih obecanja, ja sam sa glasanjem zavrsio zauvek.

Edited by Kum_Spasoje, 19 January 2007 - 21:22.


#12 Joe D

Joe D
  • Members
  • 2,529 posts

Posted 19 January 2007 - 21:37

QUOTE(Kum_Spasoje @ 19 Jan 2007, 21:14)
2 joe d

Slusaj malisa ,lepo sam rekao U SVAKO GOVNO.Iz toga inteligentna osoba moze da zakljuci da sam do sada dovoljno govana gazio i dovoljno izbora podrzao da bi me ti oznacio kao pasivka.


Ma razumeo sam ja tebe, samo nemoj posle da budes prvi da se zalis oko svega i svacega sto ne valja u drustvu. Uostalom, zna se kome idu glasovi bivsih pro-demokrata apstinenata, pa ti vidi kom si govnu zapravo dao posao. Ne vidim na koji nacin se samim tim sto apstiniras ogradjujes od odgovornosti za buducnost, ali ako ti je tako lakse, ok...

#13 Isis

Isis
  • Members
  • 513 posts

Posted 19 January 2007 - 21:43

QUOTE(Joe D @ 19 Jan 2007, 20:07)
Sada je Palma u fokusu(iz Jagodine smo), i tesko primaju svaku kritiku doticnog covekolikog drveta.


laugh.gif