Kupujem Tortilje.
Par puta sam pokušao da napravim tortilju, ali se se svaki pokušaj neslavno završio. Da li neko ima recept za samu tortilju, a i za jela koja se od nje prave?
Meksička tortilja
Started by
akilone
, Jan 06 2007 00:10
7 replies to this topic
#1
Posted 06 January 2007 - 00:10
#2
Posted 07 January 2007 - 16:31
da li mogu modovi sve teme > kako se pravi....
da spoje u jednu
tema kulinarstvo postaje tema razmene recepata
a to ima na svakom domaćičkom sajtu
ovo ne treba da bude serbiancafe
da spoje u jednu
tema kulinarstvo postaje tema razmene recepata
a to ima na svakom domaćičkom sajtu
ovo ne treba da bude serbiancafe
#3
Posted 07 January 2007 - 18:47
nemoj da se vredjamo. oni na serbiankafeu bolje kuvaju. neuporedivo. ovde sve go intelektualac, posle chitanja vas - "drz'se projo - na slavi b92 sam bio."
#4
Posted 23 May 2007 - 14:14
Ovde niko ne zna kako se pravi tortilja?
#6
Posted 23 May 2007 - 16:16
HVALA
#7
Posted 24 May 2007 - 03:11
QUOTE(akilone @ 23 May 2007, 08:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ovde niko ne zna kako se pravi tortilja?
Pravi se tako što odeš u prodavnicu kod Mehosa i uzbereš jedno pakovanje s rafa :-) Šalim se, probaj ovih par saveta što su ti ostavili, pa javi kako je prošlo.
A za punjenje, evo jednog lakog i u praksi isprobanog autentičnog recepta, u pero diktirala domaćica iz Meksiko Sitija (koristili smo tostade, ali cenim da može sasvim fino da ide i u tortilju):
TINGA
3 pechugas enteras, whole breasts
4 libras de jitomate, lbs of Tomatoes
3 libras de cebolla, lbs of Onions
1 lata de chile chipotle , can of Chile Chipotle
ajo , Garlic
sal , salt
azucar , sugar
cilantro, same
tostadas
crema, sour cream
queso fresco, cheese
lechuga rebanada, lettuce
Broil the the chicken with a tiny bit of salt, cilantro and four garlic teeth. After the chicken has cooked, take it out and pick out the meaty parts, get rid of the bones and rest. Part the chicken into tiny chunks.
Cut up tomatoes into tiny chunks. Slice up onions and then put it in oil until it becomes transparent but don't let it burn either. After the onions have cooked, add tomatoes to cook with the onions. After the tomatoes have cooked, put the chile chipotle can contents, the garlic, some onions and chicken soup (not all just a bit) into the blender.
Place this salsa in the onions and tomato pot. Then add the chicken (which has been parted throughly) and add the rest of the chicken soup until it has a non-liquidy nor thick consistency. Add two tablespoons of sugar and serve. Let it have the consistency to put on Tostadas.
#8
Posted 28 May 2007 - 00:48
Prilažem recepat za tortillu() od krumpira.
Stvarno je jednostavno i gotovo je za pola ure.
-450 g malih krumpira
-jedna glavica češnjaka
-3 žlice ekstra djevičanskog ulja
-4 jaja
-nasjeckani peršin ili komadi rajčica
-sol i papar
Krumpir se oguli i nareže na tanke ploške,a luk na kolutove.Dvije žlice ulja se zagriju u tavi(promjera otprilike 20 cm),onda se na laganoj vatri luk i krumpiri prže 20 minuta,dok ploške krumpira ne postanu meke.
U velikoj zdjeli se istuku jaja s malo soli i papra,pa se dodaju krumpir i luk.Ulijte ulje pa pržite oko 8 minuta dok se jaja ne zgusnu.
Tijekom prženja podignite krajeve tortille lopaticom da neopečeni dijelovi jaja skliznu ispod.
Prokrenite tortillu velikim tanjurom i pustite da se prži još par minuta.
(među sastojcima navedeni peršin ili rajčice su samo za ukrašavanje,može se stavit bilo šta po guštu)
Ovo nije recept za meksičku,nego za klasičnu španjolsku tortillu,b.t.w.,ali smatram da su jednako sjajne.
Stvarno je jednostavno i gotovo je za pola ure.
-450 g malih krumpira
-jedna glavica češnjaka
-3 žlice ekstra djevičanskog ulja
-4 jaja
-nasjeckani peršin ili komadi rajčica
-sol i papar
Krumpir se oguli i nareže na tanke ploške,a luk na kolutove.Dvije žlice ulja se zagriju u tavi(promjera otprilike 20 cm),onda se na laganoj vatri luk i krumpiri prže 20 minuta,dok ploške krumpira ne postanu meke.
U velikoj zdjeli se istuku jaja s malo soli i papra,pa se dodaju krumpir i luk.Ulijte ulje pa pržite oko 8 minuta dok se jaja ne zgusnu.
Tijekom prženja podignite krajeve tortille lopaticom da neopečeni dijelovi jaja skliznu ispod.
Prokrenite tortillu velikim tanjurom i pustite da se prži još par minuta.
(među sastojcima navedeni peršin ili rajčice su samo za ukrašavanje,može se stavit bilo šta po guštu)
Ovo nije recept za meksičku,nego za klasičnu španjolsku tortillu,b.t.w.,ali smatram da su jednako sjajne.
Edited by Hannah, 28 May 2007 - 00:53.