Jump to content

Photo

draskovic : jedna srbija - dva sistema

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
364 replies to this topic

#31 harper lee

harper lee
  • Banned
  • 10,556 posts

Posted 03 November 2006 - 16:27

QUOTE(PRESHEVARI @ 3 Nov 2006, 01:29)
Zaista glupa ideja Drashkovica koji uostalom menja ideje brzhe negoli svoje koshulje...ali mora se priznati njegova doslednost u pogledu pripadanja Kosova Srbiji ovako ili onako...
U Kini i na Tajvanu zhivi isti narod..i sama ova cinjenica je dovoljan argument da se ove dve situacije ne mogu uporediti, po strani rat, razaranje, pokushaj genocida i albansko-srpska netrpeljivost u globalu(Kosovo)...
Moramo se podeliti..nema nam druge, sigurno znam da je to jasno i Koshtunici i Tadicu i Ljajicu i Slavenu i NPS i svima...zaista mi je zhao onih Srba koji zhive u nekoj nadi da ce Kosovo nekako ostati u Srbiji jer je doshao TRENUTAK ISTINE...

biggrin.gif

Dodje ti na moje od pre nekoliko meseci, Presh.

#32 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 03 November 2006 - 17:12

jedna zemlja/dva sistema je ideja patentirana zbog povratka kolonija hong-kong i makao - time je kina garantovala da im neće menjati ekonomski i politički sistem 50 godina od povlačenja kolonizatora
The concept of "One country, two systems" tends to be highly unpopular in Taiwan, with polls consistently showing 80% opposition and only about 10% support (wiki)

srbija je već odavno jedna zemlja/dva "sistema" dry.gif

#33 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 03 November 2006 - 17:33

QUOTE(Lancelot_Bgd @ 3 Nov 2006, 13:11)
Struktura ljudi koji dolaze na ovaj forum nije indenticna strukturi stanovnistva koje ovde zivi, na zalost.

Pa nece jos dugo to stanovnistvo ovde da zivi. Samo jos 25 - 40 godina. Tako da uopste nije vazno sta to "stanovnistvo" ima da kaze. Delom zbog toga sto ce uskoro "stanovnistvo" u vecini ciniti oni sa gerijatrije, a delom zbog toga sto to "stanovnistvo" kao i svako "stanovnistvo" , beslovesna marva, nista i ne misli, no u njegovo ime brabonjaju bedastoce neki impotentni nenormalnici koje kad pogledas, iz aviona vidis da su nenormalni i mentalno obogaljeni. A klicu se srboelita.

Edited by Henry Chinaski, 03 November 2006 - 17:34.

#34 Lancelot_Bgd

Lancelot_Bgd
  • Members
  • 303 posts

Posted 03 November 2006 - 17:46

QUOTE(Henry Chinaski @ 3 Nov 2006, 17:33)
Pa nece jos dugo to stanovnistvo ovde da zivi. Samo jos 25 - 40 godina. Tako da uopste nije vazno sta to "stanovnistvo" ima da kaze. Delom zbog toga sto ce uskoro "stanovnistvo" u vecini ciniti oni sa gerijatrije, a delom zbog toga sto to "stanovnistvo" kao i svako "stanovnistvo" , beslovesna marva, nista i ne misli, no u njegovo ime brabonjaju bedastoce neki impotentni nenormalnici koje kad pogledas, iz aviona vidis da su nenormalni i mentalno obogaljeni. A klicu se srboelita.

Daj Boze da to bude tako kao sto kazes, da jednostavno izumru kao dinosaurusi ali ne verujem. Pogledaj koliko je omladine koja je zatrovana tom debilnom propagandom i koja na svim mogucim manifestacijama (sem exit-a) klice i slavi ratne zlocince, pokojne zlocince-predsednike, fasisoidnog ludaka koji sada lumpuje i preganja se u Den Hagu sa sudom, a samim tim se ismeva svim zrtvama koje su zbog njegovih idiotluka i popaljivih govora zavrsile pod nozem.
Na zalost nisam nesto optimistican po pitanju "svesti" u ovom narodu, pre ce biti da cemo za 40-50 godina imati manji broj (zbog bele kuge) bolesnika koji ce da traze nesto sto su njihovi "dedovi" (tj MI) izgubili ...Nadam se da deca tada nece ici u Osnovnu skolu "Narodni Heroj Zvezdan Jovanovic Zveki".

#35 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 03 November 2006 - 17:57

Pa to ti ja kazem. Bela kuga je zakon.

#36 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 03 November 2006 - 18:01

QUOTE(Mioba @ 3 Nov 2006, 17:12)
...
srbija je već odavno jedna zemlja/dva "sistema"  dry.gif

Bojim se da je već dugo obrnuto: dve zemlje, isti sistem.

#37 PRESHEVARI

PRESHEVARI
  • Members
  • 6,122 posts

Posted 03 November 2006 - 19:54

QUOTE(perkos @ 3 Nov 2006, 13:19)
Jedina opcija kazes? po toj jedinoj opciji oko 300000 stanovnika tog Kosova ce biti
onemoguceno da zive normalno kao sav ostali svet,jedna suverena i medjunarodno priznata drzava ce biti osakacena za jedno 15% svoje teritorije
i to se naziva pravednim resenjem.
Kakva bi tek onda bila kapitulacija?
To kako ce biti za 40 godina i koja je to jedna drzava koja ce tad biti vlasnik svih sadasnjih je prica za "malji deca"kad ej tako sto ste zapenili da budete nezavisni
sto toliko tezite da imate svoju drzavu,namoj samo o tome da ne mozete sa Srbima i tako to to je jos gore od one price za "malji deca".

Ne znam o kojih 300000 pricash, i zaista mi je cudno da proces dekolonizacije Kosova nazivash osakacenjem a onih 15% ostavi Koshtunici da prica ..mozhda ce nekoga osim Rusa i Rumuna i ubediti.
Zashto samo nas optuzhujesh da "ne mozhemo sa Srbima"...mi nismo vodili 4 rata da bi "ubedili" druge da treba da zhive sa nama ali po pravilima koje bi mi odredili..jel da.

#38 PRESHEVARI

PRESHEVARI
  • Members
  • 6,122 posts

Posted 03 November 2006 - 20:03

QUOTE(harper lee @ 3 Nov 2006, 15:27)
biggrin.gif

Dodje ti na moje od pre nekoliko meseci, Presh.

A ne Harperu, bice onako kako sam ja predvideo pre nekoliko godina..bash tako doslovno.
Ako te ne mrzi mozhesh da kopash po forumu..
Kosovu nezavisnost..
Verskim objektima exteritorijalnost
Srbima dvodrzhavljanstvo
Kosovo ostaje nepodeljeno..

PS. Zaboravih da napomenem da cete dvodrzhavljanstvo morati da obezbedite i za Albance Doline..inace nece funkcionisati moja formula..u praksi.

Edited by PRESHEVARI, 03 November 2006 - 20:11.

#39 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 03 November 2006 - 20:18

QUOTE(PRESHEVARI @ 3 Nov 2006, 20:03)
i za Albance Doline..inace nece funkcionisati moja formula..u praksi.

citam, citam i mislim se
kako je mogao zaboraviti - reciprocitet, kad ono - edit biggrin.gif

Kosovo ostaje nepodeljeno..

a isto ... dolina... kad razmislis .. mozda .. ipak wink.gif

#40 PRESHEVARI

PRESHEVARI
  • Members
  • 6,122 posts

Posted 03 November 2006 - 20:21

QUOTE(Slaven @ 3 Nov 2006, 19:18)
citam, citam i mislim se
kako je mogao zaboraviti - reciprocitet, kad ono - edit  biggrin.gif
a isto ... dolina... kad razmislis .. mozda .. ipak  wink.gif

Ne odgovara ti formula?

#41 slow

slow
  • Members
  • 3,778 posts

Posted 03 November 2006 - 20:38

QUOTE(serb_pagan @ 3 Nov 2006, 00:56)
evo,ja se prvi slazem...moramo se podeliti..sever i enklave nama,vama ostatak..i da platite imovinu republike srbije na kosovu..dovoljno posteno...

Zavisi šta smatraš imovinom, to je širok pojam. Nezavisnost je stari način da se ništa ne plati a uzme sve. Samo to zna da bude zajebato.

#42 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 03 November 2006 - 21:14

Pa ovaj stvarno nije normalan.On krizu u jednom delu sveta naziva resenjem za Kosovo.Koja je sledeca ideja? Koreja mozda.

#43 siroma

siroma
  • Banned
  • 772 posts

Posted 03 November 2006 - 23:12

QUOTE(Diskutant @ 2 Nov 2006, 20:53)
u kom smislu sjajna? - sta dobijamo sto nismo imali, sem sto dobijamo probleme sa kosovskim albancima?

sjana u smislu da mozemo da budemo i jedni i drugi zadovljni trenutno postignutim resenjem
a dalje je stvar demokratske politicke borbe
QUOTE(Swofford @ 2 Nov 2006, 20:59)
Poredjenje sa Tajvanom i nije sjajno, jer to nije primer resenog vec otvorenog problema.

paaa
kini na dugorocne staze gledano odgovara samo mirno resenje
u slucaju sukoba - zanavek bi ostala tamna mrlja u istoriji jednog naroda
a extra sto bi unelo razdor u tom njenom delu
za kinu je jedino ispravno demokratsko kulturolosko resenje - da taj narod pridobije jednog dana svojom sveobuhvatnom razvijenoscu i obiljem mogucnosti za prosperitet koji bi mogla da ponudi
QUOTE(serb_pagan @ 2 Nov 2006, 22:42)
podela i samo podela...

evo sta je izjavio ministar inostranih poslova
vuk draskovic :
...da ne postoje ni teoretske sanse da srbija prizna nezavisnost kosova

dakle
pravni okviri za pregovaranje su odredjeni sirokim spektrom medjunarodnih obligacija i ustavom
a bila bi to i dobra prilika za pocetak dijaloga izmirenje i demokratsku i transparentnu saradnju
a srbija je ponudila svesna realnosti i svog polozaja kompromisno resenje po svim demokratskim svetskim normama a pre svega americkim

#44 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 03 November 2006 - 23:22

QUOTE(siroma @ 3 Nov 2006, 23:12)
sjana u smislu da mozemo da budemo i jedni i drugi zadovljni trenutno postignutim resenjem
a dalje je stvar demokratske politicke borbe

aaaa... na osnovu cega ti ovo tvrdis -- anketirao si po srbiji i po kosovu?

#45 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 04 November 2006 - 03:38

Imao je Draskovic i boljih ideja kao sto je recimo Ujedinjeno Kraljevstvo Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. biggrin.gif Kosovo moze da bude Severna Irska, sve se uklapa. wink.gif