Jump to content

Photo

kako do srbije?

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

#16 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 01 December 2006 - 20:38

QUOTE(pajapatak @ 1 Dec 2006, 13:58)
dodatak:
Wieder-/ Einfuhr aus Ländern mit urbaner Tollwut
Für die Ein- und Wiedereinfuhr (nach Ferienreisen, Auslandaufenthalt, ...) aus Ländern, die nicht frei von urbaner Tollwut sind - siehe Länderliste Tollwut -, ist eine Bewilligung des Bundesamtes für Veterinärwesen notwendig. Bitte beachten Sie zwingend die unten aufgeführten Einfuhrbedingungen (in Kürze: Tollwutimpfung, Labortest in anerkanntem Labor frühestens 30 Tage nach der Impfung und anschliessend 3 Monate Wartefrist, Mikrochip / Tätowierung, Grenztierärztliche Untersuchung).
moj bold

link

Ja bih na tvom mestu u svakom slucaju trazila odmah to odobrenje
od veterinarskog zavoda (onako za svaki slucaj kada ponovo ulazis u Svajcarsku)
a tamo ces i objasnjnje dobiti kako se to u praksi izvodi da kada se vratis
uzimaju krv i daju na analize.

Inace, veruj mi, niko te ne pita za psa, a narocito u tvom slucaju
kada ulazis ponovo u Svajcarsku iz neke od EU zemalja.

A zasto Svajcarci moraju da znaju da ides u Srbiju?

Mozda si bio u Italiji wink.gif

Lep pozdrav
Teja

#17 pajapatak

pajapatak
  • Members
  • 822 posts

Posted 02 December 2006 - 10:30

QUOTE(Teja @ 1 Dec 2006, 20:38)
Ja bih na tvom mestu u svakom slucaju trazila odmah to odobrenje
od veterinarskog zavoda (onako za svaki slucaj kada ponovo ulazis u Svajcarsku)
a tamo ces i objasnjnje dobiti kako se to u praksi izvodi da kada se vratis
uzimaju krv i daju na analize.

Inace, veruj mi, niko te ne pita za psa, a narocito u tvom slucaju
kada ulazis ponovo u Svajcarsku iz neke od EU zemalja.

A zasto Svajcarci moraju da znaju da ides u Srbiju?

Mozda si bio u Italiji wink.gif

Lep pozdrav
Teja

bez namere da nastavljam diskusiju posto mi malo lici na gluve telefone, ali..

krv se vadi pre odlaska i od rezultata krvi zavisi da li ce se dozvola dobiti ili ne. a dobice se ako je pas napravio anti tela, a ako nije nece se dobiti. i to je razlog zasto je i meni stalo da se zna tacno odrediste. odgovornost mi nalaze da ne vodim psa u rizicnu zemlju ako on nije dovoljno zasticen (postojanje anti tela).

razlozi za takvu proceduru su razumljivi i u mom (psa) je interesu da se ona u potpunosti odradi.

sasvim mi je dovoljna informacija da za tranzit osim pasosa (vakcine, cip etc.) nista dodatno nije potrebno. sa zahtevima moje maticne drzave cu vec nekako izaci na kraj jer ih dovolno dobro poznajem ili bar znam na kom mestu mogu dobiti pravu informaciju. pomoc mi je trebala za tranzit kroz italiju, sloveniju i hrvatsku, kao i ulaz u srbiju. tu informaciju sam i dobio i ovom prilikom cool.gif se zahvaljujem zbog toga.

#18 mile curcic

mile curcic
  • Members
  • 10,837 posts

Posted 03 December 2006 - 10:55

QUOTE(pajapatak @ 18 Oct 2006, 08:55)
zanima me tranzit kroz italiju, sloveniju i hrvatsku. zovem hrvatsku ambasadu, kazu ne treba nista osim onoga sto je ovde (ch) potrebno. zvucalo mi je neuvereno. treba li za srbiju nesto posebno?
dobrodosala su skorasnja iskustva. malkice sam nesiguran, nalazio po netu razne stvari: srbija je rizicna zbog besnila, za hrvatsku treba vakcina koja nije starija od godine a mladja od 6 meseci? ovaj rece ne treba nista!

iskustva, saveti, primedbe, sve je dobro doslo.

Сад тек видим ово питање, и нисам све исчитао па ако нешто поновим, нек ми се опрости.
Моји пси имају пасоше у који се, између осталог, уписују и потребне вакцинације. За детаље око вакцинисања обрати се локалном ветеринару, он мора тачно знати које вакцине и колико старе, али није реч о 6 месеци него, ако се добро сећам, за беснило не млађа од месец дана, и не старија од године.
И то би требало бити довољно. И заиста нисам имао никаквих проблема. Шта више, имам утисак да су цариници још увек импресионирани чињеницом да имам пасоше па ни не гледају шта у њима пише. Биће да се руководе логиком: 'У, овај све то легално!'
Међутим, у најави је један нови европски закон, који још није ступио на снагу, и који ће у пракси значити забрану путовања домаћих животиња. Јер, ако један пас, или мачка, мора да има исту документацију као, на пример, камион пун товних свиња које се превозе преко границе, онда то није ништа друго доли забрана путовања.

#19 mile curcic

mile curcic
  • Members
  • 10,837 posts

Posted 03 December 2006 - 11:04

Да, и да додам:
И ја сам у почетку зивкао амбасаде земаља кроз које пролазим са тим питањима, и на крају одустао од тог ћоравог посла. Обично добијеш неког на телефон који нема појма о томе али неће да каже не знам него прича глупости.
Мој ветеринар има податке за све земље и само му кажем којом рутом идем па он усклади папире с тим. Шта више, у контакту је са својим министарством (за пољопривреду, валда) и његов печат на пасошу пса има снагу 'државног папира', па ако би ми се и десило да ми на некој граници, и поред уредних папира, не дозволе даље пут, знао бих шта ми је чинити: телефон у шаке, звати ветеринара, а он нека зове министарство!

#20 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 03 December 2006 - 13:33

QUOTE(mile curcic @ 3 Dec 2006, 11:04)
Да, и да додам:
И ја сам у почетку зивкао амбасаде земаља кроз које пролазим са тим питањима, и на крају одустао од тог ћоравог посла. Обично добијеш неког на телефон који нема појма о томе али неће да каже не знам него прича глупости.
Мој ветеринар има податке за све земље и само му кажем којом рутом идем па он усклади папире с тим. Шта више, у контакту је са својим министарством (за пољопривреду, валда) и његов печат на пасошу пса има снагу 'државног папира', па ако би ми се и десило да ми на некој граници, и поред уредних папира, не дозволе даље пут, знао бих шта ми је чинити: телефон у шаке, звати ветеринара, а он нека зове министарство!

Svajcarska , kao i obicno , ima sasvim desete propise od "nasih" EU, tako da
analogija ne postoji. Problem je da ponovo udje u Svajcarsku sa psom (verovao
ili ne, tako je). Mora pre puta da ispita da li postoje antitela na besnilo, pa
tek onda sa tom cagom koju dobije sme da putuje i da se vrati.

Nesto kao kada sa psom ides u UK ili Norvesku, ali je razlika da to ove dve
zemlje zahtevaju a kod njega zahteva domicil.

Lep pozdrav
Teja