hrana za macke
Posted 09 October 2006 - 17:00

Posted 09 October 2006 - 20:22

Zar nece da pojede ako se sitno izmrvi u hranu?

Sad malo o mojim macama, tj. njihovom meniju...
Ema je jela sve: od musica i bubica, preko ljuski od luka

Kventin je vec bio probirljiv. Kao malog smo ga jedva ubedili da proba mleko.

@hawk
mnogo slatka maca

videvsi tu sliku sam se setila mamine face kad je videla Kveleta u plehu sa kolacima. Tad sam se ozbiljno zabrinula za njegovu sudbinu.

Posted 10 October 2006 - 15:47
Nece. Zamisli da tebi neko stavi aspirin u supu.

Posted 11 October 2006 - 18:43

Malecki off, pa se vraćam na temu... Kao klinčetu, svaki put kada bih na'vatala grip, i kada bi mi lekar prepisao palitrex u kapuslama, jedini način na koji bi ovo, nekada davno namćorasto i bezbrižno stvorenje pristalo da popije lek je bio da mi ga matorci istresu iz kapsule i pomešaju sa slatkim od jagoda.

A sad da se vratim temi... Znači, nema šanse. Imam persijsku mačku, i taj metod sa okretanjem glave u vis i držanjem jagodičnih kostiju, ne bi li se donja vilica olabavila jednostavno ne funkcioniše. Jedino da ga baš jako stegnem, ali mi je frka da ga tako ne povredim... Zato improvizujem tako što tabletu izmrvim i pomešam sa malt pastom.
Posted 11 October 2006 - 20:31
Pokvarila bi mi ukus aspirina

To kako ti dajes je ok, ako znas. Mada mislim da ako mu se fino izmesa uz nesto sto je malo jaceg ukusa pa pokrije ukus tablete i moze da upali. Ma, sta ja pricam kad nikad nisam macki davala lekove.

Posted 12 October 2006 - 02:46

To kako ti dajes je ok, ako znas. Mada mislim da ako mu se fino izmesa uz nesto sto je malo jaceg ukusa pa pokrije ukus tablete i moze da upali. Ma, sta ja pricam kad nikad nisam macki davala lekove.

Da, stvarno, šta pričaš? Nema šanse da ne provale miris tablete, sa čim god ih izmešala. Ako je u pitanju tableta za čišćenje od parazita, osetiće je već na par metara. I kad sam jednom uspeo da je izmrvljenu ubacim mačeketini u grlo, krenula joj je pena na usta i sve je izbljuvala.
Kako nisu mogli da naprave nešto što će im biti bar malo manje gadno??
Posted 12 October 2006 - 11:18

Jesi li siguran da si to radio ti ili naš

Posted 12 October 2006 - 12:07

sad, zavisi koliki ti je macka divljak (ja ih imam od obe sorte i divljake i mirnije)
uhvatis je otpozadi da nema gde da bezi natraske, na prepad joj uhvatis glavu, strpas prst s kraja njuske da mora da otvori usta (ovo ekstremno ne vole, al jebiga visa sila), skembas joj tabletu u grlo i pridrzis njusku zatvorenu par sekundi dok ne mljacne jezikom. tad je sigurno da je tabletu i progutala tj. da nece moci da je ispljune istog momenta kad se docepa slobode...
druga varijanta za otvaranje usta macki, ako prva ne uspeva, je da je uhvatis za onaj visak koze na vratu, kao kad ih majka nosi kad su macici, jer se tada umiri kao bubica i automatski olabavi celjust, instinktivno jer pri svakom naglom pokretu u tom polozaju dovodi u opasnost kicmu.
ps. u svakom slucaju ne dozvoli da ti nasluti namere kao sto je davanje lekova, najbolje je da je prepadnes dok spava snom pravednika (znaci 23,5 sati dnevno vremena za prepad), jer ako te provali sta smeras ima da je vijas po kuci ceo dan. uz to je na oprezu svaki sledeci put.

Edited by Aleksa, 12 October 2006 - 12:14.
Posted 12 October 2006 - 13:07

napad iz zasede

Posted 12 October 2006 - 13:15

cuj, pre 35 godina najnormalnije se prodavale na Kalenicu zive kokoske i najnormalnije se zive nosile kucama i tu klale i pripremale ali promenila se vremena a pre drugog svetskog rata retkost je bilo kupovanje pilica na danasnji nacin
a ono za golubove i sims, ma nemam ja hrabrosti da sa svojim sijamcem vijam golubove po simsu, neka se sam aka sa time ako zeli

Posted 12 October 2006 - 19:39

Pa ovo je jedini nacin da proguta celu tabletu, odredjenu dozu. Osim toga od veterinara dobijem odredjeni broj tableta koje mora da popije pa prema tome nemam tablete za eksperimentisanje/bacanje. Ovaj nacin je moja macka prihvatila i ne buni se. Vidim ovde da ima i drugacijih macaka al' jebiga, macke su k'o ljudi: ne postoje ni dve iste. Moj prethodni sijamac (kojeg sam imao od rodjenja do smrti - 16 godina) nema nista zajednicko sa mojom sadasnjom mezimicom (vidi topik o ljubimcima).
Edited by Zmitjkoe, 12 October 2006 - 19:42.
Posted 17 October 2006 - 10:04
Posted 18 October 2006 - 03:15
meso, meso i samo meso
naravno neku jeftiniju varijantu, nemoj neki biftek ili tako to

nego pileci batak, bez soli, i nikako zivo, obavezno malo da se napari (so'b'rekli izdiNJsta)
so je smrt za macke, nikako im ne treba davati suhomesnate proizvode
uvek sveza voda... ne vole da piju, ali ako je stalno tu negde sveza popice po malo
i naravno ponekad, kitekat i tako to...
Posted 18 October 2006 - 03:21
jes,, to je ono sto je najopasnije, i ova moja je skakala na prasku sunku ko luda....al posle sam resio nema i gotovo, pa nek skace kolko 'oce. so je ubica za macke, a praska ubija od soli.... sad vise nije u mojoj nadleznosti, pa ko zna cime je sve kljukaju

Edited by PeraZdera, 18 October 2006 - 03:22.