Jump to content

Photo

treba mi ideja

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
24 replies to this topic

#16 vasudeva418

vasudeva418
  • Banned
  • 2,635 posts

Posted 29 September 2006 - 09:44

Ma reci ce ti oni da je to od soje.

Neće, meni uvek kažu da je od Bambija.

#17 confy

confy
  • Banned
  • 148 posts

Posted 29 September 2006 - 21:49

keep going st_jimmy :Đ

#18 revolucionar

revolucionar
  • Banned
  • 2,408 posts

Posted 27 October 2006 - 17:04

QUOTE(st_jimmy @ 25 Sep 2006, 18:52)
e ovako ... sutra idem na sajam, lova ribolova, sporta, nautike, hortikulture, i EKOLOGIJE ... u novi sad ... i ocu da napisem na jednu majcu jednu parolu tipa "lov bi bio zanimljiv kad bi i zivotinje imale oruzje" ili "SL." ... e, na vama je da mi smislite to "SL." ... pa da idem sajmom u toj majci ... bas je kuuuul ideja, zar ne tongue.gif

heh ... sta mi jos nece pasti na pamet!

Ne mislim da ti je to dobra parola. Procitaj malo o evoluciji i videces da je priroda, kao i zivi svet, pun nasilja i agresivnosti. Malo si naivan ako mislis da ce nasilje da spreci nasilje. Problem je - kako spreciti nasilje. S druge strane, savremena tehnoloska dostignuca nisu bas kompatibilna s prirodom jer tehnika unistava zivi svet. Naravno ne treba misliti da je ljudski opstanak moguc bez nauke i tehnologije. U svakom slucaju moguce je traziti tehnoloska resenja koja ne bi bila protiv zivog sveta. Moje je misljenje da je nauka najvise doprinela da se odrzi kakav takav mir u svetu jer je raznoraznim otkricima omogucila opstanak veceg dela populacije i zivog sveta na planeti. Medjutim, trenutno svetska nauka (izuzev Amerike i Engleske) je u katastrofalnoj situaciji i posebno evropska nauka. To me vise plasi nego sve moguce ekoloske katastrofe u buducnosti...

#19 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 27 October 2006 - 17:12

QUOTE(revolucionar @ 28 Oct 2006, 02:04)
izuzev Amerike i Engleske

Amerika i Engleska, bice zemlja proleterska. cool.gif

#20 PointTaken

PointTaken
  • Banned
  • 317 posts

Posted 30 October 2006 - 09:30

"Lovite mene.
Rok trajanja mi je ionako istekao."

#21 revolucionar

revolucionar
  • Banned
  • 2,408 posts

Posted 30 October 2006 - 11:13

QUOTE(Indy @ 27 Oct 2006, 16:12)
Amerika i Engleska, bice zemlja proleterska. cool.gif

Danas je tesko definisati proletere. Najbrojnija klasa na zapadu je srednja klasa (60-80%). Ne moze se reci da srednja klasa brani interes socialno ugrozenih klasa (proletera, siromasnih i nezaposlenih!). Pre bih rekao da je za sada srednja klasa na strani "burzoazije". Kad je Marks pisao svoja dela srednja klasa nije ni postojala. To ne znaci da su njegova dela glupa i da je smesno pricati o "proleterima". Medjutim, pod uslovom ako srednja klasa bude ugrozena, nisu iskljucene socijalne revolucije. U zemljama gde je unistena srednja klasa, kao sto je Srbija, moguce su razne ekstremne opcije kao sto su revolucije, pojava ekstremizma, nacionalizma, gradjanskih protesta, pojava privatne vojske, mafije, nasilje u svim mogucim formama... Dacu ti neke banalne primere koliko su zapadna drustva nestabilna. U Belgiji, Austriji i uskoro u Francuskoj ekstremna desnica sve vise i vise jaca. Zasto ? Zato sto se ekonomski problemi u tim drustvima gomilaju. Uskoro ces videti kako je sve to praceno nasiljem. Americko drustvo za sada nije mnogo polarizovano mada veliki broj stanovnika spanskog prorekla mogu u buducnosti da destabilizuju americko drustvo. Mislis da je Bus zaista toliko glup te predlaze zid izmedju Amerike i Meksika ? Verovatno si optimista kad je u pitanju kapitalizam. Ja nisam niti cu biti. Ja sam mozda optimista u drustvo gde postoji ravnoteza vlasti izmedju multinacionalnih kompanija i drzave. Naravno, ova ravnoteza bi trebalo da bude regulisana demokratijom. Kapitalizam proizvodi nasilje i kako uticaj drzave vremenom slabi imacemo dominaciju privatne svojine i nestanku drzave sto ce samo po sebi dovesti do ekonomskog i socijalnog nasilja. Kapitalizam moze da opstane ali samo ako drzava regulise probleme socijalno ugrozenih populacija. Stabilno drustvo je nemoguce bez "humanizma" (uloga drzave). Drzava bi trebalo da ima ulogu i kad je u pitanju ekologija. Pitanje je samo da li "humanisticko drustvo" moze da se odrzi bez nauke. Neka drustva mogu da opstanu bez nauke ali ta drustva ne mogu opstati bez podrske razvijenih zemalja. Kad je Tito pozajmio zapadnu tehnologiju onda je svima bilo lepo. Kad je tehnologija zastarela poceli su problemi. Danas postoji nada da ce deo zapadne tehnologije opet da dodje u Srbiju (program DS...). Zapad je dosao i kupio eventualno ono sto jos uvek moze da stvori novac, medjutim, nisam primetio da je tehnologija zaista dosla u Srbiju. Od placenog novca kupljen je socijalni mir ali dokle...

#22 swimmer

swimmer
  • Banned
  • 408 posts

Posted 27 November 2006 - 00:06

A da neko razmisli, sta ti lovci rade za tu divljac?
Da neko razmisli, dali bi te divljaci uopste i bilo da nema lovackih udruzenja?

A gulas od srnetine je prelep. Bas kao iod zecetine. biggrin.gif
I pasteta od prepelice i kobasice od jelena... biggrin.gif

#23 StaRRR

StaRRR
  • Members
  • 227 posts

Posted 22 December 2006 - 16:24

QUOTE(st_jimmy @ 28 Sep 2006, 20:22)
ja sve majce nosim naopacke tongue.gif

STVARNO??? I ja. Mislila sam da to niko ne radi...cak su me prilicno prozivali smile.gif.
By the way, podrzavam tvoju kampanju zastite zivotinja ali mi se nekako cini da kad bi i zivotinje imale oruzje, to bi bio jos jedan rat. Mada opet ponavljam, znam sta hoces da kazes, ali mozda bi to treebalo nekako da preformulisati.
Off ali ne sasvim topic: meni jako smeta sto u ribarnicama drze gomilu zive ribe i rakova u malim akvarijumima, da bi bili svezi. Nekako mi je to bas upadljivo mucenje, pa jos pred smrt...sad.gif

#24 vmechanin

vmechanin
  • Members
  • 152 posts

Posted 22 December 2006 - 23:56

mad.gif Sta ti lovci rade za tu "divljac"?
Nista, osim sto je ubijaju, kad smatraju da treba, na osnovu svojih parametara, koji s ocuvanjem prirode veze nemaju...
Lovci, Brozovo nasledje, sve se uzima i otima.....

A te "divljaci" bi bilo i bez lovackih udruzenja. Zivotinje u prirodi postoje mnogo pre lovackih udruzenja, i verovatno ne bi bio takav raznered u prirodi, da tu lovci ne odredjuju ko ce da se ubija i kada..... mad.gif

Uzged, poljski zec je pred istrebljenjem, tako gazduju lovci nad prirodom i zivim svetom u njoj koji je bogatstvo nacije, NE LOVACA.
Pa ces uskoro da jedes gulas od .pseceg mesa a mislices da je srneci tongue.gif .....

I ima tu jos, ali lovci o tome pojma nemaju....

Bice dosta manifestacija lovaca na kojima mozete izraziti svoj protest....majicama ili na druge nacine...

#25 vmechanin

vmechanin
  • Members
  • 152 posts

Posted 23 December 2006 - 03:35

smile.gif st_jimmy, iako sa tri meseca zakasnjenja,
svaka cast na solistickoj akciji i ideji smile.gif