Jump to content


Photo

pansion za pse


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Miloje Sekulic

Miloje Sekulic
  • Members
  • 168 posts

Posted 22 September 2006 - 09:03

Moji roditelji napustaju kucu na selu i prelaze (starost, bolest) da zive u malom stanu u Beogradu. Ja sam podstanar, po ceo dan van kuce.

Mazina sudbina je neizvesna. Ona je klasicna seoska duzkela u najboljem smislu te reci. Mesanac, velika kudrava, jaka i svojeglava. Nije opasna i zla. Voli da je ceskaju po stomaku (koga poznaje) i da izrazava radost skakanjem na dragu osobu koja joj prilazi (obzirom na velicinu sape joj dodju odraslom coveku na ramena).

11 godina je cuvala kucu i dvoriste uz par ozbiljnih "intervencija" kada je poterala i pocepala jakne i pantalone lokalnim djilkosima koji su po povratku iz kafane svratili u nase dvoriste (ili potencijalnim lopovima - ko bi ga znao). Nije joj strano ni da se otkaci sa lanca pa koristimo onaj za vezivanje krava. Pametnica je i dosta razume. Kao svaki avlijaner nema skoro nikakve prohteve. Jede hleb natopljen u ostake hrane i pokoju kosku. Uvek je bila vakcinisana i ciscena od buva.

Ja ne mogu da je primim a sta cu nemam pojma. U selu nisu radi da drze tolikog psa. Bojim se da je eutanazija jedino resenje. Da je pustimo u divljinu ne zelimo jer iskusni kazu da je to za psa koji je ziveo sa ljudima gore nego brza smrt. Gledao sam po oglasima pansione za pse ali su to sve neke fancy varijante za ostavljanjena 2-3 dana uz vrhunsku negu i paprene cene.

Ima li neko neku ideju?

Miloje

#2 djordje geprat

djordje geprat
  • Members
  • 1,455 posts

Posted 22 September 2006 - 10:01

Ako tvoji trajno napuštaju kuću, ako reše da je prodaju, možda će kupcu odgovarati takav pas. Postoji i mogućnost da pas lunja od kuće do kuće, postane seoska džukela ali, tu postoji opasnost za nju (moj post o iskustvima iz Bajine bašte). Nedavno sam kupio kuću na selu i odmah mi se u dvorištu našla neka kuja koja sa kučićima kako lunja. Pitoma je lako nađe uhleblje. Večeras ćemo da se vidimo.

Sve najbolje. I, sretno.

#3 Miloje Sekulic

Miloje Sekulic
  • Members
  • 168 posts

Posted 22 September 2006 - 10:15

QUOTE(djordje geprat @ 22 Sep 2006, 11:01)
Ako tvoji trajno napuštaju kuću, ako reše da je prodaju, možda će kupcu odgovarati takav pas. Postoji i mogućnost da pas lunja od kuće do kuće, postane seoska džukela ali, tu postoji opasnost za nju
Sve najbolje. I, sretno.


U selu od 5.000 dusa je 150 praznih kuca koje bi vlasnici rado prodali.

Ne smemo da je pustimo na uluci (i zakon to zabranjuje) jer je veliki pas i prvi komsija bi potegao lovacki karabin pa zapucao po njoj.

Miloje

#4 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 22 September 2006 - 15:18

Pokusaj da kontaktiras neke azile.U principu ne prihvataju nove pse ali kada je ovakav slucaj desi se da hoce.Najvece sanse imas kod Kace koja je na Ovcanskom putu.Ako imas vremena idi tamo.Postoji sansa da ti izadju u suret ukliko ponudis novac za hranu ili pravljenje boksa(to te nece kostati puno a pas bi ostao u zivotu).Druga opcija su azila na avali i azil Riska u Kotezu.Steta je uspavati zdravog psa kojem je ipak ostalo par dobrih godina.