Jump to content

Photo

In Memoriam: Steve Irwin

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
107 replies to this topic

#31 Linda Lee

Linda Lee
  • Members
  • 739 posts

Posted 04 September 2006 - 19:58

sad.gif sad.gif sad.gif
R.I.P

#32 Grazia

Grazia
  • Members
  • 2,714 posts

Posted 04 September 2006 - 20:14

Bas mi je zao. Bio je genijalac. Slava mu!

#33 Cro-boy

Cro-boy
  • Members
  • 4,466 posts

Posted 04 September 2006 - 20:26

sad.gif

Svaka mu cast, istinski je volio prirodu.

Ipak, ona scena u kojoj drzi malu bebu i istovremeno hrani krokodila mi jos ledi krv u zilama.

Steve, nadam se da sad naganjas reptile na nebeskim pasnjacima, pardon, po nebeskim rijekama i mocvarama.

#34 NightRider

NightRider
  • Members
  • 153 posts

Posted 04 September 2006 - 22:42

Bedak.
Za ljubitelja prirode i nije bas fino tretirao one opasne zivuljke...ako su mu vratile...

#35 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 04 September 2006 - 22:44

dry.gif

#36 petard

petard
  • Members
  • 1,016 posts

Posted 04 September 2006 - 23:34

Jos jedan pozitivac napustio ovaj svet, srecno mu gde god da je...

BTW, covek jednostavno nije imao srece:

Stingrays are usually very docile creatures. The customary reaction of the stingray is to immediately flee the vicinity where a disturbance is located. Nevertheless, certain larger species are located in waters where they are easily excitable due to possible attacks from feeding sharks and should be approached with caution, as the stingray's defensive reflex and effort to flee may result in human contact with the stinger, resulting in serious injury or even, as noted above, fatality.

Edited by petard, 04 September 2006 - 23:35.

#37 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 05 September 2006 - 00:34

mali ozi je bio genije za zivotinje, iako nemam tv svaki put kad bih negde naleteo na njega odusevio bi me svojom zivahnom pojavom i optimizmom, prosto je imao terapijski uticaj, neverovatna faca.
jebiga ako ima neke utehe bio je mrtav verovatno trenutno, bolje i tako nego da ga je dugo zvakao neki penzionisani bezubi krokodil

slava coveku

#38 Gojko & Stojko

Gojko & Stojko
  • Members
  • 3,000 posts

Posted 05 September 2006 - 02:04

The underwater video footage of Steve Irwin's death after he was speared in the chest by a stingray was "shocking" his manager reportedly said today.

John Stainton told reporters the footage, which he had handed to police, was the worst thing he had ever seen, Sydney's 2GB radio reported this morning.

"I have seen the footage and it's shocking," Mr Stainton said.

"It's a very hard thing to watch because you're watching somebody die and it's terrible."

Mr Stainton, also a producer and director of Irwin's popular television shows, said the footage showed Mr Irwin pulling the barb out of his chest before losing consciousness.

'The tail came up'

"It shows that Steve came over the top of the ray and the tail came up, and spiked him here (in the chest), and he pulled it out and the next minute he's gone.

"That was it. The cameraman had to shut down."

Mr Stainton, who was aboard Mr Irwin's vessel Croc One when the tragedy occurred, said it was likely the television star and naturalist died almost immediately as a result of the stingray's blow.

"(He was) probably a metre coming over the top of it," he said.

"He was underwater. I think, and the coroner's report will say what happened, but I think he died fairly instantly."

Mr Stainton said he was still in disbelief that a stingray could claim his close friend's life.

"He was always on the precipice," he said.

"He always pushed himself to the very limits but I thought he was invulnerable and I think he did too.

'Too early' to consider fatal sting footage

September 5, 2006 - 8:28AM

The footage of Steve Irwin's final moments alive may never be shown to the public, the head of the US TV company that broadcasts his show said today.

Billy Campbell, the president of Discovery Networks, which owns the Animal Planet channel, said it was far too early to decide what footage viewers would see from Irwin's fatal trip on the Great Barrier Reef.

Talks would take place with Irwin's wife, Terri, at a suitable time, he said.

"It's still too early," Campbell said.

"We'll have to take a look at it."

SbdE

#39 Grazia

Grazia
  • Members
  • 2,714 posts

Posted 05 September 2006 - 02:58

Kad god bih se danas sponovo setila toga pomislila bih: Stiv je bio toliko pun pozitivne energije, optimizma. Toliko ziv, da, naprosto, nije moguce da takav uopste umre.

#40 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 05 September 2006 - 04:57

Za mene je bio mozda najveci zivi simbol moje 'usvojene domovine': smeo, odvazan, samouveren, neposredan, bez inhibicija, bez dlake na jeziku, neisfoliran... i do perfekcije je olicavao uzbudjenje koje sa sobom nosi ova zemlja i njena ziva stvorenja (radio je on i drugde po svetu, ali ipak najvise ovde). Zalagao se i prakticno i radio na ocuvanju stanista divljih zivotinja i, sto je mozda i bitnije, skrenuo paznju obicnih ljudi na taj problem. Nije uvek bio u pravu, niti je uvek bio da mu se nista ne moze zameriti - ali je uvek bio, kako se ovde kaze, veci od zivota. Od svega je najvise plenila njegova ocigledna ljubav za zivi svet, i zivot uopste. Jeste postao veoma slavan ili bogat, ali nikad nije hteo da obuce odelo, niti da sasvim postane deo tog ustogljenog i blaziranog sveta (koji ga je i te kako zeleo u svojim redovima, kao i svakog slavnog i bogatog).

Jutros sam bas morao da izbacim iz kuce jednog huntsman pauka (to su kod nas cesti gosti) i, kao i uvek, pazio sam da ga ne povredim, pomislivsi kako bi i Steve sigurno bio obziran prema njemu. (Nije ni malo na mestu gornji komentar koji kaze kako on nije lepo tretirao zivotinje; suprotno je istina).

#41 king louie

king louie
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 05 September 2006 - 10:19

Jedan od rijetkih likova koje gledam na tv. Kao Al Pacino u Donny Brasco, predatori, lanac ishrane, prirodna selekcija, kratke hlače, prasnjave gojzerice i kobra kraljevska...
Jebiga...

#42 Mile_Tranzicija

Mile_Tranzicija
  • Members
  • 1,653 posts

Posted 05 September 2006 - 14:39

Невероватно Харизматични Стив Ирвин успео је свима нама да прикаже гмизавце у потпуно другачијем светлу него што је већина нас мислила о њима. Због њега сам ја почео да пратим документарце о животињама, чак и када сам био мали и ништа нисам разумео шта је причао био је невероватно занимљив. Приближио нам је дивљи свет практично на длан. Невероватно храбар и луцидан. Нажалост, умро је прерано али остаће вечно упамћен. вероватно ни он сам није очекивао да ће доживети 80 година и седети у фотељи, он једноставно није био такав. Нека му је вечна слава, његова дела остају вечна. Да ли неко зна, да ли има снимак када је погинуо тј. да ли је објављен у јавности.

#43 Rosbacher

Rosbacher
  • Members
  • 8,612 posts

Posted 05 September 2006 - 15:25

Kako tek sad izgleda jezivo njegova reklama za FEDEX.

Irwin

#44 Glas RazumaN

Glas RazumaN
  • Members
  • 2,538 posts

Posted 05 September 2006 - 15:35

Kažu da "bog najbolje uzima za sebe", a ja ga pitam što najbolje ne ostavi nama, a on uzme sebi ostale, pa neka ih on prevaspitava, ipak je on "svemoćan". dry.gif Možda nije ni vreme ni mesto za ovakve aluzije, ali kada se ovakve stvari dese, uvek mi takve stvari prve padnu na pamet.

Žao mi čoveka neopisivo.

Edited by Glas RazumaN, 05 September 2006 - 15:36.

#45 HighFly

HighFly
  • Members
  • 1,288 posts

Posted 05 September 2006 - 17:01

Smrt Stevea Irwina je veliki gubitak. Neopisivo mi je bilo žao kad sam čuo ovu vest. Takođe, vrlo se loše osećam kada prebacim na Discovery i Animal Planet i kada vidim da tamo nema nikakve specijalne emisije, niti prekida redovnog programa, ništa što bi na neki način obeležilo ovako tragičan trenutak. Mislim da je Steve dosta učinio za ovu TV mrežu i da je zaslužio da u ovom trenutku mu bude posvećeno više prostora u medijima.

Sećam se da kad god bi u nekoj emisiji neki drugi ''prirodnjak'' hvatao krokodile i slično, ja sam uvek prebacivao kanal u stilu ''ma nije to Steve Irwin, to je neki bezvezni indijanac''. Jedino sam njega smatrao u poslednje vreme dovoljno zanimljivim. Stvarno šteta.

Ja lično ne bih voleo da vidim snimak njegove pogibije.