Za mene je bio mozda najveci zivi simbol moje 'usvojene domovine': smeo, odvazan, samouveren, neposredan, bez inhibicija, bez dlake na jeziku, neisfoliran... i do perfekcije je olicavao uzbudjenje koje sa sobom nosi ova zemlja i njena ziva stvorenja (radio je on i drugde po svetu, ali ipak najvise ovde). Zalagao se i prakticno i radio na ocuvanju stanista divljih zivotinja i, sto je mozda i bitnije, skrenuo paznju obicnih ljudi na taj problem. Nije uvek bio u pravu, niti je uvek bio da mu se nista ne moze zameriti - ali je uvek bio, kako se ovde kaze, veci od zivota. Od svega je najvise plenila njegova ocigledna ljubav za zivi svet, i zivot uopste. Jeste postao veoma slavan ili bogat, ali nikad nije hteo da obuce odelo, niti da sasvim postane deo tog ustogljenog i blaziranog sveta (koji ga je i te kako zeleo u svojim redovima, kao i svakog slavnog i bogatog).
Jutros sam bas morao da izbacim iz kuce jednog
huntsman pauka (to su kod nas cesti gosti) i, kao i uvek, pazio sam da ga ne povredim, pomislivsi kako bi i Steve sigurno bio obziran prema njemu. (Nije ni malo na mestu gornji komentar koji kaze kako on nije lepo tretirao zivotinje; suprotno je istina).