QUOTE(semele @ 31 Aug 2006, 14:14)
Prvo, tvoja devojka je ostavljala svoju malu i senzitivnu zivotinju na brigu kome je stigla. Tog lepog malog hrcka je mogla da donese i kod tebe kada je dolazila, kavezi sa zivotinjama su lako prenosivi kolima, taksijem itd. Zivotinje ne vole da su ostavljene same, a veruj mi, ne vole ni biljke.
Upravo zbog toga što nije htjela da ga traumira po bučnom beogradskom prevozu, ona mu je ostavljala dovoljno hrane i vode i ostavljala ga samog, što hrčcima najviše odgovara. Možda ne znaš, hrčci su u prirodi usamljeničke životinje i odgovara im da budu što više sami, poželjno im je napraviti prostor u kavezu u kome mogu da se sakriju, jako je nepoželjno staviti ih u kavez sa drugim hrčkom, mogu da ubiju jedan drugog itd.
Tako je hrcka ostavila i nepoznatoj cimerki, iako joj je ona jasno rekla da ne voli glodare, da ih se boji itd.
Zar možeš očekivati da ako se neko boji tvoje mačke/hrčka/ptice da će da je ubije!? Da li je previše jednom zatražiti da uspeš sadržaj kesice u koritance, ne morajući ni da otvaraš kavez?
Ne zna se zasto je hrcak uginuo, mozda i od stresa sto je ostavljen sa osobom koja se ne oseca lagodno u njegovom prisustvu. Tvoja devojka se pokazala kao neogovorna, a sada krivi nekog drugog. To je u principu osobina luzera da sami ne preuzimaju odgovornost.
Ako možda ti imaš priliku ili moranje da budeš dan i noć kući, što te čini neprijatnom osobom, danas većina ljudi nema tu priliku. Beograd je velik grad, radi se mnogo i hoda i uči itd. i nema svako priliku da bude kod kuće konstantno. Zato i nije uzela životinju koja zahtjeva ljudsko društvo, nego upravo suprotno, životinju koja voli kad je sama i o kojoj možeš da se brineš ne morajući konstantno biti sa njom. Na stranu, međutim, to, ja sam ionako naglasio da se ovaj scenario dešavao samo u poslednjih 7-10 dana kad je često bila kod mene.
Sta ti imas sa smrcu hrcka? Ako tvoja devojka ima problem sa cimerkom i sumnja na nju, to treba sama da raspravi. Jesi li ti neki "zastitnik" svoje devojke koji treba za njen racun da lema druge zene?
Jesam. Ako neko puno skrivi mojoj djevojci i čini je nesrećnom, ja želim tu osobu da "izlemam". To su, naravno, samo emocije, jedne normalne zdrave a ipak emotivne osobe, ja nikad u životu nisam istukao ženu niti namjeravam, a ni sa muškarcima se nisam puno u životu tukao niti želim. Ja ti želim da i ti imaš osobu koju voliš i koja želi da te zaštiti od drugih. To je ljubav. To bi trebao biti i brak. Zajedništvo. Saosjećanje.
Kakva je osoba tvoja devojka? Ako podrzava tvoje mesanje i samaranje cimerke, da li to znaci da pristaje da joj nalupas samare kada ona sama sledeci put "pogresi"?
Morala bi da se družiš sa mojom djevojkom da bi saznala kakva je ona osoba, ja ti to stvarno ne mogu objasniti tek tako. Za to su, međutim, slabe šanse pošto, na osnovu tvojih komentara, niti si saosjećajna niti pažljiva osoba, i ja prvi ne bih volio da se moja djevojka druži sa takvom osobom, a ne bi ni ona, znam jer je poznajem.
Sa druge strane, ona ni ne zna da ja sa vama ćaskam na ovu temu i ovim tonom, ona se samo meni jutros javila na posao plačući, kada ga je našla, a ja sam ostao sam sa sobom i svojim bijesom pa sam došao sa vama to da podijelim ne bi li mi bilo lakše.
A to da ona pristaje da ja njoj lupam šamare i slične seoske priče neću ni da komentarišem. To ti ostavljam za kafanu.