QUOTE(ganzer @ 15 Nov 2006, 19:33)
U nedelju ujutro, oko 01:45 se kod mog sela dogodio udes u kome je poginuo jedan 21-godišnjak, a dečko od 17 god, koji je bio suvozač je u komi. Izleteli su s puta u duploj krivini, koje su skoro pa od 90˚ koja je totalno besmislena u ovoj ravnici!
Na drugom ulazu u selu se nalazi slična krivina gde, ako ne uspete da uđete u nju kako treba imate svega pola metra sa jedne i sa druge strane do prvih kuća. Posle nekoliko tragičnih i katastrofalnih udesa je postavljen semafor sa trepćućim žutim i ograničenje na 30 km/h. A, ovo je inače magistralni put Novi Sad-Odžaci-Sombor, tako da ovuda dnevno prođe na hiljade šlepera, automobila i autobusa, i niko ne vozi 30.
I sad, pre sat vremena se desila saobraćajka kad je automobil naleteo na neosvetljen traktor, na oko 100 m od moje kuće. A, usput, u tom delu ulice već tri nedelje ne radi ulična rasveta i mogu reći da sam zamalo i ja podleteo pod berač za kukuruze pre neki dan. Ovo je samo kod mene za nedelju dana, a gde je cela Srbija?! U Hrvatskoj je bilo slično pre par godina, ljudi su odjednom bili u mogućnosti da kupuju bolje automobile a putevi blaga jeza. Isto se to dešava kod nas. Samo su kod nas putevi KATASTROFA a vozačka kultura -1000. tu se mi razlikujemo od pomenutih Nemaca, mi smo go*na za volanom!
Krivina -Pa neznam sta ocekujes, da isprave sve krivne pa da 'baja' moze da 'pitschi' 200Kmh i tako da uleti u selo i napravi pokolj?
21 godina- U svim zemljama ovo je populacija koja pravi najvise sranja. Ovih dana menjam osiguranje za auto (u Nemackoj) jedno od glavnih stavki koja ti moze podici cenu osiguranja je koliko godina imas ti i koliko namladji potencijalni vozac u porodici.
Krivina 2. 'Ako ne uspete da udjete' sta ti imas da ulazis!? Jebote prikocis. Ne samo vozi Mischko
Btw, na ulazu u svako selu Nemackoj imas ovo:

50kmh tolerancija 5 Kmh, preko toga dobijes cestitku na kucnu adresu.
Inace kultura voznje u nemackoj se razvijala udarcima po dzepu, ne samo od strane policije nego i osiguranja. Pokusaj da opizdis nekog pijan, recimo MB S klasu ili napravi lancani sudar, a osiguranje te od***, placas stetu sam. Napravi vise sudara (trezan), prvo ti raste premija osiguranja, posle nijedno osiguranje nece da te osigura....
Berac kombajn... To sto ne radi ulicna rasveta ne opravdava neosvetljen berac-kombajn. Moj dobar prijatelj je poginuo pre 10 godina tako sto je na otvorenom putu sa 80-100 naleteo na neosvetljenu traktorsku prikolicu sa senom ( seno slabo reflektuje svetlo) . Matrom cici na traktoru (70+godina) to je vec bio N-ti slucaj. Na kraju nije ni optuzen.
Putevi kod nas jesu katastrofa , ali bilo bi jos gore kada bi svi imali super kola i vozili po autoputevima kao sto sto recimo nemacki.
Jbt, nemacka je poznata po zastojima (stau) na autoputevima, znaci imas 3 trake+zaustavna, 3 trake pune, sve tri kolone stoje, zaustavna zvrji prazna. predstavi tu sliku sebi u srbiji !
Dokle god ljudi budu psovali krivine i ko je tu postavi, a ne kocili pred istim, nece ici na bolje.