Jump to content


Photo

OPERA 9


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
29 replies to this topic

#1 Kapetan Kuki

Kapetan Kuki
 • Members
 • 211 posts

Posted 27 July 2006 - 19:49

Fatalna greška: instalirao je preko 8.54-ke.
Sad iz dana u dan otkrivam nove bagove.
Da skratim priču,razočarala me potpuno.
Neću sad da razglabam šta sve ne valja, imate sve ovde..

#2 srdjann

srdjann
 • Members
 • 2,977 posts

Posted 27 July 2006 - 20:46

Meni radi sjajno, instalirao je de-novo budući da sam pre official devetke imao beta devetku...

8.54 skinuh daaavno wink.gif

#3 copkillah

copkillah
 • Members
 • 4,075 posts

Posted 27 July 2006 - 22:04

Radi odlično i najbrže, ali naravno ne sa svim sajtovima.
Uostalom, koji to browser radi dobro sa SVIM sajtovima?

#4 gagast

gagast
 • Members
 • 3,503 posts

Posted 27 July 2006 - 23:46

Ja sam takođe čitao da je Opera 9.0 dosta brža od Firefox-a ali se to u praksi kod mene nije tako pokazalo. Naime Firefox je primetno brži na svim sajtovima. Brže prikaže prvi frame i brže renderuje stranicu i sa slikama i bez njih. Moje je iskustvo da je Firefox tu prednost u brzini nad Operom stekao posle instaliranja ekstenzije Fasterfox. Opera se brže pokreće i bolje radi sa cache-om i sada ima dosta widgets dodataka koji rade dosta toga što u firefox-u rade ekstenzije. Od kako se pojavio Firefox on mi je default browswer a neću se libiti da pređem na operu ako se u budućnosti pokaže bolja.

#5 srdjann

srdjann
 • Members
 • 2,977 posts

Posted 28 July 2006 - 09:32

QUOTE(gagast @ 28 Jul 2006, 00:46)
Ja sam takođe čitao da je Opera 9.0 dosta brža od Firefox-a ali se to u praksi kod mene nije tako pokazalo. Naime Firefox je primetno brži na svim sajtovima. Brže prikaže prvi frame i brže renderuje stranicu i sa slikama i bez njih. Moje je iskustvo da je Firefox tu prednost u brzini nad Operom stekao posle instaliranja ekstenzije Fasterfox. Opera se brže pokreće i bolje radi sa cache-om i sada ima dosta widgets dodataka koji  rade dosta toga što u firefox-u rade ekstenzije. Od kako se pojavio Firefox on mi je default browswer a neću se libiti da pređem na operu ako se u budućnosti pokaže bolja.


Hmmm... Ja sam svojevremeno instalirao taj Fasterfox ali kanda nisam primetio neku razliku pa sam ga izostavio kada sam reinstalirao sistem.

#6 Kapetan Kuki

Kapetan Kuki
 • Members
 • 211 posts

Posted 28 July 2006 - 15:55

Nije problem brzina,Opera je još uvek najbrža. biggrin.gif
Smeta mi što su mnoga nova rešenja gora od starih,a nešto bogami i ne radi kako treba (ja ne mogu da skinem nijedan video-format sa neta,jednostavno se zakuca).
I posle svaog transfera mi pokaže karticu,ne kažem da nije korisno,jeste,ali kad skidam par MB, a ne sličicu od 30 KB. I sad ti nađi transfer koji ti treba u gomili sitnih. Ali kako rekoh,ne bi u detalje.
Widget-i su OK. Probajte "Preslovljivač".

#7 Glas RazumaN

Glas RazumaN
 • Members
 • 2,538 posts

Posted 28 July 2006 - 16:06

Svaku novu verziju budžio preko stare, i sve peva kako radi. smile.gif

Jedino ali jedino što mi smeta u Operi tj jedino što mi smeta toliko da me frustrira je slabiji rad sa tagovima na forumima npr (ne pojavljuju se gde staviš kursor već u dnu posta), i mozzila de facto čita više sajtova tj postoji manje onih sa kojima se muči. A pošto je to jako bitna stvar čudi me da dopuštaju takve stvari, tj zanima me što ne optimizuju Operu da barem čita što i konkurencija.

Edited by Glas RazumaN, 28 July 2006 - 16:08.


#8 Khalid al-Muwalid

Khalid al-Muwalid
 • Members
 • 338 posts

Posted 28 July 2006 - 16:44

dupli post

Glupa Opera biggrin.gif

Edited by Khalid al-Muwalid, 28 July 2006 - 16:46.


#9 Khalid al-Muwalid

Khalid al-Muwalid
 • Members
 • 338 posts

Posted 28 July 2006 - 16:46

Koristim Operu već nekoliko godina i uredno sam skidao update-ove kako se koji pojavi - nikada nisam imao problema, šta više, uvek sam bio prijatno iznenađen unapređenjima...Ondak sam malo trčao pred rudu, pa sam preko 8.54 instalirao beta devetku, koja je, ipak, u toj fazi bila prebagovita, pa sam se posle nedelju dana mučenja vratio na 8.54...Mesec dana kasnije pojavila se zvanična devetka, skinuo sam taj update, instalirao i...nervirao sam se iz dana u dan: nisam mogao da preuzimam attachmente preko mail klijenta, klik na video-fajl rezultirao bi gomilom html kvačica i kukica umesto započetog transfera, browser je pucao na svakom trećem sajtu i - vrhunac - umesto flash sadržaja nešto "plug-in not suported, blabla..."!? Klik vodi na Makromedija sajt - kobajagi automatska instalacija Flash playera (zar ne bi trebalo da je integrisan u novu verziju?) - uglavnom, i ta instalacija bi se svaki put blokirala negde na pola, bez ikakve poruke o grešci il čemu već...

Elem, ja deinstaliram, obrišem zatim sve zaostale patrljke (kucao op* u Find files...nemilosrdno potamanio sve pronađne fajlove, neobazirući se na upozorenja) i ponovo install Opera 9...Sad radi ko singerica smile.gif Tu i tamo rastumači neki sajt na čudan način, al ondak lepo copy/pastujem link u famozni IE 7...

Kapetane, problem koji imaš kod transfera (skakanje na karticu) možeš da rešiš klikčući na sliku levim dugmetom miša, pritom držeći ctrl - automatski se otvara Save as... prozor. Takođe: kad je otvorena kartica "Transfers" klikni desnim dugmetom na naočare u njenom osnovnom meniju ("View") i izaberi jednu od tri opcije - Show transfers..., Show...in background.., (pretpostavljam da ovo tražiš) ili Never show...

Imam i ja jedno pitanje: zna li neko kako da disejblujem opciju da mi Opera automatski kroz svoj Transfer klijent povuče čitav torrent, čim registruje da je ono što skidam .torrent (onaj mali ~10Kb, inicijalni) fajl?

#10 Celt

Celt
 • Members
 • 1,147 posts

Posted 28 July 2006 - 17:00

meni radi sve ok, instalirao preko 8.54 i zadovoljan sam smile.gif

#11 Liticovjesac

Liticovjesac
 • Members
 • 281 posts

Posted 28 July 2006 - 21:52

Na linuxu 9. radi jako dobro. Brza je i nema problem sa zauzimanjem memorije kao Firefox. Jedina velika mana je sto nikako ne mogu da dobijem mplayer plugin. Flash plugin je prepoznala.
Jos sada kada sam uspeo tabove da namestim na istu poziciju kao kod FF i da ne primetis da je rec o operi.

#12 kiklop

kiklop
 • Members
 • 847 posts

Posted 29 July 2006 - 00:05

QUOTE(Liticovjesac @ 28 Jul 2006, 22:52)
Na linuxu 9. radi jako dobro. Brza je i nema problem sa zauzimanjem memorije kao Firefox. Jedina velika mana je sto nikako ne mogu da dobijem mplayer plugin. Flash plugin je prepoznala.
Jos sada kada sam uspeo tabove da namestim na istu poziciju kao kod FF i da ne primetis da je rec o operi.


Prebaci firefox i javu u ramdisk pa da vidish kako poleti onda smile.gif

#13 Kapetan Kuki

Kapetan Kuki
 • Members
 • 211 posts

Posted 29 July 2006 - 09:39

QUOTE(Khalid al-Muwalid @ 28 Jul 2006, 17:46)
Kapetane, problem koji imaš kod transfera (skakanje na karticu) možeš da rešiš klikčući na sliku levim dugmetom miša, pritom držeći ctrl - automatski se otvara Save as... prozor.  Takođe: kad je otvorena kartica "Transfers" klikni desnim dugmetom na naočare u njenom osnovnom meniju ("View") i izaberi jednu od tri opcije - Show transfers..., Show...in background.., (pretpostavljam da ovo tražiš) ili Never show.


Hvala,sad je već malo bolje biggrin.gif

#14 wade

wade
 • Members
 • 226 posts

Posted 31 July 2006 - 11:46

Meni super radi devetka, odusevljen sam!

#15 arrgh

arrgh
 • Members
 • 496 posts

Posted 15 August 2006 - 15:23

Radi odlicno, ali uz jedan problem...

Kad otvorim vise tabova odjednom (u kratkom vremenskom periodu), ume da povileni i zakuca se, pritom povlaceci 100% resursa racunara... Onda je zgasnem i ukljucim ponovo i sve bude OK.

Osim toga, cool.gif