QUOTE(amelija @ 25 Jul 2006, 12:09)
Sramota je ovo sto cu reci - ali ja sam non-stop prepuna praznih plasticnih flasa koje nikako da vratim u prodavnicu, najvise zbog toga sto zaboravim gde sam sta tacno kupila. Pa posle nekog vremena svi promene ambalaze pa vise ni ne mogu da vratim, i sve tako blesavo nesto.
Tako da bi meni bilo mnogo lakse kad bi postojali neki opsti "kontejneri" gde to mogu posle da ostavim i gotovo, bez obzira na kauciju.
Tako da bi meni bilo mnogo lakse kad bi postojali neki opsti "kontejneri" gde to mogu posle da ostavim i gotovo, bez obzira na kauciju.
Sorry, ali ne kuzim

Mozes li mi to malo pojasniti...
Iz tvog posta sam shvatio da je tamo gdje zivis na snazi zakon slican ovome kod nas, tj. da se ambalaza vraca u ducane gdje se onda kupcima vraca iznos koji su prethodno platili kao kauciju.
Ako je tako, onda nije valjda da se ambalaza mora vratiti u istu onu prodavaonicu u kojoj je kupljena?

Ovdje kod nas postoji propis po kojemu svi ducani koji su veci od 50 m2 (brojku sam lupio) moraju prikupljati ambalazu. Dakle, svejedno je kome ju vracas, taj ju mora preuzeti i vratiti ti 50 lipa koje si dao za kauciju.
A sto se tice kontejnera, problem je njihova dostupnost, a ducana ima na svakom koraku.