Jump to content


Photo

Split: Druže Druže mi ti se kunemo


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
89 replies to this topic

#16 Drug

Drug
  • Sleepers
  • 41 posts

Posted 03 June 2006 - 14:10

QUOTE(Atreid @ 2 Jun 2006, 13:49)
Koliko li je samo diskutanata zapocelo forumsku karijeru na temi/temama vezanim za Peru...  rolleyes.gif


Pa šta god čovek da kaže, neko sa tog-i-tog foruma će reći: "Koliko li je samo diskutanata započelo forumsku karijeru na (ovoj, toj-i-toj) temi..."

OK, nekad mora da bude prvi komentar. To ne znači da ti koji si počeo ranije samo zbog toga polažeš pravo na smejanje ili ismevanje.

To je apsurdno. To je kao da sad neko, na primer sam Petar Luković, napiše komentar u ovom forumu i pod svojim imenom, i ti ga ispljuješ jer ti imaš 1.000+ komentara, a on tek jedan...

Ili da se javi profesor, a ti mu se smeješ jer on ranije nije imao vremena, ili nije hteo, ili nije...

Ispade PL sveta krava. "Ne diraj mi u PL..." Ma dajte (bre) ljudi...

Pa neće odnos Srbije i Hrvatske, ili ljudi u Srbiji prema (ne tako dalekoj) prošlosti (koja se meša sa sadašnjošću) biti ni za dlaku bolji ako u Hrvatskoj budemo imali nekog Peru Lukovića koji titra jajca i zasmejava Hrvate, a u Srbiji dobijemo nekog Hrvoja Jureka koji počne da se sere po Hrvatima. A setimo se, ima i tu obimnog materijala za "smejanje".

Nego, budimo konstruktivni umesto idolopoklonstva.

Ili, ako je ovo forum za klanjanje i obožavanje - kažite, jer onda nisam na dobrom mestu.

#17 Spaghetti Monster

Spaghetti Monster
  • Members
  • 133 posts

Posted 03 June 2006 - 14:58

E Druze, ne znam odakle ti snage da ovoliko pises ali svaka cast smile.gif

Edited by Boda Tajson, 03 June 2006 - 15:00.


#18 Cruella De Ville

Cruella De Ville
  • Members
  • 1,490 posts

Posted 03 June 2006 - 15:08

QUOTE
Boda Tajson Posted 3 Jun 2006, 15:58   
E Druze, ne znam odakle ti snage da ovoliko pises ali svaka cast


laugh.gif
kad jednog dana odem u penziju, mozda i procitam sve ovo blink.gif

edit: quote

Edited by Cruella De Ville, 03 June 2006 - 15:09.


#19 Guest_vinska musica_*

Guest_vinska musica_*
  • Guests

Posted 03 June 2006 - 18:19

QUOTE Cruella de Ville
>>>kad jednog dana odem u penziju, mozda i procitam sve ovo <<<

A ja sve uredno procitala, ali mi se slabo primilo za polemiku.
Dosadilo mi da gusterima drzim predavanje sta je kolumna u odnosu na faktografsku politicku analizu, sta je u njoj profesionalno dozvoljeno, da se kolumnisti razlikuju po stilu i temperamentu.. i da je to normalno, da ne zamerim Peri i njemu slicnima na visku adrenalina, jer je i meni odavno puklo trpilo, te mi ne pada na pamet da s “drugom stranom” ulecem u akademske rasprave na temu da li je Srbija ucestvovala u ratu, da li je ratna retorika bila prisutna u najvisim nacionalnim institucijama i koliko je doprinela generisanju minulih dogadjaja, da li je Sloba na bilbordu napisao da zeli Veliku Srbiju ili je “samo” svim sredstvima radio na ostvarenju tog projekta, da li je Mladic u Srebrenici delio bombone ili se svetio “Turcima” za onih 500 godina, kako se pohvalio
pred kamera etc.

Bre, ne mogu vise da tupim ni jezik, ni tastauru, na one kojima je veci problem na koji nacin Pera cisti “svoje” dvoriste, nego oni koji su ucinili da nas se civilizovan svet grozi.
Izgovor da vecina to nije htela, ni zelela, ne pije vodu. Cinjenica je da je to dozvolila, da se nije dovoljno glasno i odlucno suprotstavila, da su socijalisti /a danas radikali/ imali sramotno veliku podrsku narodnih masa, da jos uvek retorika 90-tih nalazi masovnu prodju medju “pukom”.. da su svi kreatori Projekta dobrodosli na vecini medija, kao ravnopravni ucesnici rasprava o minulim ratnim desavanjima /ni luk jeli, ni luk mirisali/…da Mladic i Karadzic i nadalje slove kao heroji i casni zastitnici svog naroda .. da Skupstina rehabilituje ravnogorce, uprkos tome sto ih jos niko nikada nije pozvao da uvelicaju medjunarodnu proslavu 9.maja, kao “dokazani” antifasisti… ph34r.gif

Ako neko sve ovo ne vidi, pa mu je Pera najveci rusitelj idilicne slike o
Srbiji na pocetku III milenija, ja mu ne mogu pomoci..

#20 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 03 June 2006 - 18:42

QUOTE(Drug @ 3 Jun 2006, 14:32)
Da puk vatreno podržava takve stavove, mi bismo danas bili u ratu, na vlasti bi bila ratna vlada, a u državi ratno stanje.

Pa i jesmo u ratu sa ratnom vladom na vlasti i u zemlji je ratno stanje, samo ti to ne vidis. I to u ratu sa civilizacijom i zdravim razumom. Kako rece drug Sloba, te bitke za sada nisu oruzane, ali ni takve ne bi bile iskljucene, nego se ba nema peneza i guzice su ogolele, a i jos se pamti vaspitna palica iz 1999. U dobrome puku koji niposto nije bacao cvece na tenkove i nije glasao u procentu od skoro 90% za druga Slobu Slobodu. Opljackalo se ba sto se imalo, a ne ratuje se dranjem, no parama. I zahvalan da budes sto je tako, jer bi u suprotnom sad u leto ti svetio Kosovo zato sto ce da u jesen proglasi nezavisnost, a ne bi isao da se brckas tamo gde ces vec da ides. Ali sta znas, nikad nije kasno.

Inace, taj "puk" je bio sve sam Mahatma, to se zna, narocito krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih, kad je ono setao mosti i Godine raspleta lepio ma sofersajbne i psovao majku slovenacku i ustasku, a posebno se u tome istakao onaj preko puta sto seta kuce. Mani bre tu patetiku o "dobrom i nevinom narodu" , to je precenjeno jos pre par stotina godina. Kakav "dobri puk" , stoka je to obicna. Bila i bice.

Kako je to davno definisao Condor, Pera je lakmus test za patriote, koji izaziva to da Patrioti cim procita Perin tekst oma podje na usta pena bela i krvava. Sto veci patriota, to krvavija pena. A to je dobro.

I za kraj, cekaj, jel' to o idolopoklonstvu vazi i za Djindjica ili samo za Peru? Mislim, vidim cesto ga pominjes, pa da pitam.

#21 gilespi

gilespi
  • Members
  • 271 posts

Posted 03 June 2006 - 19:06

QUOTE(vinska musica @ 3 Jun 2006, 19:19)
Bre, ne mogu vise da tupim ni jezik, ni tastauru, na one kojima je veci problem na koji nacin Pera cisti “svoje” dvoriste, nego oni koji su ucinili da nas se civilizovan svet grozi.



ma ajde vinska sta se zestis bwe, kome je pera veci problem od ratka .. tu i tamo ponekoj budali ... nego da ti meni nashiljis tifku na tastauri i rekNes mi ono odavno pitano o malom zeljku pa da se mi polako razilazimo tongue.gif

#22 Drug

Drug
  • Sleepers
  • 41 posts

Posted 04 June 2006 - 15:05

QUOTE(Cruella De Ville @ 3 Jun 2006, 16:08)
laugh.gif
kad jednog dana odem u penziju, mozda i procitam sve ovo blink.gif

edit: quote



OK, danas mi prolazi vreme izolacije i izležavanja (manja hirurška intervencija, leškarenje sa laptopom u naručju i kuckanje - nemam običaj da gubim vreme na ljude koji su od starta nevaspitani, ali kad je čovek vezan za krevet počne đavoljom rabotom da se bavi), tako da se "opraštam, Cigani, sa vama...".

...nekima od vas.

Ovaj citat gore naveden govori o tebi, Kruela, ne o onome što sam napisao.

Tako se i Šešelj ophodio prema Baroviću, a sileždija ili glupak ili osioni neotesanko prema pametnome.

Toliko.

Uzgred, ovo kažem jer sam poslao privatnu poruku, kulturnu, u kojoj sam (mimo foruma, dakle) predložio da razgovaramo kao ljudi, korektno i konstruktivno. Odgovor je ovaj koji vidite - bahati i ignorantski stav slepog PL obožavaoca. (Ništa drugo nije trebalo očekivati, mada sam se ponadao.)

Slava mu. (PL obožavaocima)

#23 Drug

Drug
  • Sleepers
  • 41 posts

Posted 04 June 2006 - 15:12

QUOTE(Larko @ 3 Jun 2006, 18:34)
gresni pera u zivotu nije pogledao utakmicu. da jeste, video bi da se ti 'paganski' obredi upraznjavaju na svakoj utakmici, u svakom sportu i u svakoj zemlji. medjutim, potreba jeftinog, cirkuskog (sto ne reci i paganskog) zabavljanja pucanstva ritanjem u nesto sto je 'njihovo' je, po obicaju, jadna. fudbaleri su svakome smesni. e, peri su smesni zato sto su srpski fudbaleri. extra nedotupavni.
valja ziveti na marsu pa ne shvatati da je za oko 90 posto muskog stanovnistva citave planeta sledecih nedelju dana cisto ubijanje vremena do kolektivne eutanazije koja ce trajati sve tamo do pocetka jula.  ali ne, za srbe je to samo jos jedna prilika da povedu rat, zakolju bliznjeg svog i izivljavaju se nad truplima postradalih.


Slažem se.

Serimo se po svome, da se dodvorimo drugima, ili da kod nekih domaćih stvorimo sladostrašće koje osećaju kada misle da ih strane oči doživljavaju kao bolje i vrednije ljude ako su se izasrali po svome. A ne shvataju da i strano govno smrdi isto kao domaće.

#24 Drug

Drug
  • Sleepers
  • 41 posts

Posted 04 June 2006 - 16:08

QUOTE(vinska musica @ 3 Jun 2006, 19:19)
QUOTE Cruella de Ville
>>>kad jednog dana odem u penziju, mozda i procitam sve ovo  <<<

A ja sve uredno procitala, ali mi se slabo primilo za polemiku.


Šmekeru...

QUOTE(vinska musica @ 3 Jun 2006, 19:19)
Dosadilo mi da gusterima drzim predavanje sta je kolumna u odnosu na faktografsku politicku analizu, sta je u njoj profesionalno dozvoljeno, da se kolumnisti razlikuju po stilu i temperamentu..


Pa ti nema potrebe bilo šta bilo kome da pričaš, jer tvoja je pamet nedostižna nama "gušterima"... O, svemoguća...

(Bože,) kad bi znala kako si smešna... java script:emoticon(':lol:')

QUOTE(vinska musica @ 3 Jun 2006, 19:19)
i da je to normalno, da ne zamerim Peri i njemu slicnima na visku adrenalina, jer je i meni odavno puklo trpilo, te mi ne pada na pamet da s “drugom stranom” ulecem u akademske rasprave na temu da li je Srbija ucestvovala u ratu, da li je ratna retorika bila prisutna u najvisim nacionalnim institucijama i koliko je doprinela generisanju  minulih dogadjaja, da li  je Sloba na bilbordu napisao da zeli Veliku Srbiju ili je “samo” svim sredstvima radio na ostvarenju tog projekta, da li je Mladic u Srebrenici delio bombone ili se svetio “Turcima” za onih  500 godina, kako se pohvalio pred kamera etc.


Ovo je, deco, klasična zamena teza. To se tako zove, zar ne, o Svemoguća?

To je ono kad ja pričam o jednom, a ti - pošto ti se to ne sviđa - napadneš, ismevaš, ujedaš, i prišiješ mi nešto sasvim deseto.

Kao što sam već ranije rekao u nekom postu: ne znam odakle vama (nekima) pravo da sebi pripisujete zasluge. Šta, vi ste narodni heroji borbe za slobodu, borbe protiv Diktatora, borbe protiv rata? Vama treba zahvaliti što više Muslimana nije zaklano u Srebrenici i šire? Ko ste bre vi? Šta ste vi to postigli osim što umete da se serete po svima nama i da mislite da ste time iznad "običnih" ljudi (koji su, po vama, stoka koljačka)? Ko ste bre vi? Vas nekoliko koji serendate po drugima...

Ko je pričao o Mladiću, o Turcima, o osvetama, o bonbonama, o Slobi, o Memoradnumu, o Garašaninu, o Tuđmanu...? O čemu bre ti to tupiš?

Pročitaj šta sam kazao, kao što su pročitali drugi, pa kaži svoj stav. Ovako samo pokazuješ da na argumente umeš da odgovoriš lajanjem i lažima. Ako si lažovčina - to je drugo. Mene lično, baš boli uvo imaš li 500 ili 5000 postova. Ako su ti svi ovakvi - jadna si i vreme koje si na to bacila.

Rekao sam i ponudio argumente, kulturno i pristojno, ali sam na to dobio laž i klevetanje, nevaspitanje i bezobrazluk. OK, ako takvih ima - samo da to kažem naglas, jer nemam čega da se stidim.

Priče o Mladiću i ostale polemike - okači na neko drugo mesto. Ovde smo pričali o PL.

A ako ćeš o početku raspada SFRJ - onda treba da daš neke reference: koje su tvoje kvalifikacije, osim pljuvačke, da ulaziš u tu temu? Šta, mrziš Slobu, pa je to kobajagi dovoljno da postaneš autoritet na tom polju?

Ako nemaš reference, onda hajde da kažeš bar koji su ti izvori znanja. OK, amater si istraživač, i to se računa. Ali onda se pozovi na neki izvor istine, neku činjenicu, a ne samo "trla baba dlan"...

Šta je Sloba napisao ili sakrio, šta je Tuđman rekao ili porekao, šta su Nemci rekli kad su rušili berlinski zid, šta su Ameri rekli kad su selili vojsku iz Nemačke, šta su Ameri rekli kad su selili vojsku i gradili baze u Makedoniji, Bosni i Srbiji, šta je ko rekao... Mani sad to, to je mnogo veće od priče koju smo načeli o PL.

Šta je bio Dodatak B ugovora u Rambujeu, tačka 8... nakon čijeg neprihvatanja je usledilo bombardovanje ove "stoke i govana" srpskih... Mani se toga, mani se svetske i srpske i balkanske i jugoslovenske pravde i nepravde i vratimo se na PL i komentar da krivi istinu.


QUOTE(vinska musica @ 3 Jun 2006, 19:19)
Bre, ne mogu vise da tupim ni jezik, ni tastauru, na one kojima je veci problem na koji nacin Pera cisti “svoje” dvoriste, nego oni koji su ucinili da nas se civilizovan svet grozi.


Lažeš, Milisave, masna ti je tastatura!!!

Gde si to pročitala ili čula ili naslutila?

Kako te bre nije sramota da tako lažeš? Ajde mene, ja sam novajlija i "gušter" kako si me nazvala, ali kako te nije sramota od ljudi koji te čitaju i znaju od ranije?

Gde sam ja to rekao da je meni "veći problem na koji način Pera čisti 'svoje' svorište, nego oni koji su učinili..."?

Kako te bre nije sramota?

Opet si ti univerzalni borac za istinu i pravdu i poštenje, a drugima pripisuješ da su govna?

Otkud ti znaš koliki je meni "problem" bilo ko drugi? Ovde smo govorili o Peri, a ne o tome šta je kome problem i ko se za šta borio i bori.

Lažeš, kako zineš, tj. kako tipneš.

Izvini, ali posle nekoliko postova u kojima sam sve lepo objasnio i pozvao na razum, opet se javlja nekoliko "prvoboraca" i obožavalaca koji bi sve druge da diskredituju.

Da je ovo tvoj lični forum - pa hajde; ali nije! Ovo je javna diskusija i ima u lice (i monitor) da ti kažem da lažeš onda kada lažeš. A sada lažeš!

Moj problem jeste rat u mojoj zemlji, a moja zemlja jeste bila Jugoslavija. Mene su na isti način zabolele i pogodile nesreće svih ljudi, tvojim rečnikom - strana, ali se ne busam i ne tražim ordenje za ono kroz šta sam i lično prošao, i ne razmećem se i ne pljujem kao ti.

Da li sam ja iz Bosne, iz Srbije, iz Hrvatske - ti to ne možeš znati. Pišem ekavski i govorim kad sam sa ekavcima, ijekavski sa ijekavcima, engleski sa strancima. Ko si ti da sebi prišivaš zasluge i spoznaju šta je nesreća, jad, čemer, bol, šta su ubijeni i prognani, šta spaljeni i silovani, šta snajperi i granate, šta padobrani i desanti, šta sravnjena sela i gradovi, šta plač i lelek majki, sestre, brata, bebe u kolevci?

Odakle vam pravo da diskusiju o preterivanju i nesuvislosti Petra Lukovića svrstavate u isti koš sa patnjom, stradanjem i nesrećom te jadne i nesrećne zemlje i svih onih koji su u njoj živeli, a koja se nekada zvala Jugoslavija? Odakle vam pravo da u diskusiji o "novinarskom stilu i temperamentu kolumniste koji se razlikuje..." potežete plitku priču o moralu, o planovima, o Miloševiću, o ubistvima, o nesreći, i o tebi kao mučenici koja je to valjda intimno najviše i nadublje doživela?

Tebi se smučilo i tebi je dosta??? Ne znaš ti, očito, šta je dosta, šta je dubina nesreće i jada, šta je krik kad se pluća cepaju... Najbliže što si bila je ova masturbacija iza ekrana, kada smo svi nekakvi mučenici ili eksperti...

Tebi je dosta? A nije vam dosta kada se od jada i bola pravi zajebancija? Kada se na kostima kostura, na mesu leševa, pravi karijera šoviniste, "kolumniste osobitog temperamenta"? Ne znate vi šta je jad... Jer da znate, ne biste slavili natpise Petra Lukovića i raznih drugih Petara... Meni je svejedno je li on Petar ili Hrvoje... ako se igra leševima i smrću, klanjima i stradanjima... Neka se kandiduje za poslanika, neka pobedi u svojoj ulici i kvartu, neka osnuje organizaciju koja će o tome da govori i da pita... A ovo je čista zajebancija, ali na grobovima drugih.

Ja nisam koljač, nisi ni ti. Ne želim da se neko sa time zajebava i pravi sprdnju.
Da si bila i videla šta je klanje - ne bi se tako smejala i slavila sprdačinu nad užasom.
Stoka ste ako je to smešno i ako ima išta dobro u tvrdnjama da se tako boriš za istinu, pravdu i sreću - ovde me pljuni!

QUOTE(vinska musica @ 3 Jun 2006, 19:19)
Izgovor da vecina to nije htela, ni zelela, ne pije vodu. Cinjenica je da je to dozvolila, da se nije dovoljno glasno i odlucno suprotstavila, da su socijalisti /a danas radikali/ imali sramotno  veliku podrsku narodnih masa, da jos uvek retorika 90-tih nalazi masovnu prodju medju “pukom”.. da su svi kreatori Projekta dobrodosli na vecini medija, kao ravnopravni ucesnici rasprava o minulim ratnim desavanjima /ni luk jeli, ni luk mirisali/…da Mladic i Karadzic i nadalje slove kao heroji i casni zastitnici svog naroda .. da Skupstina rehabilituje ravnogorce, uprkos tome sto ih jos niko nikada nije pozvao da uvelicaju medjunarodnu proslavu 9.maja, kao “dokazani” antifasisti…  ph34r.gif



Ma ne laži, stoko i sramoto!
Koja bre većina?

Pa te godine postojao je jedan program, plus drugi koji je fajrontirao u 23h ili u ponoć vikendom, plus treći koji se otvorio kasnije.

Šta je znao neko u Svilajncu?
Šta je znao neko u Dubrovniku?

Prvi je glasao za Slobu, drugi za Tuđmana (97% u DBK).

Šta je znao klinac koji je 1998. došao na ETF i slušao kako novopostavljeni "profesor" i predsednik upravnog odbora Laban priča kako je Branko Popović (čuveni profesor svetskog renomea) - budala? Šta je znao klinac u amfiteatru?

Šta je znao na filološkom kad je Radmilo M., dekan, ukinuo engleski i uveo ruski?
...Kad je podelio otkaze? Kad su ljudi izbacivani na ulicu?
Šta je znao klinac?
Šta je znao njegov tata koji je gledao: RTS, Pink, BK, Palmu?

Šta je znao Mate koji je počeo da mrzi sve što je srpsko još daleko pre 1990?

Šta je znao Jure kada je proterivao komšiju Petra?

A Miloš kada je pucao na Ismeta?

A Suljo kada je zapalio kuću Stipi?

Ti ćeš da sudiš o tome kako su svi ljudi, ovi ili oni, loši? Neobrazovana gnjido, na nesreći gradiš karijeru "novinara"?

Misliš da onaj ko je voli PL voli što mu Ivica Dačić sere sa ekrana, što Vučela nije na robiji ili što Mirko Marjanović čuva lovu u Švici, a što vlada ne odgovara na zahtev Švice za informacijama, pa na kraju Mirko legalno digne lovu i istali se sa istim tim vlastima ("demokratskim"). Pitaj Larisu, Mirkovu kćerku...

Ako ne volim "stil" PL, znači da sam u rangu ravnogoraca, četnika, radikala, JUL-ovaca,...?

Pa što ti ne ideš malo na Voždovac, imaš tamo kliniku "Ostrog", uđeš i tražiš Bojića... Pa se malo raspravi sa njim na tu temu... Na temu SL, Karadžića, Mladića, klinaca koji nose njihove slike na grudima, susreta sa Momom Bulatovićem...

Pitaj, kad si već toliki borac... fajter...

Ali ne, ti se samo smejuljiš i trljaš ručice kad se PL posere po Srbiji i Srbinu (kako to odvratno zvuči: Srbin; je l' da? A kako otmeno zvuči (ili: "zvući") "Hrvat"? A? Jadnici!).

Serete po Srbiji i smejete se svemu. Smešna ti papričica... Čitam ove kasnije postove... Onaj se smeje fudbalu... Sve je smešno. Odeš na pijacu i smeješ se. Ovaj čačka nos... Ciganki pukla čarapa. Onaj nema zube... Vidi, jagnjeći kožuh...

...A ti sereš zlato i dijamante, i tvoje govno ne smrdi.

Ma daj bre, kupi si vibrator i oslobodi se muke. (To je u rangu tvoje argumentacije; dakle krajnje nevezano i sa čim, ali smišljeno uvredljivo ili besmisleno glupo - zavisi kako ko tumači).


QUOTE(vinska musica @ 3 Jun 2006, 19:19)
Ako  neko sve ovo ne vidi, pa mu je Pera najveci rusitelj idilicne slike o
Srbiji na pocetku III milenija, ja mu ne mogu pomoci..


Sve to vidi, a odakle tebi da ne vidi - to samo ti znaš.

Već sam objasnio... Niko nije Peru stavljao u ulogu "najvećeg rušitelja idilične slike o Srbiji...", pa ti je argument - bulja. Autogol, još jedan.

Naravno, takvi su bili i argumenti Slobe i RTS-a protiv normalnog sveta (i domaćeg i stranog), i uvek su imali zapaženu publiku. Ne znam kako je na ovom forumu, ali vidim da ti sama imaš nekoliko sledbenika koji veruju u svaku glupost koju odalamiš. Zašto? Pa, ljubav je slepa... (prema PL, SL, ZĐ, VK, VŠ ili bilo kome drugome)

Adios...

#25 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 04 June 2006 - 16:16

More samo guzi.

#26 milicak

milicak
  • Members
  • 17 posts

Posted 04 June 2006 - 16:46

QUOTE(Drug @ 4 Jun 2006, 17:08)
Šta je znao Mate koji je počeo da mrzi sve što je srpsko još daleko pre 1990?

Šta je znao Jure kada je proterivao komšiju Petra?

A Miloš kada je pucao na Ismeta?

A Suljo kada je zapalio kuću Stipi?



Nisu znali sta rade ali su imali neki praiskonski osecaj da je to prava stvar.

#27 Drug

Drug
  • Sleepers
  • 41 posts

Posted 04 June 2006 - 16:53

QUOTE(Henry Chinaski @ 3 Jun 2006, 19:42)
Pa i jesmo u ratu sa ratnom vladom na vlasti i u zemlji je ratno stanje, samo ti to ne vidis. I to u ratu sa civilizacijom i zdravim razumom. (...)


Da, slažem se. (Da ne zalazimo u detalje tipa da jesmo u neskladu sa delom zapadnih zahteva, ne i sa zapadnom civilizacijom, ili sa civilizacijom uopšte.)

Ali ok, shvatam poentu.

QUOTE(Henry Chinaski @ 3 Jun 2006, 19:42)
Inace, taj "puk" je bio sve sam Mahatma, to se zna, narocito krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih, kad je ono setao mosti i Godine raspleta lepio ma sofersajbne i psovao majku slovenacku i ustasku, a posebno se u tome istakao onaj preko puta sto seta kuce. Mani bre tu patetiku o "dobrom i nevinom narodu" , to je precenjeno jos pre par stotina godina. Kakav "dobri puk" , stoka je to obicna. Bila i bice.


Da, da... Dobra stara (patriotsko-)srpska propaganda...

Ne želeći da umanjim to što si rekao, postavljam pitanje:

- Da li je nosanje moštiju (u jednopartijskom komunističkom sistemu koji će pre da pocepa državu eda bi se svako domogao parčeta vlasti, moći i slave, nego da dozvoli da se promeni politički i ekonomski sitem) ... povod da se otpočne rat, klanje, mučenje?

- Da li je hrvatsko proleće koje je ipak bilo malo pre moštiju, da li je ubistvo ambasadora na primer, razlog za rat, ubistva?

- Da li je Jasenovac povod za ubistva?

- Da li je Naser i užas koji je prethodio Srebrenici opravdanje za srebrenički masakr i horor?
( pogledaj izveštaj http://www.slobodan-...-sreb101604.htm )
(žao mi je što moram da uputim na adresu sa takvim imenom, ali šta je - tu je...)
(pogledaj i ostala dokumenta, npr. islamsku deklaraciju, na adresi: http://www.slobodan-...vic.org/r-s.htm )

Da li je psovanje majke ustaške i psovanje majke četničke i psovanje majke muslimanske neko opravdanje?

Jeste, narod je stoka. Neobrazovan. Lenj. Podložan raznoraznim ideologijama. Kleo se u kralja, kleo se u Tita, kleo se u Slobu, Tuđmana, Aliju, Kučana, Mila&Momira, kleo se u monarhiju, kleo se u komunizam, kleo se u partizane, kleo se u četnike, ustaše, X-košuljaše, u demokratiju, u kapitalizam, u tranziciju, u samoupravljanje, u privatno vlasništvo, u "Hej, Sloveni", u "Bože pravde", u "Lijepa naša", u "Oj svijetla majska zoro"... Jeste, puk je takav kakav je...

Lepio je slike po šoferkama. Lepio je i Tuđmana... Samo malo sofisticiranije. Ali nije kačio zastave na svaki panj, terasu, pozorište, staru zidinu... A neko jeste u "europskoj našoj". Šta, je li gora slika Slobe na šoferki, ili Tereza Kesovija koja u Dubrovniku leta 1991. poziva na rat sa "ćetnicima" koji, uzgred budi rečeno, su u tom trenutku na zvaničnoj HRT zapravo pripadnici "okupatorske JNA", a oko Dubrovnika još nema baruta?

Je li gora slika Slobe, ili slika Franje?
Je li gora kokarda na glavi nekog retarda, ili veliko "U" na glavi drugog?
Je li gora slika na svakoj drugoj šoferki i pretakanje moštiju, ili šahovnica na svakoj školi i zgradi, i priča o "tisućljetnom snu Hrvata"?

Sve su to sranja koja su dovela do pokolja, mržnje, i do toga da mi koji smo preživeli nosimo ožiljke, sećanja, strahove, mržnje, patnje, i da smo prokuženi da budemo brlog Evrope umesto da budemo bar negde u sredini (jer, i drugi su se klali, iako sad imaju plavu zastavu sa zvezdicama).

Sve su to sranja koja su dovela do užasa. Ali da li je sad dobar recept izvaditi jedan deo govana, pa od njega praviti tortu, a od drugog praviti nakazu i strašilo? Govna su govna...

Svrati do Splita, Dubrovnika... Pitaj ljude kako im je sa došljacima, sa stokom...

Pitaj bilo gde na planeti - stoka je stoka. nasilna, primitivna, preke naravi, jaka kad je u gomili... Pročitaj: Gistav le Bon - Psihologija mase. Sve će ti biti jasno.

Nije naše govno smrdljivije od tuđih. Pa onda - zašto ga tako tretirati. Radi na nečem konstruktivnijem, ne da tome da uporno od govana praviš još veća.

QUOTE(Henry Chinaski @ 3 Jun 2006, 19:42)
Kako je to davno definisao Condor, Pera je lakmus test za patriote, koji izaziva to da Patrioti cim procita Perin tekst oma podje na usta pena bela i krvava. Sto veci patriota, to krvavija pena. A to je dobro.


Meni ne krene pena. Počeo sam razgovor konstruktivno. Kazao sam da mislim da preteruje i da izvrćući stvarnost i preuveličavajući karakterne osobine, a sve to na još nepokopanim kostima, nije nešto što bih nazvao šmekerskim. Pre mi je to jajarenje i građenje imidža. To isto radi i Bora Čorba, samo za drugi podskup populacije, zabava za drugu grupu. U čemu je razlika? Smejati se sopstvenoj gluposti ali ne tako da se iz toga izvuče nešto pametno, nego da se preterivanjem toliko odluta od početnog modela da se na kraju izgubi svaka poenta?

Meni ne ide pena. Ali sam namerno rekao nekima kojima je krenula i koji nisu uspeli da je zamaskiraju do kraja (a pokušali su), da su nevaspitanje lepo demonstrirali i da su stoka. Ali ni prema njima ne lajem penu. Samo kažem, staloženo.

Edited by Drug, 04 June 2006 - 18:23.


#28 Drug

Drug
  • Sleepers
  • 41 posts

Posted 04 June 2006 - 17:04

QUOTE(Henry Chinaski @ 3 Jun 2006, 19:42)
I za kraj, cekaj, jel' to o idolopoklonstvu vazi i za Djindjica ili samo za Peru? Mislim, vidim cesto ga pominjes, pa da pitam.


Ovo je dobro pitanje.

Da bi čovek došao do vlaasti - jasno je da je morao da pravi kompromise, da se lakta, da sapliće... S te strane gledano, u današnje vreme, svako na vlasti je a priori negativac. Dok je došao do vlasti, dok se profiltriralo da BAŠ ON dotle dođe, taj neko je tim sitom se denuncirao kao ne mnogo pozitivan lik.

Sa druge strane, nije zgodno danonoćno biti staljinista i u sve sumnjati.

Sa treće strane, ne valja se ni opustiti.... smile.gif

Odgovor na pitanje ne znam sa sigurnošću. Koga god da citiraš ili spomeneš, otvaraš neku, makar i mini, pandorinu kutiju. Tako je bilo, čisto slikovitosti radi da spomenem - lakše se razmišlja, i kad je u pitanju Staljin, pa onda Tito, sad možda i polako Sloba, Koštunica... Tako će možda biti u nekom trenutku i za Šešelja (koji je ipak za sada neodoljivo popularan u jednom (prevelikom) delu naroda), a možda i za Đinđića. Ne znam. Možda se ispistavi da je Čeda stvarno narkoman, a da je Điki bio ruku pod ruku sa kumovima i krimosima. Ne znam.

Nije idolopoklonstvo, ali je svestan kompromis, i kao takav - propust.

Lepo si primetio i sasvim je na mestu pitanje. A šta ti misliš, onako da na sekund skrenemo sa teme?

(p.s. Koja je razlika između čoveka koji je plakao za Titom, čoveka koji je plakao za Slobom, čoveka koji je plakao za Đinđićem? OK, izuzmimo one najgore, one koji su verujući u Slobu zapravo trljali ruke nad leševima "druge strane", i razmotrimo one koji su bili "zavedeni" ali samo do određene mere, a zadržali donekle ljudski oblik.)

#29 Drug

Drug
  • Sleepers
  • 41 posts

Posted 04 June 2006 - 17:08

QUOTE(Larko @ 3 Jun 2006, 20:18)
touche! laugh.gif

nego, kako ono bobby charlton postade 'sir'? dobio cin od genocidne kraljice kao nagradu za pobedu nad wehrmachtom?

henry, vinska, imam par pitanja.
smatrate li da ljuba zivkov vrhunski zajebava i ismeva srbijanske pizdarije? da je duhovit i da na malom prostoru ume da izdribla ovdasnje balvane?
e sad, ako je odgovor na prvi pasus 'da', kako to da niko ne 'peni' na zivkova?


QUOTE(Akhenato @ 3 Jun 2006, 20:07 )


Tuše za obojicu!!!

#30 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 04 June 2006 - 17:20

QUOTE(Drug @ 4 Jun 2006, 18:04)
Lepo si primetio i sasvim je na mestu pitanje. A šta ti misliš, onako da na sekund skrenemo sa teme?

Pa evo, u sustini, koga je briga za vrapce koji se bore u prasini, sve komplet. Jedno vreme su oni bili dosta vazni, to jeste, i to zato sto su zbog sklopa istorijskih okolnosti mogli da dovedu do toga da bilo ko ni kriv ni duzan bude usmrcen zbog njihove odbrane ognjista, ispravljanja nepravdi i resavanja nacianalnih pitanja, a sad kad su im potkresana krila i zatvoreni su mrezom u kavez gde im je i mesto, jedino sto mogu je bas to - da se bore u prasini i da se dernjaju. I ne bi trebalo bas mnogo obracati paznju na to sto oni rade i nervirati se zbog toga, osim onako, u casovima dokolice, cisto radi razonode. Ima mnogo vaznijih stvari, kao sto je na primer gde da ja skinem kljuceve za danas koji otvaraju Bumerang i Dizni kanale na Astri.

Ja mislim da je posten odgovor.

Sto se tice Pere, pa imas daljinski ako ti se ne svidja, sta sad. Stvarno.

Edited by Henry Chinaski, 04 June 2006 - 17:24.