Jump to content


Photo

krf (kasiopi)


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
82 replies to this topic

#1 jasmina.p

jasmina.p
  • Members
  • 104 posts

Posted 25 May 2006 - 19:40

forum mi je pomogao toliko puta.(dosla do "dekaloga" Ksistofa Kjeslovskog).Eto,ocekujem i ovog puta sve moguce informacije o ovom mestu.
Putujem sa detetom (pet godina) u ovo malo mesto o kojem sam istina i preko agencije cula sve naj,naj.Na sajtu "kassiopi" sam nasli nekih 5,6 opisa ,uglavnom pohvalnih.
Ali, mozda vi ili Vasi prijatelji znaju jos vise.
nocni zivot me ne zanima previse.Grad Krf, naravno kao i ostala zanimljiva mesta i autob.veze sa njima.Cene naravno jer smo u apartmanu.Procitala sam da avion prilikom sletanja moze da jako dugo kruzi dok ne dobije dozvolu ....
sve sto mislite da bi mi bilo korisno da znam .
Hvala ali zaista hvala unapred svima.

#2 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 25 May 2006 - 20:27

Bio sam tamo pre dve godine [a pre toga 98e u dassii, i verovatno cu i ove godine ici na Krf]. U pitanju je mirno mesto, sa par sljunkovitih plaza i po nekim izgredom engleske omladine. Za deset dana ni jednom nisam kuvao/spremao sendvice/kupovao namirnice posto je hrana zaista jeftina [giros 1.5-2 e, rucak/vecera 11/13 e]. Autobuse nisam koristio, iznajmili smo kola [25-40e], a gde smo sve isli - ne secam se. biggrin.gif

Zamolio bih moderatore da premeste ovo na topik "more...", podforum Putovanja.

#3 Larko

Larko
  • Banned
  • 6,536 posts

Posted 25 May 2006 - 20:32

odlican pogled na aljbanske pljanine po vedrom danu. zaista impresivan wallpaper. smile.gif

#4 Kandinski

Kandinski
  • Members
  • 9 posts

Posted 25 May 2006 - 20:40

Predivno mesto, toplo preporucujem. Evo copy-paste-ovacu sa jednog domaceg sajta

..."Nekadašnje mletačko utvrđenje sa očuvanim ostacima tvrđave, koji dominiraju naseljem, potom ribarsko selo, a već tri decenije egzoutična turistička destinacija.Kasiopi je udaljen 32 km od aerodroma i grada Krfa i nalazi se na najlepšoj poziciji severnog dela ostrva. Centralni deo, kao uostalom i kod svih primorskih mesta, čine pitoreskna lučica u koju pristaju samo jahte i motorni čamci, kao i lokalni trg na kome se, uglavnom odvija večernji život.


Preporučujemo ga osobama koje vole mir i prirodni doživljaj, ali istovremeno i mladima, koji u diskotekama, pabovima i klubovima mogu provesti dinamične večeri. Šljunkovite plaže u mnogobrojnim uvalama, udaljene su maksimum 10-ak minuta hoda od centra. Za Kasiopi, gosti koji su ga posetili kažu da:"...neodoljivo podseća na Cavtat, ima plaže kao Bol na Braču, a noćni život kao u Rovinju."


#5 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 25 May 2006 - 20:44

QUOTE(jasmina.p @ 25 May 2006, 20:40)
forum mi je pomogao toliko puta.(dosla do "dekaloga" Ksistofa Kjeslovskog).Eto,ocekujem i ovog puta sve moguce informacije o ovom mestu.
  Putujem  sa detetom (pet godina) u ovo malo mesto o kojem sam istina i preko agencije cula sve naj,naj.Na sajtu "kassiopi" sam nasli nekih 5,6 opisa ,uglavnom pohvalnih.
Ali, mozda vi ili Vasi prijatelji znaju jos vise.
    nocni zivot me ne zanima previse.Grad Krf, naravno  kao i ostala zanimljiva mesta i autob.veze sa njima.Cene naravno jer smo u apartmanu.Procitala sam da avion prilikom sletanja moze da jako dugo kruzi  dok ne dobije dozvolu ....
    sve sto mislite da bi mi bilo korisno da znam .
  Hvala  ali zaista hvala unapred svima.



Prebaci ovo na putovanja, sigurno ćeš saznati više.

#6 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 25 May 2006 - 21:00

QUOTE
odlican pogled na aljbanske pljanine po vedrom danu. zaista impresivan wallpaper.


Tacno, ovo sam potpuno zaboravio. Utvrdjenje iznad samog mesta je nazalost zapusteno. Ocekivao sam da su napravili nekakav park, postavili klupe i osvetljenje ali umesto toga imate jarbol sa grckom zastavom zakacen za jednu kulu. Nadam se da su se setili to da srede. Jasmina.p probaj da posaljes PM Hefestusu, covek je ziveo na Krfu.

#7 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 25 May 2006 - 21:50

Evo Hefa smile.gif

Pa Kassiopi je mozda naj izbor iz domace ponude za Krf. Reg i Larko su rekli vec o plazama, i pored toga sto su sljunkovite ipak su child frendly. Dobra plaze je Avlaki. Na samom izlasu iz Kassiopija prema gradu Krfu. Kod supermarketa postojiu skretanje za kompleks hotela ??? ne secam se imena. Tim putem je Avlaki plaza jedno 15 minuta peske.



Na zalost i ona je sljunkovita, ali vrlo cista. Nekad je problem jaki NW vetar koji hoce da dune popodne. Auto je stvarno must za Krf, a cene nisu visoke. Jedini dobar naci da se vidi i uziva u tom prelepom ostrvu.
Od Avlaki plaze ide put za Agios Stefanos, Kerasia, i Kolouru prelepi zalivi ali ne tako atraktivne plaze. Dobre pescane plaze su uvek prema otvorenom moru. Dakle odatle najblize je Aharavi, Sidari. Meni se tamo nesto bas ne svidja, ali Sidari treba videti i tzv, 'love tunel'.

Lep izlet oko masiva Pantokratora je do Ag. Gordis Vorios (Sever). Prelazi kros sume masilina i zivopisna selca. Sam Ag.Gordis (North) je jedna od lepsih plaza prema otvorenom moru, pored Mitriotize, Glifade, Paleokastrice, Ag. Gordis Notios south.



Ako iznajmis auto malo duzi izlet na jug do Korissios lake. Tamo je raj. 12km dugacka plaza fin pesak, prava granulacija. Turista skoro nigde. Za decu raj (obavezno suncubran). Sam put do Korissiosa preko Ag. Gordisa & Ag.Mateosa je predivan, nesto nezaboravno.

Inace Kassipi je 34 km od grada Krfa. Ide zeleni 'bus', kad i kako ne znam nikada nisam usao u njega. Reg je u pravu, restorani nisu skupi, pogotovu gr. fast food giros pita, tzaziki, taramo i gr. salata sve to je mnogo jeftinije u psisteriji nego da spremas po vrucini. Riba moze da bude skupa. Na Avlki plazi ima divan restoran (srednji od tri) sa izuzetnom klopom, ali nije bas budget.

Discount supermarketi su ti u Gouviji, italijanski Dijelas dobar za testeninu Barilli neverovatno jeftino, izmedju Gouvije i grada Krfa je Lidl. Klasicni supermarketi kao AB, Dimitra, Veropulos .... su poprilicno skupi za razliku od Lidla i Dielasa, ali je i razlicit kvalitet. Male prodavnice koje rade u nedogled treba izbegavati, jel znaju da deru. U Kassiopiju ribari ponekad prodaju gavrose (incune) za 2-3 e kg. To je vrlo jeftino za takvu ribu. Lako se ciste, zaseces malo glavu i povuces, sa sve glavom ode i iznutrica. Ja ih uopste ne cistim ne smeta mi pogotovu u Avgustu kada su u ljubavnom zanosu pa ne pasu smile.gif

Ne znam sta bi ti jos bilo od koristi? Auto ko sto rece Reg bi bila idealna solucija ali zavisi od budzeta.

edit evo jos malo slikica od prosle godine:


undefined

Maslinjaci u okolini Ag.Matheosa na putu za Korissios Lake.


Okolina Avlakija sa mora.



Pogleda na Paleokastricu i Ermones


Jos jednom


Pogled iz naj taverne cuveni Mixalis Alonaki na pocetak Korissios Laka


Jos jednom


Lepo se provedi.


ps: Vodu naravno ne pijes iz cesme, vec flasiranu Zagori je moja fav.

Edited by Hefestus, 25 May 2006 - 22:17.


#8 Larko

Larko
  • Banned
  • 6,536 posts

Posted 25 May 2006 - 23:15

nissaki koji je blizu isto nije lose mestasce, dole je pri obali par super taverni.
inace, severna obala je dres sve do rta drastis, koji je tesko naci na karti, al nikako nemoj da propustis!
moj predlog za alternativnu bazu je pelekas. tacno zapadno od krita, na glavnoj si dzadi vrlo brzo, brze si u gradu krfu nego od kassiopa (nema krivina i uskih delova), plus ti je odlicna baza za vozikanje po ostrvu. pretpostavljam da ga nase agencije nemaju u ponudi.

juzni deo ostrva zaobidji, osim ako ne zelis da se druzis sa britanskim tetoviranim pivopijama.

Edited by Larko, 25 May 2006 - 23:16.


#9 eye of the beholder

eye of the beholder
  • Members
  • 2,304 posts

Posted 26 May 2006 - 16:10

a mesto Benitses?

kontam da kada se izmajmi auto, moze da se ida bilo gde ...
ili gresim ? unsure.gif

#10 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 26 May 2006 - 16:48

QUOTE(eye of the beholder @ 26 May 2006, 17:10)
a mesto Benitses?

kontam da kada se izmajmi auto, moze da se ida bilo gde ...
ili gresim ? unsure.gif



Benitzes je juzno od Krfa, nema lepu plazu ali je ok i blizu je gradu oko 7 km. Voda zna da bude tamo pretopla u avgustu. Nekada je to bilo ludilo od mesta, uglavnom englezi (pijani). Kada su grci skontali da im treba 1 pandur na 1 'turistu' to su razjurili, tj prselili juznije u Kavos.

Ako se iznajmi auto, tj da nisi zakovan za to mesto, Benitzes i nije losa solucija, centralno je pozicioniran i blizu je gradu, a i glavnim putevima prema Glifadi, Ag. Gordisu i Paleokastrici. Okolina Benitzesa je jako lepa, borova sumica, Ahileon gde je Sisi austriska carica imala vilu .....
Taj deo Krfa je okrenut prema mainlandu, i sasvim je drugaciji od onoga kji je prma ovorenom moru. Benitzes ima vrlo lepe kafanice, i valjda neki nocni zivot?
Sada nije previse bucan. Turisti uglavnom iz e.evrope.

Sto se plaze tice ona je pescana (nasut pesak) kratka, dobra sa malu decu. ali sve u svemu steta kupati se na njoj pored ostalih.

Edited by Hefestus, 26 May 2006 - 16:50.


#11 Zeka Peka

Zeka Peka
  • Members
  • 3,687 posts

Posted 26 May 2006 - 19:46

Који је најбољи пут за Крф колима?

#12 eye of the beholder

eye of the beholder
  • Members
  • 2,304 posts

Posted 27 May 2006 - 02:18

..najbrze je kroz Albaniju ...
ali pitanje je kakvi su im putevi...

a kako kaze Auto Route 2003
ide se preko Soluna pa uz sam sever Grcke ...

#13 Zeka Peka

Zeka Peka
  • Members
  • 3,687 posts

Posted 27 May 2006 - 09:33

QUOTE(eye of the beholder @ 27 May 2006, 03:18)
a kako kaze Auto Route 2003
ide se preko Soluna pa uz sam sever Grcke ...

И ја сам гледала у Auto Route 2003, али ми је избацио неки пут који широко заобилази Солун. Иде се на други гранични прелаз Македонија/Грчка, неки западнији, мањи, ближи Албанској граници, а онда се иде тик уз Алб/Грч границу.

Нешто бих заобишла пут кроз Албанију. whistling.gif

Куда ићи ако се иде преко граничног прелаза Евзони? Кроз која места се пролази?

Ајмо, људи, није ваљда да нико од вас никад није ишао колима на Крф? huh.gif

И каква су искуства с путовњем преко пола Грчке? Кажу да је доста напорно - кривине и тако то. dry.gif

#14 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 27 May 2006 - 16:05

Ja sam proslog leta prolazio kroz Albaniju. To jeste najblize ako si u CG. Putevi kroz Albaniju variraju odlicnih do solidnih. Kroz Albaniju put ide od Skadra (prelaz Vladimir) pa preko Duresa za DjiroKastro gde je prelaz za Grcku. Odatle Ioanina pa Igumenica -> ferry Krf. Meni je trebalo sa granicama 5 sati kroz AL.




ili ovako




Ljudi su vrlo ljubazni, granice, restorani ... nikakvih problema nije bilo, jedino salabo divane bilo koji jezik.

Ipak vam ovu varijantu ne preporucujem ako se startuje iz BG. Ako je preko prece naokolo je blize.

Odlican put je napravljen od Leskovca do Mak granice. To je ranije bilo rupa do rupe, pogotovu oko Bujanovca i Preseva. Kroz Makedoniju je put (4 trake) skoro do same granice i to se predje za 90min. Panduri kazne ?@%%##

Od Gevgelje ili Evzonia na Gr. strani vozi se u pravcu Atine -Katerini (auto put).

Solun se zaobilazi. Odavde ima dva izbora, kraca i brza ruta ide:

Evzoni-Veria-Kozani-Gravena-Ioanina-Igumenica.

Prosle godine je veliki deo puta Via Egnatia napravljen tako da je ovo sigurno najbrzi put ali i dalje treba da se racuna sa na jedno 6-7 sati do Igumenice. Ovaj put zaobilazi Meteore. Kada zavrse Via Egnatia od Soluna do Igumenice bice samo 3h voznje, sada je izmedju 6-7h.

Ako neko usput zeli da poseti Meteore onda je ova ruta:

Evzoni-Katerini- Leptokaria -Larisa- Tikala -Kalambaka (Meteori)-Metzovo-Ioanina.

Deluje zaobilazno ali ne najbrzi put. Ovo je naravno prelepa tura, kanjon reke Tempi, Kalambaka- Meteori i okolina, Katara-pass (1800m), Metzovo....

Ja sam ove ture presao bar jedno 30 puta 2001-2 svakih mesec dana, zbog caleta.

Kozani-Gravena-Ionaina ako su zavrsili auto put trebao bi da bude najbrza ruta. Ruta preko Trikale je poprilicno spora, pogotovu od Trikale do Ioanine 170km ispod 3h tesko da moze da se predje.

Sve u svemu Evzoni-Krf (via Trikala) 10h miinimum bez stajanja u Meteorima!

Ovako, zadnji ferry iz Igumenice za Krf polazi ili u 22 (zimi) ili u 23h leti, pa tek ujutru u 4.30h. Tako da i ovo treba da se ima u vidu.

Sam prelaz do Krfa traje cca 1.5h sa ferry Ag. Teodori ili ferry Ag. Spiridon, oni manji ferry voze duze oko 2h. Ne secam se posto je karta ali za 4 osobe i auto oko 50e. Ovo nisam siguran ali nije bas jeftino.

Edited by Hefestus, 27 May 2006 - 16:08.


#15 Zeka Peka

Zeka Peka
  • Members
  • 3,687 posts

Posted 27 May 2006 - 16:21

Хвала пуно, Хефе. Hail.gif

Идем да студирам карту. biggrin.gif

Релацијама до летовалишта солунске регије, као и Халкидикија сам ишла доста пута (летовала скоро цео живот туда свуда) али о западу везе немам, па ми је ово твоје велика помоћ. smile.gif