Jump to content


Photo

Madjarska viza


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
49 replies to this topic

#46 baklavica

baklavica
  • Members
  • 128 posts

Posted 10 April 2007 - 23:57

Hvala, dobri covece smile.gif !

9 sati pred put, stampac ne radi...

Resila sam da krenem ovako, sa svojom belom kartom, pa kud puklo...Valjda ce biti u redu. Odvikla sam se od ovih muka i frka sad.gif

#47 baklavica

baklavica
  • Members
  • 128 posts

Posted 13 April 2007 - 16:45

evo me kod kuce smile.gif

naravno da ne treba nista vise od privremenog ID-ja, verovatno sam bila preumorna od puta pa dozvolila da me sluzbenici koji ne znaju svoj posao prepadnu u budjavoj madjarskoj ambasadi dry.gif

#48 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 27 July 2007 - 16:34

Imam vizu za Nemacku i treba da letim sa Ferihedjija. Interesuje me da li jos uvek vazi '5 dana' pravilo?

#49 markoristic

markoristic
  • Members
  • 48 posts

Posted 27 July 2007 - 22:51

QUOTE
Imam vizu za Nemacku i treba da letim sa Ferihedjija. Interesuje me da li jos uvek vazi '5 dana' pravilo?


Da. Ne treba ti tranzitna viza.

#50 jms_uk_2001

jms_uk_2001
  • Validating
  • 2,684 posts

Posted 18 August 2007 - 23:01

QUOTE
Od 1. septembra 2006.

godine oni strani državljani, za koje je na snazi vizni režim, a istovremeno već poseduju važeću vizu tipa B, C ili D, odnosno dozvolu za boravak izdatu od strane zemlje članice Šengenskog sporazuma (Austrija, Belgija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Luksemburg, Nemačka, Italija, Portugalija, Španija, Švedska, Danska, Island, Norveška) ili od strane novih zemalja članica Evropske unije (Češka, Kipar, Estonija, Letonija, Litvanija, Malta, Poljska, Slovačka, Slovenija), kao i strana lica koja poseduju dozvolu za boravak izdatu od strane Švajcarske ili Lihtenštajna, mogu bez mađarske vize proputovati (tranzitirati) preko teritorije Republike Mađarske. Vreme tranzitiranja ne sme biti duže od 5 dana.

i
QUOTE
Bez posedovanja mađarske vize se omogućuje isključivo proputovanje (tranzitiranje), što znači da se ulazak i napuštanje teritorije Republike Mađarske ne može u oba smera odvijati na graničnom prelazu susednih zemalja. Strani državljanin može biti kažnjen od strane Pogranične službe ukoliko se na graničnom prelazu susedne zemlje u koju je ušao pojavi u cilju napuštanja te teritorije u pravcu zemlje iz koje je doputovao.


e sad, drugarica je pre neki mesec putovala busom iz beograda za cirih i kaze mi da su sa busa madjari skinuli par ljudi koji su imali sengen kraci od 10 dana.
da li madjari imaju osnove za to, ili je neko bio na power-tripu? negde sam procitao da je sengen ok samo ako se tranzitira u pravcu srbije, ali na sajtu konzulata u Subotici pise ovo gore. tranzitiranje do 5 dana, nigde se ne pominje koliko mora da bude vazeca sengen viza dok god je vazeca.

pitam, jer imam austrijsku vizu samo na 7 dana, a hteo da bih da u roku te vize tranzitiram kroz madjarsku dvaput. prvi put A->HU->SRB, drugi put u suprotnom smeru. jednom kolima, jednom vozom.