Jump to content


Photo

tablica-shovinizam


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
38 replies to this topic

#31 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 14 August 2006 - 14:50

QUOTE(drsteva @ 20 Jun 2006, 23:54)
Strpljivi su sa zenama vozacima


ako treba, tu su i da pomognu smile.gif rolleyes.gif

#32 Hotstepper

Hotstepper
  • Members
  • 298 posts

Posted 15 August 2006 - 03:42

QUOTE(Rosbacher @ 21 Jun 2006, 06:06)
Ovo je pocetna tacka. Masa onih primera "debilizma" vozaca sa strane koji dolaze u BGD je direktna posledica voznje lokalnih (=najboljih) vozaca.

BTW, poznavanje geografije Srbije bi moralo da ide dalje od prepoznavanja beogradskih brda. RU moze da vozi samo pola Srema, a ne pola Vojvodine (a nije ni pola Srema jer deo uzima i NS, pored SM). Takodje, vozila sa tablicom KI mogu biti najcesce nadjena u Banatu, a ne u istocnoj Backoj.



biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif i meni nesto KI nije tamo na mapi... (njegova mora da je staro izdanje)


2 topic starter
Kao osoba sa ZR tablama na svojim kolima POTPUNO TE PODRZAVAM!!! (ali nismo svi takvi...)
Ako ti gubis to tvoje malo zivaca, ja sam svoje i zaboravio kako su izgledali...

LUDNICA! Ja znam da lale otezu dok pricaju, imaju vremena za sve, ali vi ovo niste videli!
Stoje na semaforu kad se upali ZELENO (po principu: "Kad.... odmakne ovaj.... ispred mene....krenucu...... i ja...")
Na jedinom bulevaru u gradu (tkz. magistrala) razvijaju brzinu od vrtoglavih 50km/h
(jeste drugovi!!! DA!!! CELIH 50km/h, nije manje, mame mi!) jer tu postoji opste poznata teorija da je ZELENI talas namesten na 50km/h (da su tu malo produvaju kola... sa vremena na vreme... wink.gif )
U manjim ulicama, do 40, i obavezno po sred puta, da nemash 'de da ga preteknes!
A taxisti?! To je kategorija za sebe. Ima ih ko skakavaca (ja mislim da u ZR-u na jednog gradjanina ide jedan taxi i jedan cuci u rezervi), a kerovi izvalili foru da na 40km/h sat najbrze kuca a opet ne ide brzo pa ce ti dici vise kesa(ne pitajte kako je to moguce ali iza svakog red 'po km!)

A sto je najgore, sve ulice prave, ravne, siroke, mogu dva spejs shatla da se mimoidju (Vojvodina BATO!) a malo-malo pa se neko slupa DIREKT, pokupi banderu, nije video parkiran komsijin "aVto" dok se isparkiravao, zena se zaprica u kolima sa drugaricom pa chukne tebe od pozadi, krene neko da se prestrojava "nenajavljeno" dok si ti PORED NJEGA u traci... dry.gif

OVIM ljudima je trebalo ostaviti fijakere i CHETIR'
KONJA DEBELA...

Znam samo da cu da se selim!!!

#33 eoten

eoten
  • Members
  • 1,132 posts

Posted 16 August 2006 - 07:40

QUOTE(Rosbacher @ 21 Jun 2006, 08:06)
BTW, poznavanje geografije Srbije bi moralo da ide dalje od prepoznavanja beogradskih brda. RU moze da vozi samo pola Srema, a ne pola Vojvodine (a nije ni pola Srema jer deo uzima i NS, pored SM). Takodje, vozila sa tablicom KI mogu biti najcesce nadjena u Banatu, a ne u istocnoj Backoj.

Vozila iz opstina Kanjiza i Senta (za Adu ne znam) iz istocne Backe nose Ki tablice. Pa tako selo Orom koje je dvadesetak km od Subotice a jedno sto od Kikinde nosi Ki tablice.

#34 Ragnar

Ragnar
  • Members
  • 1,431 posts

Posted 16 August 2006 - 12:35

QUOTE(fancy @ 9 May 2006, 13:28)
Što se tiče loše vožnje, odvajkada je važilo da su ubedljivo najgori oni sa PA tablicama wink.gif 


Taj sam. innocent.gif

Moje objašnjenje je da je saobraćaj u PA daleko jednostavniji, sve ulice su paralelne, nema uzbrdica (Vojvodina je to wink.gif, nema gužvi. Možeš misliti kakav je to šok za PAovce kad se susretnu sa haotičnim BG ulicama.

Ali zato kad se naviknu, PAovci voze bolje od BGovaca. tongue.gif

E sad, zašto su samo PAovci ostali upamćeni kao loši vozači, verovatno zbog toga što je verovatnoća da se nabasa na PA tablice u Beogradu veća od drugih vojvođanskih gradova. wink.gif

#35 ivagotiva

ivagotiva
  • Sleepers
  • 30 posts

Posted 29 September 2006 - 18:23

QUOTE(Mashinovodja @ 14 Jun 2006, 21:50)
BG su najbahatiji, najbezobzirniji i najbezobrazniji. Ali i tu ima gradacije: vrhunac su BG taksisti, iza kojih na vrlo maloj razdaljini slede vozači beogradskog GSP-a.
Dalje, bahatost, siledžijstvo i bezobrazluk BG vozača direktno su srazmerni ceni vozila kojim upravljaju. Tu postoji i potkategorija "vozač moćnog mafijaša" koji se ponaša kao da mu je zvezda na hladnjaku Mercedesa nišandžijska sprava.
Tačno je potpuno sve što je ovde rečeno za bosanske i crnogorske table, kao i za PA i RU. Dodao bih samo da u neznanju i u dunsterskoj vožnji za njima nimalo ne zaostaju ni AR, JA, SM ili tome slično.
Silom prilika, veoma puno vozim po Novom Beogradu gde ima puno raskrsnica s po dve trake za skretanje levo ili desno (na primer, iza Genex apartmana, ili kod SIV-a). Ja još nijednog nisam video s PA ili RU tablicama da započne skretanje u jednoj traci i da ga završi u istoj traci a da me ne iseče ako skrećem u traci pored njega. To je za njih izgleda nerešiv problem, uprkos tome što su obe trake sasvim lepo i vidljivo obeležene. Još ako pri tome razgovara mobilnim, tek onda ga se treba paziti.




Ziva istina! twak.gif

#36 tegola

tegola
  • Members
  • 4 posts

Posted 15 October 2006 - 00:14

Dok sam vozio kola na UE table,pola Beogrda mi je trubilo,svima sam smetao..
Kad sam isti auto preregistrovao na BG,problemi su nestali...
Zasto_

#37 maksas

maksas
  • Members
  • 1,625 posts

Posted 15 October 2006 - 00:41

QUOTE(tegola)
Dok sam vozio kola na UE table,pola Beogrda mi je trubilo,svima sam smetao..
Kad sam isti auto preregistrovao na BG,problemi su nestali...
Zasto_


Ne budi siguran da su problemi nestali! wicked.gif Vratice se oni kad-tad.
Ovde trube kome stignu, bez obzira da li imas ili nemas BG table. Jos ako je u pitanju taksista ili neki lik sa 4 broja, zurka je zagarantovana! s_d.gif

Ja sam vec prestao da se nerviram oko toga. Sada me izludjuju kada mi zakrce izlaz iz dvorista, a trebam negde hitno da idem! mad.gif

#38 ganzer

ganzer
  • Sleepers
  • 22 posts

Posted 28 October 2006 - 20:20

Ne znam, ali ja imam dosta lošeg iskustva sa SO vozačima. Ne bitno koja kola voze, obično ga prže do bola, uleću u makazice, ablenduju ti da se skloniš da te obiđu. Jednom sam se vozio Saobraćaj Odžaci autobusom (takođe SO table), u pitanju je bio novi TAM, pržio ga je 110 kroz jedno selo, ja nisam mogao da verujem!

#39 Nickola

Nickola
  • Members
  • 193 posts

Posted 04 November 2006 - 18:53

QUOTE(tegola @ 15 Oct 2006, 00:14)
Dok sam vozio kola na UE table,pola Beogrda mi je trubilo,svima sam smetao..
Kad sam isti auto preregistrovao na BG,problemi su nestali...
Zasto_

Predrasude, sta drugo! Tablice nemaju nikakve veze sa kvalitetom voznje. Neko je lepo rekao, iskustvo, poznavanje grada, navika... cini nekoga dobrim ili manje dobrim vozacem. Isto se moze reci i za one sa dobrim kolima ili zene vozace ili matorce... Covek je individua, svaka kolektivizacija je pogresna.
Sednes u BG auto i provozas, onda pozajemis nekog Pancevca i odmah si los vozac. Ne daj Boze da kupis auto sa PA tablama, ispade da i najiskusniji vozaci postaju grozni.

P.S. zaboravih, ko je bio u Turskoj ili Egiptu, zna sta je haos u voznji, BG ulice su za njih maciji kasalj!

Edited by Nickola, 04 November 2006 - 18:54.