Jump to content


Photo

Kroki


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
12 replies to this topic

#1 GoranBG

GoranBG
  • Members
  • 1,485 posts

Posted 08 May 2006 - 09:49

Dodjoh u posed oko kilo i po odrezaka i filea od repa, od.......krokija innocent.gif .

Ima li ko ideju sta da radim sa njima, mislim kako spremiti tu ekstravagancu?

Attached File  IMG_0172.JPG   30.42KB   167 downloads

#2 gazza

gazza
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 08 May 2006 - 10:45

jel si siguran da ti nisu uvalili neke masne kremenadle innocent.gif

#3 GoranBG

GoranBG
  • Members
  • 1,485 posts

Posted 08 May 2006 - 10:47

hm, obzirom da je u pitanju poklon , nisam trazio uvid u dentalni karton tongue.gif

#4 kovjanic

kovjanic
  • Members
  • 475 posts

Posted 08 May 2006 - 11:24

Probaj sta se nudi ovde
I javi kako je ispalo...

#5 GoranBG

GoranBG
  • Members
  • 1,485 posts

Posted 08 May 2006 - 11:33

Hvala, izabracu nesto od ponudjenog do vikenda, a izvestaj u ponedeljak smile.gif

#6 Ivan Car

Ivan Car
  • Members
  • 1,309 posts

Posted 14 May 2006 - 22:37

Sta bi sta ovim izvestajem?

Mene bas zivo zanima. innocent.gif

#7 papapavle

papapavle
  • Members
  • 338 posts

Posted 22 May 2006 - 03:39

QUOTE(GoranBG @ 8 May 2006, 04:33)
Hvala, izabracu nesto od ponudjenog do vikenda, a izvestaj u ponedeljak smile.gif

Evo i ponedeljka (vec drugog po redu) - hocemo izvestaj! :-)

#8 GoranBG

GoranBG
  • Members
  • 1,485 posts

Posted 04 June 2006 - 08:34

Ah, 'kroki' jos chuchi u zamrzivacu, za 'onaj' vikend mi je nesto iskrslo, a posle sam uglavnom bio odsutan. Izvinjavam se. smile.gif

P.S. Oni linkovi vise ne rade sad.gif

Edited by GoranBG, 04 June 2006 - 08:34.


#9 anti

anti
  • Members
  • 417 posts

Posted 05 June 2006 - 21:05

Attached File  logoprotection.gif   45.72KB   63 downloads

#10 Skadi

Skadi
  • Members
  • 1,557 posts

Posted 06 June 2006 - 07:43

Evo ti prvih par sa Google-a, sad sam i ja radoznala wink.gif

http://fooddownunder...cgi?q=crocodile
http://www2.dpi.qld....iles/12602.html
http://www.mackayfis...u/crocodile.htm
http://outdoors.off-...l.jsp?id=306391

#11 Zverilla

Zverilla
  • Members
  • 910 posts

Posted 06 June 2006 - 13:56

ja sam ga jeo sa rostilja. slicno spremljen kao piletina i uz gomilu povrca (cini se iz vok.a)

tekstura mesa je ko kod pileceg belog, a ukus se tek u nijansama razlikuje (postoji ta krokodilska nota) - tako da pazi sa zacinima da ne bi ubio ukus mesa.

#12 Skadi

Skadi
  • Members
  • 1,557 posts

Posted 06 June 2006 - 14:06

Znači - it tastes like chicken ipak nije samo pošalica iz filmova wink.gif

#13 luba

luba
  • Members
  • 1,254 posts

Posted 07 June 2006 - 10:31

par mogucnosti, uz pokusaj da sakrijem zavist:

ako ti je u zamrzivacu to sto je na slici, levu kesu, sa komadima koji imaju ovo belo po sredini mozes bez preterane pripreme pravo na rostilj. lepse, a i malo mekse, ce biti ako ih prvo drzis par sati u nekoj marinadi, preporucujem posrbljenu varijantu cajun marinade:

1 deci kukuruznog ulja

sitno iseckane ljute papricice (kolicina zavisi od ljubavi prema ljutom) pravi recept je sa jalapenos paprikama, njih nazalost ovde nema, mogu dobro da ih zamene one ubitacno ljute okrugle male.

7-8 makadamija oraha, izlupanih do praha - oni su dosta skupi, pa mozes da ih zamenis mesavinom indijskih, lesnika, badema i sl. samo ne kikiriki jer ce biti premasno

sok od dva limea, ako ih nema, jedan limun sa malcice secera

pola kasicice soja sosa, moze i vuster

kad odstoje, baci na vreli rostilj i peci kao pilece belo meso. isto moze da se uradi i sa odrescima (ono u vecoj kesi), ali moj favorit, ako si spreman na avanturu, je neka vrsta paprikasa, ili muckalice, ali takvog ukusa da je sigurno nikad neces zaboraviti.

za cetvoro treba oko 400 grama mesa, iseckanog na kockice, onako kao za kinesku hranu.

luk (crveni) isecen na rezance dinstati dva, tri minuta, dodati pola case vode i ubaciti to meso. mesati varjacom stalno, ne vise od pet minuta, izokretati samo da malo potamni. dodas malo soli. sklonis i ostavis da se hladi u tom sosu.

u drugu posudu ubacis dve sitno secene jabuke, dva paradajza, papriku (ne ljutu) jednu-dve tikvice, malo bundeve ako imas (jednu krisku), jedan beli krompir, sargarepu i ceo celer. mozes da dodas jos neko povrce, nece smetati. to se tako zajedno krcka na pari (posudu sa povrcem stavis na vecu u kojoj kljuca voda) oko 45 minuta, da omeksa. sipas malo soja sosa (kasiku, dve) dok se krcka

u pola litre vode ubacis kocku za supu (govedju ili pilecu, svejedno) i to skuvas i ostavis sa strane.

u trecoj posudi istopis 100 grama crne cokolade (ako ces da se razbacujes, mozes da kupis cokoladnu pastu kod ovih sto prodaju belgijsku cokoladu, ali je to malo skupo), dodas dve kasike mleka da se jos malo razvodni i ubacis 100 grama sitno seckanih badema (slanih), pecenog kukuruza i nekih semenki - mogu da prodju golice, nikako suncokret jer je mnogo masan. to se mesa desetak minuta (isto na pari) da se ne bi steglo i onda pravac u ovu posudu u kojoj je meso, na keca, opet desetak minuta.

e sad ti je potrebna neka posuda ala tavce, one glinene u kojima se pravi prebranac. namazes je sa malo putera, stavis jednu ili dve tortilje, zavisi od velicine, pa redjas prvo red ovog silnog povrca da pokrije dno, pa red mesa, pa opet povrce i dok ne potrosis sve. izmedju ubacujes suvo grozdje po volji, mada moze da prodje i obicno, i kockice avokada (trdjeg).

gurnes u zagrejanu rernu na 180, peces petnaestak minuta, pa dospes malo piva (kasiku/dve) - najbolje je ono meksicko, zaboravila sam kako se zove, vratis jos desetak minuta, pa onda prelijes polovinom one supe, jos deset minuta peces.

poslednji krug: izvuces iz rerne, prekrijes jos jednom (ili dve) tortilje preko kojih prelijes ostatak supe. vratis u rernu, jos par minuta dok tortilja ne potamni malo, iskljucis rernu i ostavis da stoji desetak minuta.

izvuces napolje, prekrijes krpom malo a za to vreme napravis ili pirinac ili pire krompir i onda preko sipas ovu muckalicu ili kako god hoces da nazoves to jelo.

jedini zacin koji se dodaje je paprika u prahu i dosta bibera. trebalo bi staviti u tu smesu u kojoj je cokolada i meso, ali ako ne volis ljuto, moze da prodje i bez toga.

naravno, ovo se moze praviti sa bilo kojim mesom, fale neki elementi koji se kod nas ne mogu nabaviti, ali je ukus sigurno savrsen.