vodene kornjače, kućni ljubimci
Posted 30 April 2006 - 18:03
Imaš forum na www.kornjace.net, tu možeš da pročitaš sve što je vezano i za opremu i za akvarijume, grejače, filtere i lampe... stvarno je ekstra sajt.
Nadam se da sam pomogla! Pozdrav!
Posted 30 April 2006 - 18:27
Thanks!

Stvarno ne znam... Ne idem po pet-shopovima, sta mi god treba okrenem ortaka da vidim da li ima on i slicno..

Hranu svako prodaje slicnu, ima one u granulama i tu tesko da mogu nesto "lose" da ti prodaju.... Sta ti treb od obreme ??? filtere mozes da koristis one za ribe tu se informisi na ovom forumu www.akvaristika.org ... Sto se tice kamenja i slicnih stvari za ukrasavanje imas ga u pet shopovima i u prirodi...

Posted 30 April 2006 - 18:29
@ esdy:
molim te reci mi gde mogu da kupim leparda gekona i poshto je ako ikako znas pa mi javi!
Unapred hvala!!!

Mogao i na PM da me kontaktiras

Nego hoces kornjacu ili gekona... Leopard gekon moze da se nadje za +- 30eura [ovo nije u pet shopovima], ako ti je ta cena OK... Dacu ti broj telefona [na PM] da vidis da li ih jos ima...
Posted 29 May 2006 - 08:29
http://www.well.org...... LJUBIMCE.htm
Poz.
HVALA
Posted 29 May 2006 - 09:33
--> Potrebno je odrzavati terarijum/akvarijum cistim jer a) smrde i

Posted 30 May 2006 - 10:11
Koliko su ti velike kornjace i koliki ti je akvarijum?
Posted 20 June 2006 - 09:51

hvala unapred!
Posted 07 July 2006 - 14:31
Mada koliko sam ti azurno odgovorila.... nadam se da je sve ok!
Posted 12 July 2006 - 13:57

eno je kornjača živa i zdrava, što se hrane tiče - bure bez dna!

Posted 12 July 2006 - 15:24
Posted 13 July 2006 - 07:34

Posted 23 July 2006 - 16:11

Ne mogu da verujem da sam je tek sada otkrila, sada cu puno da se raspisem

Dakle ovako. Ja licno nemam crvenouhog ljubimca (ali imacu ih uskoro kada sredim sve uslove potrebne za njegov/njen lep zivot:) ) ali sam za Novu Godinu kupila jednu devojcicu svojoj najboljoj drugarici, kao poklon. Bilo mi je smaranje da joj kupujem neke uobicajene stvari pa sam resila da joj kupim kornjacicu sa full opremom, da je podseca na mene svakodnevno i takodje iz razloga jer zna koliko ja volim kornjace, pa eto, umesto sebi resih da kupim njoj.

Rekli su mi da je devojcica i bila je jako mala kada sam je uzela za Novu Godinu, kazu, imala je samo 2-3 meseca. Stvarno je bila kao kamicak neki.

I tako... posto sam poklon kupila na sam dan Nove Godine, kornjacica je ostala kod mene nekih par dana i prilicno mi je bila cudna. Uopste nije htela da se krece i nista nije jela.. posto sam u pet-shopu dobila informaciju da treba da joj dajem samo racice i da je to dovoljno. (?! strasno koliko nista ne znaju!!!) Onda sam je odnela drugarici... prevezoh je nekako kolima i stigla je ziva i zdrava, medjutim, i dalje je bila totalno apaticna.. gotovo, mislila sam umrece i onda sam pocela da tragam po netu za jos informacija. Tada naidjoh na www.kornjace.net i tu sam saznala sve sto treba... nesto sto je trebalo da mi kaze i da zna i covek koji mi je prodao kornjacu, a ne da mi kaze "daj joj rakove i sve je u redu". Na sajtu sam saznala da im treba grejac, filteri, raznovrsna hrana, svetlost, vitamini, minerali i sve ostalo!!!
...i tako, sada malisa ima i grejac, i termometar radi kontrole, ima i lampu ali nije UV i to uskoro moram da kupim i odnesem drugarici jer je maleni poceo da biva mekanog oklopa, a to nije dobro

Inace, sto se hrane tice, i dalje ne jede racice uopste ali smo resili problem Tubifex-om, oni mali crvici u kockicama, i to je jeo mesecima, samo to. Onda je nastao taj problem sa mekim oklopom pa smo je naterali da jede raznovrsnu hranu, i sada jede sve! ...mleveno meso, piletinu, ribu, kupus, salate, jabuke, sunku... bas sve. Nekada joj tako dodje period pa nece nista da jede, ali to je normalno, traje par dana pa se onda vrati u normalu.

Inace, treba ih sto je moguce cesce izbacivati na prirodno svetlo... i to im je jako bitno.
Naizgled jednostavna zivotinjica za cuvanje ipak nije takva. Mnogo zahteva... cistoca, toploto, UV, razna hrana... i drustvo, po mogucstvu. Ova mala koju sam ja kupila za poklon je ubrzo bila dobila druga, koji je bio skroz nenormalan i hiperaktivan... ali je uginuo, nazalost, za samo par meseci.

Eto, to je to... inace svima bih preporucila gore pomenuti sajt, super je.
Posted 02 August 2006 - 21:58
Ja sada vec imam 2 azdahe zenka (bar mislim da jeste, kazu da to ne moze da se provali pre godinu dana starosti...) je dugacka 10,5 a muzjak oko 8 cm! Kod mene su nesto malo pre nove godine ja sam ih dobila za rodjendan. i one imaju akvarijum kao tvoj, a dve ih je, tako da ce krajem godine morati da dobiju novi...
www.kornjace.net je izvor skoro svih mojih informacijama o moja dva zlata. I one jedu sve sto se mesa tice, s tim sto moje te racice obozavaju i svu drugu vestacku hranu. na koju fori si je nagovorila da jede salatu i drugi zelenis, moje to samo omirisu i iskuliraju u stilu "sto si nam sad ovo dala, da li si normalna???"

Posted 22 November 2006 - 13:53
baš mi je uvalila. trenutno spavaju zimskim snom. ništa ne hasaju kad je ovakvo vreme. razmišljam da ih dam vuku b. da li bi ih on prihvatio?
p.s.
imam još i psa
ovo su životinje koje sam imao:
papagaji (tigrice)
sova
kobac
mačku
ribice
hrčka
morsko prase
zeca
uh.....