Jump to content

Photo

vodene kornjače, kućni ljubimci

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
44 replies to this topic

#16 Skadi

Skadi
  • Members
  • 1,557 posts

Posted 18 April 2006 - 15:01

QUOTE(Esdy_11192 @ 14 Apr 2006, 02:56)
@Skadi Uzmi bilo koju odgovarajucu [mislim na talasne duzine] UV lampu i postavi je iznad nekog kamena [gded stoji kornjaca van vode] i yto bi bilo to....

Obavezno UV lampa, ne zbog toga sto su hladnokrvne zivotinje vec im je to potrebno sa varenje i za proizvodnju kalcijuma [zaa kosti, oklop itd....]

Da li možda znaš gde u Beogradu mogu da se pronađu manje UV lampe, i koja je talasna dužina potrebna?

#17 Esdy_11192

Esdy_11192
  • Members
  • 1,434 posts

Posted 18 April 2006 - 15:32

QUOTE(Skadi @ 18 Apr 2006, 16:01)
Da li možda znaš gde u Beogradu mogu da se pronađu manje UV lampe, i koja je talasna dužina potrebna?

Imas u pet shopovima... Ali ...

Idi na ovaj link u mom potpisu i nadji korisnika sa nickom Zarko... On moze da ti pomogne sa lampama [imao ih je], tj. povoljnije da ti proda.... smile.gif

Nije reklama vec mi je ortak i garantujem za njega jer je maksimalno korektan...

Raspon potrebne UV lampe mozes [verovatno] da nadjes na http://www.kornjace.net/forum/
[mada bi i to Zarko trebao da zna]...

Ja ne korisitm UV lampe jer imam gekone... wink.gif

#18 dranata

dranata
  • Members
  • 732 posts

Posted 18 April 2006 - 16:11

Bas mi je drago da se tema razvija! Moja dva ljubimaca se zovu Om I Grom, mislim da je Om zensko, prosto zato sto je veca od Groma skoro duplo a iste su starosti! Uzivam u njima skoro tri meseca i ne bih ih menjala za bilo kojeg drugog ljubimca.
Daco, obavezno pronadji svoju kornjacicu, ja moje kad pustim po sobi da setaju, odmah idu ispod stola, kreveta i zavuku se iza kucista od kompa u prasincinu i gajtane. Moja sestra od strica je svoju redovno pronalazila ispod ormara zaglavljenu. rolleyes.gif
Moje su pocele da gutaju sitan sljunak iz akvarijuma pa sam morala da im ga izvadim i sad imaju vece kamencice sa plaze, ali posto je akvaterarijum smesten p0ored mog kreveta ovo nikako nije resenje jer su mnogo bucne dok pomeraju kamenje.
Pozdrav svima! cool.gif

#19 dacha od bosne

dacha od bosne
  • Members
  • 2,035 posts

Posted 18 April 2006 - 19:32

QUOTE(dranata @ 18 Apr 2006, 18:11)
Bas mi je drago da se tema razvija! Moja dva ljubimaca se zovu Om I Grom, mislim da je Om zensko, prosto zato sto je veca od Groma skoro duplo a iste su starosti! Uzivam u njima skoro tri meseca i ne bih ih menjala za bilo kojeg drugog ljubimca.
Daco, obavezno pronadji svoju kornjacicu, ja moje kad pustim po sobi da setaju, odmah idu ispod stola, kreveta i zavuku se iza kucista od kompa u prasincinu i gajtane. Moja sestra od strica je svoju redovno pronalazila ispod ormara zaglavljenu.  rolleyes.gif
Moje su pocele da gutaju sitan sljunak iz akvarijuma pa sam morala da im ga izvadim i sad imaju vece kamencice sa plaze, ali posto je akvaterarijum smesten p0ored mog kreveta ovo nikako nije resenje jer su mnogo bucne dok pomeraju kamenje.
Pozdrav svima!  cool.gif

Ovih dana se selimo pa cemo je sigurno naci. Bojim se da se sakrila negdje u spajzu. Inace zpve se Gaspar Koja i kcerke ga pravo vole.
Kad ga budem nasao uslikacu ga pa neka mi neko objasni kako se postavlja slika da ga mozete vidjeti.

poz
Dacha

#20 dranata

dranata
  • Members
  • 732 posts

Posted 18 April 2006 - 20:48

To bih i ja volela da znam! Pa da postavim i ja ove moje dve bestije da ih vidite! Znam da nisam objektivna ali preslatke su!
Daco, nadam se da ti nisi kao moj tata, koji bi ih nhajradije bacio sa petog sprata, kako kaze da vidi da li znaju da lete... sad.gif
Mada, kada mi udje u sobu, ponekad se i zadrzi da vidi sta rade, zanimljivo mu je koliko je zenka porasla ali nece da prizna! tongue.gif
Javi kad je budete pronasli!

#21 Skadi

Skadi
  • Members
  • 1,557 posts

Posted 19 April 2006 - 02:34

QUOTE(Esdy_11192 @ 18 Apr 2006, 16:32)
Imas u pet shopovima... Ali ...

Idi na ovaj link u mom potpisu i nadji korisnika sa nickom Zarko... On moze da ti pomogne sa lampama [imao ih je], tj. povoljnije da ti proda....  smile.gif

Nije reklama vec mi je ortak i garantujem za njega jer je maksimalno korektan...

Raspon potrebne UV lampe mozes [verovatno] da nadjes na http://www.kornjace.net/forum/
[mada bi i to Zarko trebao da zna]...

Ja ne korisitm UV lampe jer imam gekone... wink.gif

Hvala, Esdy.

#22 APACH

APACH
  • Members
  • 758 posts

Posted 19 April 2006 - 14:49

meni su beskonacno zanimljive kornjacice ali sam imao grozno iskustvo....naime kad sam bio mali zakukam mami i tati u gradu (u svom stilu, zacenim se od placa i padnem na asfalt) i dobijem 2 kornjacice sa onom pomenutom palmicom. Tata je imao jambo jet akvarijum sa raznoraznim ribicama i bio vrlo ponosan na njega.

Medjutim, kad sam stigao ubacio sam kornjacice u akvarijum - ph34r.gif

Rezultat - svih 45 ribica je pojedeno na moj opsti uzas i plac i kuknjavu. Jedva su me smirili. Sada drzim macku, znaci o kornjacici nema ni govora..

#23 Leia

Leia
  • Members
  • 3,733 posts

Posted 19 April 2006 - 15:39

apach, zar nisu te kornjace male i relativno bezopasne? unsure.gif
bar ovo sto ja mislim da je vodena kornjaca, to je negde 5cm zivuljka...

#24 Esdy_11192

Esdy_11192
  • Members
  • 1,434 posts

Posted 19 April 2006 - 17:37

QUOTE(APACH @ 19 Apr 2006, 15:49)
meni su beskonacno zanimljive kornjacice ali sam imao grozno iskustvo....naime kad sam bio mali zakukam mami i tati u gradu (u svom stilu, zacenim se od placa i padnem na asfalt) i dobijem 2 kornjacice sa onom pomenutom palmicom. Tata je imao jambo jet akvarijum sa raznoraznim ribicama i bio vrlo ponosan na njega.

Medjutim, kad sam stigao ubacio sam kornjacice u akvarijum -  ph34r.gif

Rezultat - svih 45 ribica je pojedeno na moj opsti uzas i plac i kuknjavu. Jedva su me smirili. Sada drzim macku, znaci o kornjacici nema ni govora..

Pa naravno da ce da jedu ribe u akvarijumu.. Pogotovu ako su male kao Gupike... Mada verujem da Oskare ne bi mogle da pojedu biggrin.gif

#25 Esdy_11192

Esdy_11192
  • Members
  • 1,434 posts

Posted 19 April 2006 - 17:39

QUOTE(Skadi @ 19 Apr 2006, 03:34)
Hvala, Esdy.

I drugi put..

#26 Skadi

Skadi
  • Members
  • 1,557 posts

Posted 19 April 2006 - 17:41

QUOTE(Leia @ 19 Apr 2006, 16:39)
apach, zar nisu te kornjace male i relativno bezopasne?  unsure.gif
bar ovo sto ja mislim da je vodena kornjaca, to je negde 5cm zivuljka...

Kako za koga - kornjačice su karnivori, i ribe su im prirodna hrana.

#27 dacha od bosne

dacha od bosne
  • Members
  • 2,035 posts

Posted 19 April 2006 - 19:26

Samo da prijavim da smo nasli kornjacu. Sakrila se bila ispod starog mokrog peskira u WC-u. Izgleda da hoce da odrapi zimskim snom. E sad, koliko ce to dugo trajati, ne znamo, samo se nadamo da ce se uskoro probuditi.
Ajde, ako neko moze, neka napise kako se postavljaju slike pa kada se probudi slikacemo je i postaviti njenu sliku.

poz
Dacha

#28 dranata

dranata
  • Members
  • 732 posts

Posted 20 April 2006 - 23:46

Ma kakvi male, znaju da narastu do 20- tak santimetara! Sad su mi na onom hrvatskom forumu razbili zadnju nadu da umem da raspoznam koja je od mojih ko0rnjača muško, a koja žensko.... kažu da muški imaju duži rep, i duže kandže, a da su ženke dosta veće i jače od mužjaka. Da li neko zna kako da ih razlikujem unsure.gif

#29 dranata

dranata
  • Members
  • 732 posts

Posted 29 April 2006 - 20:32

Esdy, ili neko drugi ako zna, trebale bi mi adrese nekih po vama najboljih pet shopova u gradu. Naravno, gde mogu da se kupe oprema i hrana za kornjace, ovo drugo me ne zanima.
Thanks! smile.gif

#30 mrda

mrda
  • Members
  • 224 posts

Posted 30 April 2006 - 12:35

Ljudi, priskacite u pomoc, hocu da kupim dve kornjacice sebi, ali muci me da li da im prvo kupim terarijum, pa kasnije akvarijum ili da im odmah kupim akvarijum ali mi recite koje velicine tj zapremine??!! Hoce li biti za prvih godinu dana dovoljan neki 0d 20 litara ili treba veci??!!

@ esdy:
molim te reci mi gde mogu da kupim leparda gekona i poshto je ako ikako znas pa mi javi!
Unapred hvala!!! smile.gif biggrin.gif