QUOTE(msmodesty @ 28 Aug 2006, 08:51)
Idifix ima cip i nije nista "rekao" kad su mu uboli iglu i bukvalno "ubrizgali cip i kozu iz uveta.
Iskreno, odkako ima cip ja se osecam mnogo sigurnije jer su podaci sa cipa uvek updated, tacni. U situacijama kada se pas izgubi ili ga neko ukrade (oba slucaja mi se cine moguca za svakog psa) lako se sazna sve o psu. Idifixov veterinar kaze da kad god mu dodje neko koga ne poznaje sa kerom/mackom koju nije do sada video, obavezno (cak i da niko ne primeti) predje preko cipa i pogleda podatke.
Tvoja cerka ipak moze da KAZE ko su joj mama i tata i gde je boli ako ode kod lekara, tvoj pas ne moze.
Veruj, Idifix ima cip vec dve godine i od trenutka kad su ga "bocnuli" nije se tu ni pocesao. Igla je stvarno tanka (pokazali su mu je da me uvere da nece da ga boli).
Mi smo mikrocipovali macku prosle godine jer smo prilikom raspitivanja sta joj od dokumenata treba za put dobili informaciju da sve zivotinje koje ulaze/izlaze iz EU moraju da budu mikrocipovane, neko novo pravilo, UK izuzetak (ima posebna pravila). Njena veterinarka je insistirala da joj da anesteziju, tj. da je uspava, posto je maca "nervozna" (doduse stoji da koncert traje od momenta vadjenja transportera iz plakara do povratka kuci, ali mnoge mace su takve). Medjutim kao sto je gore napisano u pitanju je nesto kao spric sa iglom i traje dok kazes "boc" i ja mislim da je anestezija bila totalno nepotrebna (i neprijatna, trebalo joj je jadnici vise sati da se oporavi, teturala je, padala, upiskila se...).
Mi smo isprva bili srecni sto je dobila cip, medjutim sad mi se cini da bi u Kanadi malo kome palo na pamet da proveri da li zivotinja ima cip ili ne, to je ovde jos uvek egzotika... a ona ne nosi nikakvu ogrlicu, posto je
indoor cat nikad je nismo navikavali.