Jump to content


Photo

Dajte mi savjet


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
7 replies to this topic

#1 ml01172

ml01172
  • Members
  • 194 posts

Posted 24 February 2006 - 16:31

Živim već nekoliko godina u raznim studentskim domovima u Beogradu. Nisam čovjek koji se lako navikava na nove cimere. Mojim cimerima je rijetko smetalo nešto od mene, osim moje osobine da mi mnogo toga smeta kod njih. Pušači - smetaju mi, Neuredni - smetaju mi, Oni koji ne plaćaju svoje dugove i račune nikad pa obojica ispaštamo - smetaju mi, Oni koji se prema mojim drugovima i/ili djevojci ponašaju bezobrazno - smetaju mi, Oni koji nikad (NIKAD) ne izbivaju iz sobe dakle non-stop su tu - smetaju mi, Oni koji prave konstantne žurke i kafenisanja u sobi - smetaju mi. Jebi ga, smeta mi dosta toga, priznajem, i teško se navikavam na tuđe mane. Zato nakon nekog vremena ja uvijek krenem sa raspravom, da to nije lijepo, da ja to ne dopuštam itd. i uvijek ostanem u slabim ili lošim odnosima sa cimerom. Što je najgore, jako se nerviram uvijek oko toga i znaju prolaziti mjeseci da se ja konstantno nerviram, "bogaram" zbog toga. Tekući cimer - kao da mi ga je "Bog poslao u inat" - Hercegovac, sa "Fakulteta Civilne Odbrane" (nešto kao pandur, ali nije :) Za njega važi sve ono što je predrasuda za hercegovce i pandure, a uz to je i non-stop tu i bezobrazan je prema mojim drugovima i djevojci. Nemam više snage da se borim sa cimerima pa sam odlučio da uzmem sebi garsonjeru u Beogradu i da je plaćam mjesečno, privatno. Na svu sreću sad imam kakvo-takvo zaposlenje na 6 mjeseci (poslije ćemo vidjeti) i plata mi je oko 300 eura. Usput zarađujem i ponešto sa strane, pa mogu reći da ću izlaziti na oko 400 eura mjesečno. Moje pitanje je - da li ja sa ovoliko para mogu uzeti garsonjeru, plaćati račune (struju, vodu, itd.), jesti i sve ostalo. Moji roditelji mi ne pomažu, naravno, inače vam ne bih spominjao da mi je plata tolika-i-tolika. Nemam državljanstvo Srbije, nemam vozački i ovo zaposlenje mi je privremeno. Imam još dosta ispita do kraja 0:) Imam 24 godine. Apsolvent sam na fakultetu. Znam da sam ovo razdužio, ali eto pitanje je jako bitno za moju egzistenciju kao i moje mentalno zdravlje. Inače, pravo na studentski dom imam samo još nekoliko mjeseci, ali osjećam se jako nestrpljivim da se selim i konačno, nakon nekoliko godina, živim sam u svom.

Slična iskustva, savjeti svake vrste i sarkastične primjedbe :wub: su dobrodošle. Hvala unaprijed!

Pozdrav!

#2 Glorfindel

Glorfindel
  • Members
  • 921 posts

Posted 24 February 2006 - 16:43

Pa teško bogami.
Jedino negde u zapizdićima.
Ja stanujem privatno već deset godina i nije baš jednostavno iako je odnos moje plate i stanarine mnogo povoljniji.
Mislim da je mnogo bolje da nadjes sobu u nekom većem stanu ili kući. To bi te koštalo maksimalno 100 EUR, ako ne želiš baš sam centar grada. Vidi sa kolegama na poslu da ti preporuče nekog. Tako se mnogo povoljnije može pronaći stan.
Druga solucija je da nadješ stan sa nekim koji nema sve pobrojane osobine iz uvodnog posta. Nego, bojim se da su ti kriterijumi previše restriktivni.

#3 tilia

tilia
  • Members
  • 91 posts

Posted 24 February 2006 - 18:16

upravo se drug uselio u garsonjeru u Krunskoj, placa je 150 evra, ima dvadeset kvadrata, i kaze da je sasvim OK... mislim da bi mogao da prodjes i sa tom platom ali najvece ali je u tvom "troskarenju" na stvari bez koje (ne)mozes :) ... skromno ali zato samostalno :wub:

#4 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 25 February 2006 - 19:10

Slična iskustva, savjeti svake vrste i sarkastične primjedbe :wub: su dobrodošle.

<{POST_SNAPBACK}>


A ti bi da stanjujes... Jeli... Jesu te tako mama i tata naucili...
E nema... Ima da ne stanujes... Jel znas?

0:)

Ortak placa dvoiposoban stan u gandijevoj oko 250e, ali je tebi to verovatno mnogo... Drugarica je pre par godina placala 150e jednoiposoban na bezanijskoj kosi... Mozda bi ti tako nesto odgovaralo. Jes' da je daleko, ali jbg... standard...

Mozda bi ti naj pametnije bilo da nadjes neki malo veci stan i da u dogovoru sa gazdom, sam izaberes cimera (cimerku :) )...

Edited by martinj, 25 February 2006 - 19:11.


#5 ml01172

ml01172
  • Members
  • 194 posts

Posted 26 February 2006 - 17:47

Људи, далеко од тога да је мени битно да будем у самом центру. Нити мени треба нешто велико. Ја бих најрадије да живим у некој соби попут ове моје у дому, али да то буде посебна соба и соба у којој ја живим БЕЗ ЦИМЕРА.

Da, to je u principu garsonjera :) znam. I nije mi daleko da živim na Bežaniji, to je meni super, nije mi daleko ni Vidikovac, mislim, možda bi mi bilo daleko da živim u Sremčici, ali sve što je na karti Beograda - dolazi u obzir. Ništa, spremiće se Darko malo dotle valjda pa će da odvoji 100-150 eura za nešto kulturno i biće sve sjajno. Život počinje :wub:

Хвала на подршци, другари! 0:)

#6 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 26 February 2006 - 19:21

Pff, koji si ti fantastican muzejski primjerak muske picajzle :wub:

Unajmis stan i zivis sam, jedini spas za tebe. (a i za druge :) )

P.S. Nego nisam znala da su cijene stanova za iznajmljivane kod vas tolike. Izgleda mi malo "to much" s obzirom na ukupni standard.
Matori babci paraziti iskoristavaju podstanare?

#7 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 27 February 2006 - 04:22

Matori babci paraziti iskoristavaju podstanare?

<{POST_SNAPBACK}>



Tako nesto... Ja sam pre par godina placao nesto sto se moglo nazvati kucom, odnosno nekih 15kv bez centralnog grejanja, kablovske i telefona (do duse u malo sirem centru nisa, jedno 10 minuta hoda od konja i sa super sredjenim kupatilom) placao 100e...

#8 trica

trica
  • Members
  • 12 posts

Posted 27 February 2006 - 08:47

Ja sam se "rodila" kad sam se otkacila Studenjaka. Mozes jesti i jednom dnevno (dobro, malo pretjerujem!), ali ces imati psihicki mir.*
Pozdrav i srecno!
:wub:


*naravno, pod uslovom da vlasnik stana/sobe ne bude bas neki kreten.