Jump to content


Photo

Da li svedoci lazu?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
49 replies to this topic

#31 Gaucho Vladimir

Gaucho Vladimir
 • Members
 • 150 posts

Posted 28 February 2002 - 17:31

Secam se da je Shea tvrdio (odmah na pocetku)da su to ucinili Srbi (Jugo avijacija) a CNN en Español (CNN verzija za Latinsku Ameriku) je imao "svedocenje ocevidca" (sic) koji je na avionima video Jugo oznake!!!Snimio sam na videu.

#32 Stoprocentni

Stoprocentni
 • Members
 • 5,096 posts

Posted 28 February 2002 - 17:32

gastarbeiter:

Ne mislim na konkretnog svedoka koji trenutno svedoci (i koga znam) 


Vidim znas ga. Reci mi je li uvijek bio ovako cupav?

#33 Gaucho Vladimir

Gaucho Vladimir
 • Members
 • 150 posts

Posted 28 February 2002 - 17:39

Naime svuda se tvrdi da je prvo doslo do etnickog ciscenja pa je onda NATO sa razlogom bombardovao.

Tacno. A i smesna je optuznica za 900 ubijenih, izmedju ostalog i zato (ako me secanje ne vara) sto je Jugo Vlada tvrdila, u to vreme i do pocetka bombardovanja, da je bilo 2500 mrtvih na obe strane.

Da li se Milosevicu sudi za ratove u Jugoslaviji ili za rat protiv NATO-a?

#34 ZTM

ZTM
 • Members
 • 61 posts

Posted 28 February 2002 - 17:40

[quote]
CRNOGORAC 100%:
[quote]
gastarbeiter:
Ne mislim na konkretnog svedoka koji trenutno svedoci (i koga znam)
Vidim znas ga. Reci mi je li uvijek bio ovako cupav?
[/quote]
A meni kazi molim te da li nikad nije znao Srpski ?

#35 gastarbeiter

gastarbeiter
 • Members
 • 1,942 posts

Posted 28 February 2002 - 18:26

Crnogorac:
“Vidim znas ga. Reci mi je li uvijek bio ovako cupav?”

ZTM:
„A meni kazi molim te da li nikad nije znao Srpski?“


Nije bio, a i pobeleo je, dodaj tome i ogranicene mogucnosti u prenosu slike, zato sam ga jedva i prepoznao.
Srpski je znao i zna i danas, siguran sam i cirilicu. Nije problem u tome. Problem je sto mi Srbi (Crnogorci, pa bogami i lokalni muslimani, sa izuzetkom malog broja Turaka) nismo ucili ########ski sto smatram greskom i gluposcu. Znanje jezika je bogatstvo, pa bilo koji da je u pitanju, posebno jezik naroda sa kojim zivis. Al’, sto rece neko hebi ga, takvi smo, sve u korist sopstvene stete.

#36 Vladap

Vladap
 • Members
 • 4,823 posts

Posted 28 February 2002 - 22:09

iz poslednjeg NIN-a:
Nikome u pauzi suđenja nije promaklo da je Fehim Eljšani uhvaćen u raskoraku sa svojim prvobitnim iskazom da je na poslu iz političkih razloga dobio otkaz: svi su čuli da je Eljšani posle morao da prizna da je redovno penzionisan 1991. godine, sa punom penzijom. Tehnički gledano, Eljšani je uhvaćen ne samo u laži, već i u krivokletstvu. On se očigledno nije nadao da će Slobodan Milošević u pauzi za ručak telefonom dobiti preciznu informaciju o Eljšaniju i njegovoj penziji. Međutim, iako krivokletstvo teorijski nosi zatvorsku kaznu, čak ni Dragan Opačić, lažni "svedok L" iz slučaja Duška Tadića, za kog je nedvosmisleno utvrđeno da je lagao kada je tvrdio da je bio očevidac Tadićevih zločina, nije krivično gonjen zbog krivokletstva.

#37 gastarbeiter

gastarbeiter
 • Members
 • 1,942 posts

Posted 01 March 2002 - 00:21

Jos malo o danasnjem svedoku:
Ako neko donese lazan ili iskonstruisan dokaz kao sto je danas bio slucaj sa famoznim spiskom za likvidaciju i ako se pokaze kasnije da je SM bio u pravu, a slusajuci ga danas na osnovu kojih elemenata tvrdi da je spisak falsifikat - sklon sam da mu dam za pravo, jer zaista ne znam ko bi mogao sa takvim jezickim greskama da nesto tako napise da li je to laganje pod zakletvom?. Po logici takav spisak bi mogao da napravi neko ili neki koji dobro znaju situaciju u gradu i ljude. Znaci taj neko(neki) bi morao(li) da budu - Srbi. I, dalje takvi moraju da budu bar na nekim funkcijama vlasti, znaci koliko toliko skolovani, ako ne i najmanje srednjeg obrazovanja. Srbi u Mitrovici govore sa teskim naglaskom (malo neprijatan uhu) ali bez posebnih gramatickih gresaka (mislim na obicnog coveka). Rezime je da se ovakav spisak ne pravi na pijaci vec u dobro zatvorenoj i cuvanoj kancelariji i da bi ga u posedu mogao da ima samo neko ko je od posebnog poverenja jer se samo takvima i daju nalozi za takve akcije. Trapavosti moze da bude ali bas malo verujem da je neko bio toliko zaboravan pa ga posejao a sreckovic Barani koji je svuda stizao kao Supermen naleti i nadje ga. Ne zelim da tvrdim da nekih spiskova takve prirode i nije bilo, znam da ih je bilo i u Bakalijevo vreme ali sa Srbima na njemu (slucajno i ime mog oca na njemu), pa ne iskljucujem ni takvu mogucnost. Ako i jeste, sigurno je da je Barani zadnji covek na svetu koji bi mogao da ih vidi.
Drugo, insistiranje na paravojnim formacijama je za mene i po meni (opet, laicki)svesno i tendenciozno dovodjenje suda u zabludu. Verujem da sama pomen termina "paravojne snage" asocira svakog iole obavestenog gradjanina zapadne Evrope na Arkana, Seselja i druge i vraca pred oci strahotne slike iz Bosne i Hrvatske. A kad neko to cini i posle objasnjenja optuzenog o rezervistima, pa javno kaze da su za njih rezervisti paravojne snage, za mene se ne postavlja vise pitanje da li svedok laze vec da li je predsednik sudskog veca gluv ili je na momenat zaspao ili je na neki nacin saglasan sa stavom svedoka.

#38 Stoprocentni

Stoprocentni
 • Members
 • 5,096 posts

Posted 01 March 2002 - 01:11

Ipak ne smije se zaboraviti cinjenica da su sudije stranci i da njihovo rezonovanje zahtijeva malo vise vremena od naseg. Osim toga, postavlja se pitanje da li su oni stvarno toliko mocni da sve do sada iznesene tvrdnje i cinjenice kako od tuzioca i svih dosadasnjih i buducih svjedoka, tako i od optuzenog pregledaju kvalitetno i procijene gdje bi bila ta "istina"?

Da li ce neko mozda vrsiti pritisak na njih ako bi tokovi "istine" krenuli neocekivanim putem? Da li ce i dalje bezrezervno sprjecavati pritisak koji primjenjuje optuzeni kod svjedoka pojedinim podpitanjima, pri cemu se stvara realna sumlja u njihove iskaze?

Licno mislim da ce se i medjunarodna zajednica brzo uvjeriti da je Slobodanu Milosevicu trebalo suditi u Jugoslaviji i da bi ( kada bi mogli ) vratili film i ostavili ga u Beogradskom zatvoru.

Ovako su se uhvatili dosta zeznute igre "prava" za dokazivanje necega o cemu ipak Milosevic i njegovi dousnici najvise znaju. Ko zna, poslije danasnjeg prevodjenja od strane SM ( dokument pisan cirilicom ) ne bi me iznenadilo da jedno jutro u fotelji pored sudije Meja vidim Sloba u onom sudijskom odijelu :lol:

Salim se naravno, ali stvari nisu ni malo jednostavne. Zar ne ?

[ Izmena poruke: CRNOGORAC 100% na dan 2002-03-01 01:13 ]

#39 ZTM

ZTM
 • Members
 • 61 posts

Posted 01 March 2002 - 01:20

[quote]
CRNOGORAC 100%:
Ipak ne smije se zaboraviti cinjenica da su sudije stranci i da njihovo rezonovanje zahtijeva malo vise vremena od naseg. <<
Pa ne mislite valjda da su malkice retardirani u odnosu na nas ?
(Za moj ukus... deluju mi nesto pospano, kao da im je dosadno u sali... pa se probude...i zevnu)

#40 patriot

patriot
 • Members
 • 158 posts

Posted 10 March 2002 - 20:12

U svakom sudskom procesu izjave svedoka se ne smatraju pouzdanim dokazima.
Bilo da svedoci lažu ili ne, Hag će morati, ukoliko želi da pravedno osudi Miloševića, da pribavi jake dokaze, prave dokaze.
Nekoliko puta do sada bilo je očigledno da neki svedoci lažu, i to mnogo!

#41 Flashlight

Flashlight
 • Members
 • 261 posts

Posted 10 March 2002 - 20:32

Vi one nazivate svedocima???

#42 sonbra

sonbra
 • Members
 • 65 posts

Posted 11 March 2002 - 16:24

poceli su i sa kukumavkama....zanimljivo

#43 Ilic

Ilic
 • Members
 • 4 posts

Posted 11 March 2002 - 20:00

dobro bre ZTM kako objasnjavas zakletvu ########skih svedoka da nisu nista culi za OVK

#44 Constantin

Constantin
 • Members
 • 21,867 posts

Posted 13 March 2002 - 03:47

Izvinte sto pitam jel OVK bila humanitarna organizacija??? A NATO piloti koliko vidim najebali su od svojih komandanata,jer po iskazima svedoka ko zna gde su oni leteli,svuda samo ne iznad Srbije i njenih pokrajina a tamo su trebali.Ustvari kako svedoci navode Srbi su sami na sebe pucali pa ce tako najverovatnije optuznicu prosiriti i za genocid na Srbima sto je izgleda za sada najlakse dokazati itd,itd...

#45 Constantin

Constantin
 • Members
 • 21,867 posts

Posted 18 March 2002 - 03:08

Jel mi se cini ili ovaj Esdaun ima previse feminizirane pokrete.