U pravu si. Ja se svima izvinjavam što je objektiv fotoaparata bio malo zamrljan, pa to nije ispalo baš najoštrije. Takođe se izvinjavam što je bilo i oblačno (tj. nije bilo sunca) pa smeće nije ispalo u ful koloru, kakvo je inače u realnosti. Nisam imao ni širokougaoni da snimim to u totalu, da se stekna malo kompletnija, šira slika kako ta pustoš i ruglo inače izgleda. A izvinjavam se i na malo jačoj Jpeg kompresiji što se neminovno odrazilo i na kvalitet...
Ostatak tvog posta ne bih želeo da komentrišem. Staklene boce Next sokića koriste isključivo ugostitelji, kao i još neke "dodatke". Plima je verovatno nanela i ove buritje koji korodiraju širom reke (ko zna koliko ih ima ispod), a napuštene splavove je (gle, koincidencije) donela Sava iz daleke Hrvatske. Zapravo, sve je donela Sava iz inostranstva, a mi jadni samo akumuliramo.
How yes no... B)
<{POST_SNAPBACK}>
Nije kvalitet fotki u pitanju, nego znas i sam, kad je bio velik vodostaj ti sa restoranima su napravili nekakve pont.staze, pa su burad ostala kad se reka povukla, i izgledalo je kao ruglo. Toga sada nema, i jeste obaveza je vlasnika da to sklone. Obala Save nije uredjena dalje od bl.45, ko Sena u Parizu, Sava kad naraste, nadodje, kupi svu prljavstinu uzvodno, i ista se dobrim delom skuplja ispred splavova, posto 20god visim na tom delu reke, marina-splav i sl, znam to sasvim dobro. E sad, kako gde, te prljavstine nema gde su splavovi blizu jedan drugom, kod onih koji su na udaru, prvi, ili gde ima otvoren prostor pre njih, tu se skuplja, to stoji. Ponovicu, idi na Medjicu i pogledaj prve splavove na ostrvu, nebitno sa koje strane, i videces da je gore nego ispred tih restorana...Ljudi
stavili sajle ko za atomsku podmornicu, pa im i one puknu, od pritiska te
prljavstine, balvana, grana, kojecega...A niti oni prljaju, niti su to restorani.
Splavove restorane kao prvo treba skloniti ako nemaju dozvole, i uostalom,
na plovnom su delu reke, to ne bi smelo, po pravilu. Prljaju, to stoji, ali ne toliko koliko sama reka nanese. Trebalo bi onda da im uvedu obavezu da ciste to, pojma nemam, i stave im vece kontejnere, male betonske kante su smesne za to. Prosto.
Pretpostavljam da je na Dunavu slicno, ne vidim sto bi bilo razlike.
Prljavo jeste, ali sa slika bi stekao utisak da je strasno, a nije bas u toj meri, eto.
I da bar donekle moze da se sredi, moze, Beograd lezi na 2 reke, i jedinstven je
u tome. Splavova ima samo jos u Amsterdamu, i to nesto malo...strancima to
zanimljivo jos iz aviona, kad slecu na Surcin. Fora je to srediti, ali ne 'industrijalizovati'...Ili sto mi neki Englezi rekose, e, ovo kod nas bi brzo
pretvorili u nesto drugo, svako bi digao nekakvo zdanje, sa sve terenima ispred.
Nije u tome poenta, poenta je zadrzati to kao nekakvu oazu nadomak grada.
Sava sigurno nema lekovitu vodu

, ali je bioloski cista. U rukavcu kraj Ade,
tu je mrak, jer se uliva topciderka, sa svim dodacima iz Rakovice. Tu ribe verovatno imaju primese nikla i vanadijuma, to jeste, tu je mrak, mnogo gore
nego uzvodno. A to sa prljavstinom je prosto - veci kontejneri, (i blize!) i obaveza
tih restorana da ciste ispred, makar i da oni nisu ti koji jedini prljaju (a nisu) i kraj. Nema tu neke filozofije...