Eh da... Na ocenjivanju sam popio kritiku da kuče vodim sa pogrešne strane...
Naravno uz kritiku da pogrešno češljam kuče, a tek se sudija za glavu uhvatio kad je čuo da je dva puta šišano jer se ta rasa ne šiša (Shi Tzu).
Elem, mi smo pre dve godine prvi put uzeli kuče (birali iz enciklopedije), a da pre toga nikakvog iskustva nismo imali...
Haos... Mnogo enciklopedija i mnogo kučkarskih babica...
Još je kuče i dobro... Super!
Najveći mi je problem bila nužda jer zbog dužine dlake (ko portviš), šetnja tri puta dnevno nije dolazila u obzir, jer po ulasku u kuću moram bar dva tri puta da je bućnem u škaf za veš, posle čega ostane prst-dva peska i blata na dnu.
E sad to je ok leti, ali kad je ladno ona jednostavno ne može da se osuši između dve šetnje... Tako da imamo samo jednu dužu dnevnu šetnju!
Da se vratim na nuždu... Kučkari lažu... Valjda neće da kažu da im kučići pišaju i seru po kući, pa ih sramota...
Uglavnom svi saveti su bili nepraktični i bar meni nehigijenski (Jedino da napravim čučavac ili tuš kadu pa naučim kuče da je koristi).
Elem, pošto mi je kutija sa peskom bila nepraktična i nehigijenska, ja nabavim dva veća pekarska pleha i jedan turim na terasu, a jedan za ove hladne dane u kuhinjski ćošak. Pleh pokrijem novinama koje dnevno menjam, a imam i nekoliko malih tepiščića (40puta60),koji služe da se novine ne razlete , a koje nedeljno operem.
To rešenje se pokazalo najefikasnije i zadržalo se do danas...