Jump to content

Photo

Recikliranje smeca

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
51 replies to this topic

#46 djordje geprat

djordje geprat
  • Members
  • 1,455 posts

Posted 06 July 2007 - 17:29

Vezano za otkup u Hrvatskoj, čitao sam da se pojavio problem skladištenja tih boca. Prodavnice koje su bile obavezne da otkupljuju, skladištille su taj otpad u magacine uz regularne proizvode. Ima li promena?

#47 M.M.

M.M.
  • Members
  • 140 posts

Posted 12 July 2007 - 00:13

Zivim u Nishu i besnim zbog toga sto imamo samo mesta za plasicnu ambalazu, a ne i za staklo i papir. Besnim i zbog toga sto osim same sebe ne znam vise nikog da besni zbog iste stvari.

#48 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 12 July 2007 - 08:40

QUOTE(M.M. @ 12 Jul 2007, 01:13) <{POST_SNAPBACK}>
Zivim u Nishu i besnim zbog toga sto imamo samo mesta za plasicnu ambalazu, a ne i za staklo i papir. Besnim i zbog toga sto osim same sebe ne znam vise nikog da besni zbog iste stvari.

zato što se ovde uopšte ne govori o tome, pa ljudi nisu ekološki osvešćeni

#49 djordje geprat

djordje geprat
  • Members
  • 1,455 posts

Posted 13 July 2007 - 10:48

QUOTE(BeatrisDal @ 12 Jul 2007, 09:40) <{POST_SNAPBACK}>
zato što se ovde uopšte ne govori o tome, pa ljudi nisu ekološki osvešćeni

Juče čuh u dvorištu deo razgovora dve komšinice:
"Zamislite, svaki treći se kupa a svaki peti pere zube"
"Ma, dajte"

#50 ssanja

ssanja
  • Members
  • 24 posts

Posted 02 August 2007 - 10:25

QUOTE(Massive_Attack @ 2 Jul 2007, 02:31) <{POST_SNAPBACK}>
Jeste li primetili da na limenkama Laskog piva (koje sada cirkam) sitnim slovima pise da dobijate 0,50 kuna za povratak ambalaze rolleyes.gif ? Do duse samo za podrucje Hrvatske mad.gif

Koliko treba da popijem za 100 evra nazad innocent.gif

Pazi ´vako!

1€ = 7,4kn
Za jednu limenku dobiješ 0,50kn = cca 6 centi(0,06€)

Ne znam da li bi tvoja jetra izdržala toliku količinu piva laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

cca 1650 limenki, neovisno dal´je 0,33l ili 0,50l cool.gif

#51 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 02 August 2007 - 13:38

QUOTE(M.M. @ 12 Jul 2007, 01:13) <{POST_SNAPBACK}>

A pod plasticnom ambalazom se podrazumevaju samo flase od 2 litra... Dok se razne kese i slicne gluposti i dalje bacaju u obicne kontejntere...
btw, bio je svojevremeno na pocetku bulevara, ispred impeksa, jedan kontejner za staklo ali ga je stoka upropastila...

#52 al bundy

al bundy
  • Members
  • 570 posts

Posted 02 August 2007 - 14:52

QUOTE(admiral)
Vezano za otkup u Hrvatskoj, čitao sam da se pojavio problem skladištenja tih boca. Prodavnice koje su bile obavezne da otkupljuju, skladištille su taj otpad u magacine uz regularne proizvode. Ima li promena?

kontejneri su obavezno izvan prodajnog i skladisnog prostora.
novi konzum u zg-u (kod dugava) ima kontejner(e) koji odmah spresaju / samelju plastiku.
nacuo iz n-te ruke da tu plasticnu ambalazu otkupljuje firma iz samobora, razvrsta po boji (machine-vision sustav, bomboncek od stroja), samelje u granulat i izvozi u kinu