Jump to content

Photo

Le Figaro o sudjenju Milosevicu

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
52 replies to this topic

#16 Braca

Braca
  • Members
  • 2,509 posts

Posted 18 February 2002 - 21:12

Crnogorac,

O Arkanu i njegovim "saradnicima" znam mnogo vise nego sto mislis, neke i licno poznajem, i to dobro i od mnogo pre nego sto su postali patriJote. Bas zato i mogu da tvrdim to sto tvrdim.

Zamisli, nisu me podilazili zmarci kad je Milosevic obecavao ratove na Gazimestanu. Zamisli, bio sam clan opozicije cim je osnovana prva opoziciona stranka u Srbiji. Posle izbora, 9. marta i pocetka ratova, procenio sam da ce situacija biti sve gora i gora i nisam zeleo da mi dete raste u sredini gde su zlocinci kao Arkan junaci. Kao i par stotina hiljada drugih, spakovao se i eto mene u Parizu. Hvala na pitanju, dobro mi je, zivim od svog rada, sto u Milosevicevoj Srbiji nisam mogao, i ne nameravam da se vracam, bar ne dok je puno takvih kao ti, koji ujutro prvo vodjinu sliku poljube (juce Milosevicevu, danas Milovu, mada mi se cini da si krisom i Milosevicevu opet izvadio iz steka), pa onda procitaju (rezimske) novine da vide sta treba da misle tog dana. Dobro je Dragan primetio pre neki dan. Nije tebi lako.

#17 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 18 February 2002 - 22:11

Kad neko krajnje dijalektalnim jezikom, polupismeno pocne da brani Arkanovu bandu kriminalaca, pljackasa i ubica, tu se diskusija zavrsava.
Idi, prijatelju, diskutuj sa sebi slicnima u vukjojebinama oko Niksica.

#18 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 18 February 2002 - 22:22

"Nikad ne pljuj u bunar iz kojega si vodu pio"

Dobro.
No, poneko se naucio da pljune u maramicu, pa je baci u kantu za djubre. A pored bunara iz kojeg se napajala pobratimska bratija, mnogi zedni prodjose.

#19 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 19 February 2002 - 11:25

Interesantna je cinjenica da se Arkan, Milosevic i jos dosta njih najvise napadaju bas od vas koji ste napustili ( da ne napisem pobjegli ) domovinu kada joj je bilo najteze. Hm...

Gospodo,

Niko vam nije branio da odete i ako imate LICNA losa iskustva sa bilo cijim djelovanjem, iskreno receno zao mi je. Medjutim, postoji ipak veliki broj ljudi koji zna STO se sve zbilo u tim kriznim podrucijima i koliko su opravdane te vase tvrdnje. Uostalom, ne vidjeh nigdje na forumu da ste tako napadacki kritikovali postojanje mudzahedinskih grupacija u Bosni, ili Paraginih koljaca u Hrvatskoj, crnokosuljasa itd,itd.

Ja ga nisam direktno branio, ali kada vidim ko ga napada osjecam potrebu da ga branim, i ne samo njega nego svakog borca za svoju domovinu!!!

Stoga, nemam drugoga izbora nego da zakljucim, bar kada je ova tema u pitanju da spadate u grupu ljudi koji se stide kada ih neko ovako jakim argumentima pogodi. Nista to nije neobicno i ne iznenadjujeme jer vi kazete da vam je bolje tamo gdje ste. Srecno vam bilo ali se pitam da li je vasim domacinima bolje sto vas imaju?

#20 PWJT8D-17

PWJT8D-17
  • Members
  • 967 posts

Posted 19 February 2002 - 14:52

Srecno vam bilo ali se pitam da li je vasim domacinima bolje sto vas imaju

E kad povremeno naletim na ovakve komentare, onda shvatim koliko je dobro sto sam otisao. Naocigled dusebriznistvo, a u stvari jedna obicna balkanska zajedljivost. Mucno.

Hajde da obrnemo pitanje -- koliko je Crnoj Gori bolje sto ima vas takve? Juce duvali u tikvu sa Slobom i Arkanom, danas se borite protiv tog istog hegemonizma, ali svoja bivsa ucesca ne revidirate.

Odvratno.

Ja bar znam da sam bio, kako ono rece, "SPIJUN" od samog pocetka. Bas zbog takvih kao sto si ti, CG. Zaboravi na ono kontra pitanje. Srecno i tebi bilo, bez obzira ko ti je domacin, i kako je njima/vama zbog vas takvih.

#21 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 19 February 2002 - 15:24

PWJT8D-17:
E kad povremeno naletim na ovakve komentare, onda shvatim koliko je dobro sto sam otisao. Naocigled dusebriznistvo, a u stvari jedna obicna balkanska zajedljivost. Mucno.

"Kad se covjek rodi dje ga nikad bilo nije, od njega se dobro pazi, pradjedovsku narav krije"

Svaka li mu je sveta bila...

#22 PWJT8D-17

PWJT8D-17
  • Members
  • 967 posts

Posted 19 February 2002 - 16:32

Ovo prepoznatljivo guslanje moze samo da se okarakterise kao odbrambeni mehanizam - diskreditovanje sagovornika u sopstvenim ocima, da se ne bi savest uzrujavala onim sto je predoceno. Tipicno, mada ne i izvorno balkanski; ovo je prepoznatljivo u svim zatvorenim kulturama, gde se staticnost velica kao vrlina.

A kad prodje ovaj guslarski zanos, ponovo se pitamo zasto nas "svet mrzi". Kad se predoce cinjenice koje se ne uklapaju u percepciju sveta, onda se prisetimo jos po nekog stiha da i to odguslamo, pa tako u krug.

[ Izmena poruke: PWJT8D-17 na dan 2002-02-19 16:34 ]

#23 a_sasa

a_sasa
  • Members
  • 11 posts

Posted 19 February 2002 - 21:31

Braco,

svaka tebi chast na prvoborachkom stazu ali uvek sam se gorzio tipova kakav si ti, koji se ne ustezu da lazu da bi dokazali da su u pravu:
"...kad je Milosevic obecavao ratove na Gazimestanu..."
Dakle stvarno chovek mora da je bezochan pa da upotrebi ovo u svadji sa trecim chovekom. Ja sam na Slobu popizdeo i sa njim raskrstio kad je pred zapenushanom ruljom sa mesta predsednika partije obecao da ce uhapsiti Vlasija a u isto vreme je obecavao demokratiju i slobode. Pa ne idu te dve stvari zajedno. Isto je i sa tobom Braco, moze tvoja borba (ako bezanje mozesh da zovesh borbom) da bude ne znam koliko opravdana, svako ko pozaje situaciju i prochita shta si napisao reci ce "ala ovaj laze..."
Da potsetim - nije Sloba na Gazimestanu obecavao ratove oruzjem i ratove protiv ljudi, nego borbu protiv nacionalizma i nesloge koji ruse Jugoslaviju. Mozesh da mu pripisujesh shta god hocesh, ali ovo ne mozesh.

#24 a_sasa

a_sasa
  • Members
  • 11 posts

Posted 19 February 2002 - 21:40

Vladane,

drago mi je shto si pismen i koristish nedijalektalni (nediajrektalni?) jezik pri pisanju svojih priopcenja za javnost ali si pravi fashista. Kako mozesh samo tako da otkachish celu jednu kategoriju ljudi od koji sigurno nisu svi bili ono za shta ih optuzujesh bez ikakvih dokaza i na osnovu rekla-kazala i anegdota. Koliko ljudi je brojala ta jedinica? Kako je bila organizovana? Gde su sve bili angazovani? Na koji nacin su delovali? Ko ih je finansirao i na koji nachin? Pretpostavljam da imash potpune odgovore na sva ova pitanja pa onda na osnovu tih odgovora mozesh dijalektalno da kazesh "Arkanovu bandu kriminalaca".

Odmah da ti kazem, ja sam chuo i ovakve i onakve priche o njima i u kolektivnu krivicu ne verujem.

#25 a_sasa

a_sasa
  • Members
  • 11 posts

Posted 19 February 2002 - 21:51

Crnogorac,

nije tachno da "...Arkan, Milosevic i jos dosta njih najvise napadaju bas od vas koji ste napustili ( da ne napisem pobjegli ) domovinu kada joj je bilo najteze..."
To shto si napisao lichi mi na onu komunistichku "Ako imash rodjaka u inostranstvu onda si ti narodni neprijatelj." Ne dele se ljudi po mestu zivljenja i po tome ko je, kad i odakle otishao vec ko, shta i kako govori i radi.

Nemoj bre da paranoishesh sa izdajnicima i stranim placenicima. Podji od toga da svako ovde zeli najbolje Srbiji i bicesh u pravu. Pretpostavljam da si do sad vec pogodio da sam i ja od tih shto su pobegli u inostranstvo i da sa i ja protiv nabrojane gospode (da dodam tu i Karadjzica i Martica).

Ja licho mislim da nije sramota pobeci iz situacije u kojoj si nemocan da bilo shta uradish i promenish, pogotovo kad osim prema domovini nosish i odgovornost prema svojoj deci.

#26 Braca

Braca
  • Members
  • 2,509 posts

Posted 19 February 2002 - 21:53

a_sasa,

Pocascen sam da si prvu poruku uputio bas meni, iako me optuzujes da lazem.

Prvo, ja se ovde ne svadjam nego iznosim svoje misljenje. Drugo, ja sam sa "borbom" zavrsio kad sam napustio zemlju. Trece, kad si ti "na Slobu popizdeo", to je tvoja stvar. Ipak cini mi se da nisi bas skroz "popizdeo", pa ga malo branis, a usput i zlocinca Arkana & bandu...

A sad o Gazimestanu. Verovatno nisi procitao, Zorana sa zvezdicom na forumu 'Politika' isto nije mogla da veruje da je Milosevic na Gazimestanu izjavio da se ni oruzane bitke ne iskljucuju; a ako to nije najava rata, ne znam onda sta je. Poslao sam je da potrazi na netu, kao sto cu i tebe :

http://www.google.co.....22 +milosevic

Sajt Komiteta za odbranu Milosevica, oni valjda ne lazu:

http://www.icdsm.org...evic/kosovo.htm

Six centuries later, now, we are being again engaged in battles and are facing battles. They are not armed battles, although such things cannot be excluded yet.

Zorana sa zvezdicom je jos uvek bez teksta.

[ Izmena poruke: Braca na dan 2002-02-19 21:58 ]

#27 a_sasa

a_sasa
  • Members
  • 11 posts

Posted 19 February 2002 - 22:06

Mogao si isto dodati i ono shto narecheni kaze u sledecoj rechenici:

"...Our chief battle now concerns implementing the economic, political, cultural, and general social prosperity, finding a quicker and more successful approach to a civilization in which people will live in the 21st century..."

To shto si ti napisao kao zakljuchak na "...although such things cannot be excluded yet..." zvuchi mi kao isterivanje maka na konac. Niti je pozivao, niti je pretio, rechenica je bila sasvim legitimna u datim okolnostima (ulichne bitke sa Albancima). Tumacheci je kroz potonje dogadjaje je isto kao i bombardovanje Srbije da se sprechi proterivanje Albanaca koje je pocelo nakon pochetka bombardovanja.

#28 Braca

Braca
  • Members
  • 2,509 posts

Posted 19 February 2002 - 22:15

Prvo si me optuzio da lazem. Kad sam ti dokazao da ne lazem, vrdas. Imas ceo govor, pa ga uci napamet ako ti je volja, i pravi disertacije na temu "sta je Milosevic stvarno hteo da kaze na Gazimestanu".

Izgovoriti tako nesto pred napaljenom masom od milion (dva?) ljudi je u najmanju ruku neodgovorno, da ne kazem zlocinacki. Medjutim, sto je najgore, on se nije zaustavio na pretnji, nego je to i ostvario, sto smo uostalom i videli.

#29 a_sasa

a_sasa
  • Members
  • 11 posts

Posted 19 February 2002 - 22:22

Braco,

ok priznajem, malo sam popizdeo zbog tona tvog posta, jer kao shto sam rekao ne podnosim pozivanje na prethodne zasluge i kao drugo ne podnosim zlonamerna tumachenja stvarui koje se mogu tumachiti na vishe nachina.

Ako obratish paznju, primeticesh da ja ne branim nikoga licho - ni Arkana ni Slobu. Protiv sam paushalnih ocena i proizvoljnih deskriptivnih kvalifikacija. Sloba i Arkan imaju dovoljno putera na glavi da bi bilo potrebno da im se taj puter josh i ukrashava.

Ako poche njemu da se kiti kome to nije potrebno, shta onda ostali, obichni smrtnici da ochekuju?

#30 Braca

Braca
  • Members
  • 2,509 posts

Posted 19 February 2002 - 22:31

a_sasa,

Upao si malo naglo, djonom, a da pre toga nisi procitao predistoriju. Moj post u kojem pominjem Arkana, Gazimestan i razlog mog dolaska u Pariz je ironicni odgovor visokooktanskom Crnogorcu, koji nam je ovde ispricao da je bio na Gazimestanu i padao u trans dok je "vozd sa suncem u kosi" govorio, da mu je pobratim arkanovac i koji me je pitao "otkud ti u Parizu tako "pametan" i "realan".

Procitaj lepo sve polako ispocetka, malo ovaj forum, malo unazad i Politiku, pa se javi.