Jump to content


Photo

I jare i pare?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
8 replies to this topic

#1 PWJT8D-17

PWJT8D-17
  • Members
  • 967 posts

Posted 13 February 2002 - 19:18

Kako to Milosevic zamislja da ce da mu sud koji ne priznaje, dozvoli da pozove svedoke? Cas ne priznaje sudjenje, cas zove svedoke na nekom sudskom procesu?


Ovo meni lici na ponasanje razmazenog derista, koje nije naucilo na vreme potrebu postovanja pravila koje za ostale vaze, i na neophodnost pravljenja kompromisa u zivotu.

#2 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 13 February 2002 - 19:30

da lici? Pa to i jeste to i jos sto puta gore. I jos je samouveren u toj svojoj sifofreniji.
Ako se o tom sudu moze ( a moze se) diskutovati - on sam ga je, pola odbacio, malo priznao, a posle ce o ostatku procenta da vidi. Vodja.
Slepac.

#3 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 13 February 2002 - 20:18

PWJT8D-17
Kako to Milosevic zamislja da ce da mu sud koji ne priznaje, dozvoli da pozove svedoke? Cas ne priznaje sudjenje, cas zove svedoke na nekom sudskom procesu?

Na zalost, pravo je cudna nauka:smile:
On ce sam sebe da brani (odobreno mu je od strane suda), ispituje svedoke (takodje odobreno) i sve ostalo kao da je normalan proces... ali, zvanicno on ne priznaje sud, nema zvanicne akreditovane advokate...
To bi trebalo da bude i pitanje Sudu, koji je na sve gore navedene stvari pristao.

#4 PWJT8D-17

PWJT8D-17
  • Members
  • 967 posts

Posted 13 February 2002 - 20:28

To sto on ne priznaje, mislim da se ne racuna, ukoliko on pocne da 'dela' u pravcu odbrane.

Ne mislim da se radi ni o kakvoj komplikovanoj nauci, vec samo floskuli, opet za siroke narodne mase koje okupljene oko malih ekrana ga cas oplakuju, cas mu se dive "kako im je odbrusio!!"

Da on stvarno ne priznaje sud -- on bi cutao. Gledao u zid ispred njega, zurio u plafon, i ustajao sa stolice kad ga cuvar gurne.

Nego, nije to. On trguje, kao sto je Ella navela. I to, po svom obicaju, lose trguje; trguje tako lose da tu njegovu glumu mogu samo one baba-JULovke i deda-SPSovci da kupe, ne racunajuci poluobrazovanu dijaseru (onaj njegov globalni klub obozavaoca-disidentskih-pravnika je tu zbog para ili licne promocije).

[ Izmena poruke: PWJT8D-17 na dan 2002-02-13 20:35 ]

#5 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 13 February 2002 - 21:16

Jos bolje mu je da na sred sudjenja ustane i zapeva "Druze Tito mi ti se kunemo". Mozda ga proglase nesposobnim za sudjenje i tako mu olaksaju muke. Ma neeeeee, voli on da ga slusaju jadnici i da huska.

#6 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 13 February 2002 - 21:29

PWJT8D-17:
Kako to Milosevic zamislja da ce da mu sud koji ne priznaje, dozvoli da pozove svedoke? Cas ne priznaje sudjenje, cas zove svedoke na nekom sudskom procesu?


A ne, zeznuo si se, nije on u toku brze evaluacije prosrba. Pozvao bi on za svjedoke dosta njih ali mu se desavalo dok razgovara sa njima preko telefona da se prave ludi. Sad se svako boji svoje koze i svi se igraju nekih demokrata. Sto je najgore bas oni su najveci zagovaraci Jugoslavije i protivnici crnogorske nezavisnosti. Znas li sto nam je hendikep i to veliki: Sto je haski sud mali da primi sve one kojima je danas mjesto tamo.

Pozdrav.

#7 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 13 February 2002 - 21:36

Haski sud je objektivna realnost, svidjalo se to nekome ili ne, a cinjenica da li ga Milosevic "priznaje" ili "ne priznaje" potpuno je irelevantna.
Apsurd je porediv sa Kraljevinom Jugoslavijom i njenim sudstvom, koje je bilo pravno vrlo dobro utemeljeno, a cinjenica da je Tito 1933. (cini mi se) izjavio da "priznaje samo sud svoje partije", ili je demagoska floskula nekome namenjena (u Milosevicevom slucaju, "sirokim masama" polupismenih obozavalaca), ili je izraz gubitka kontakta sa realnoscu (sto i inace karakterise u velikoj meri Milosevica, ali i njegovu suprugu, bar sudeci po njihovim javnim istupima).

#8 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 13 February 2002 - 21:41

Jeste sud mali za sve pacijente, to je tacno, Crnogorac.

Henri, pa ti si lud ( a i ja). Evo se naglas smejem tvom scenariju " sa pesmom na usnama". Pa, ne samo da je smesno, otprilike ce tako i biti, zato bi mu bas takva scena bila bolji fazon ( e, jeste mesto za fazone, cudo jedno) nego sva prenemaganja i izmotavanja koja ce izvoditi. Jer, kako je poceo..

#9 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 13 February 2002 - 23:20

Eh da nam je znati sto mu se danas vrzmalo kroz glavu. Mozda je pomocu autosugestije ubijedio sebe da je na kongresu SPS-a i JUL-a ili je zamislio da su ga pozvali da pokusa da obori svjetki rekord u slusanju ( dva dana je slusao heeej ). Jedno je sigurno, njemu ovaj publicitet prija, a da vam iskreno kazem i meni. Red je i na nas da ga vidimo sa pravom na TV.

Pozdrav.