Jump to content

Photo

da li ste ubili neku životinju?

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
162 replies to this topic

#31 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 30 November 2005 - 15:12

ja recimo kao ribolovac ubijem ribu bez razmišljanja,probudi se instikt.

<{POST_SNAPBACK}>

ali poznat ti je instikt?

<{POST_SNAPBACK}>

dobar ti instikt
razumem ja to; mushko, testosteron, udica, pushka, lovina... sve vas to vraca hiljadama godina unazad kad ste zene ostavljali u pecinama, a vi ishli da privredjujete u shumu/stepu/mochvaru.
i u meni se isto probudi dati instikt kad nalepim celofan na prvu teglu kiselih krastavaca. onda me instikt prosto prelije i postajem nezasita; turshija, kupus, paprika, slatko, dzem, kompoti nije bitno shta, samo da se gruva zimnica.

#32 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 30 November 2005 - 15:41

E volela bih da vidim jednom u zivotu da se zivotinjama u lovu da jednaka sansa.Svakoj zivotinji po pusku pa da se malo jure sa lovcima.Ili jos bolje da se organizuje lov na lovce pa da se poubijaju medjusobno i pride zadovolje instikte a ne strada nijedna nevina zivotinja.To bi bilo cool gledati u direktnom TV prenosu.

Ja sam inace ubila morsko prase kad sam imala dve godine i jos me 20 godina posle grize savest pa pokusavam da se iskupim spasavajuci pse i macke lutalice.Jos nisam zadovoljna ali ima vremena...

#33 Saszor

Saszor
  • Members
  • 434 posts

Posted 30 November 2005 - 16:00

Ako se ne rachunaju insekti (muve, komarci, mravi, pchele, ose, kukarache, i sl.),
spisak mojih zhrtava je sledeci:

- 10-ak glisti (namerno);
- 10-ak puzheva (sluchajno/nagazno);
- 10-ak zhaba & zhabca
- ? shkoljki, morskih puzheva i rachica;
- 1 mishica (nagazno;nisam ceo dan mog'o da se smirim, i bilo mi ga je jako zhao...), i
- 2 pacovchine (chime se ponosim, jer sam ih likvidirao u stanu, shtono kazhu:
"don't try this at home...)

Drzhim da uopshte nisam lovac, priznajem samo nuzhnu samoodbranu.

#34 toal

toal
  • Members
  • 662 posts

Posted 30 November 2005 - 16:47

U očima insekata mi smo surove ubice :wub:

dobar ti instikt
razumem ja to; mushko, testosteron, udica, pushka, lovina... sve vas to vraca hiljadama godina unazad kad ste zene ostavljali u pecinama, a vi ishli da privredjujete u shumu/stepu/mochvaru.
i u meni se isto probudi dati instikt kad nalepim celofan na prvu teglu kiselih krastavaca. onda me instikt prosto prelije i postajem nezasita; turshija, kupus, paprika, slatko, dzem, kompoti nije bitno shta, samo da se gruva zimnica.

Ma igramo se kao deca, uglavnom su iskustva vezana za detinjstvo.Pobegneš od svega pa i od zimnice :) onda malo pićence,ribolovačke priče,i kad se dobro umoriš onda na turšiju,zimnicu...sve redom.

Žene su valjda same ostajale u pećini u praistoriji,šta ima da ih se ostavlja.

Lovio bih samo lovce. Imam taj instinkt. Nažalost, sprečava me to što je još uvek zabranjeno Zakonom.

kakav predator!
znači,ljude ubijati ali ne i ostale životinje.

Meni je totalno glupo kada prikazuju pecarosa koji se bori sa ribom, upeca je, pomiluje  , poljubi  i pusti nazad u vodu.

Uhvati i pusti,nije to tako loše,fazon je uloviti a ne ubiti.
tj. posle kupiš u prodavnici,ali ne ubiješ lovinu,vratiš je nazad,da bi i sledeći put bilo šta da se lovi.humanija varijanta.

al ko da se u tom trenu u meni probudio duh Kena Parkera,

0:)

Ribama sam svasta radio, ali ni jednu nisam ubio

Oo! kakva skromnost B) nice...

Inace lov kao razonodu i relaksaciju nikada nisam kapirala.

pa dobro možda i treba tako da bude,ko šta voli,verovatno imaš neku razonodu sa drugaricama koja bi smrtno dosadna bila muškarcima.

glede hejta ka lovcima,treba razlikovati lov i krivolov.ovo drugo je opasno i štetno.
lovci koji love regularno i plate lovinu omogućuju opstanak rezervata i ne ugrožavaju vrstu.
za sebe vole da kažu kako su čuvari divljeg sveta.
kad pogledaš cene, to jeste istina.

#35 Kontras

Kontras
  • Banned
  • 833 posts

Posted 30 November 2005 - 16:55

Prvo ubistvo sam izvrsio vazdusnom puskom. Zrtva je bio vrabac. Slicno kao i Autsajder i ja sam ocekivao da cu ga promasiti jer je cak bio sakriven iza lista. Metak je prosao kroz list i pogodio ga ispod krila. Bio sam klinac i plakao sam kad sam vido kako otvarajuci kljun pokusava doci do vazduha. Oci je na momente zatvarao i otvararao. Par puta je trznuo nogam i pokusao bodici krilo, a onda je uginuo. Kako mi je samo bilo zao. Napravio sam mu malu kutijicu i sahranio ga na mjestu pogimije.
A onda sam valjda nakon tog dogadjaja oguglao, pa sam tamanio golubove nemilice.
Danas ubijam samo insekte i to ako imam razloga. Ukoliko su van mog zivotnog prostora i ne smetaju mi, ne diram ih.

Ali kao klinac bio sam svjedok raznih svirepih ubistava od strane druge, zle djece. Uglavnom su macke bile najvece zrtve. Bacane su zive u vatru, na beton sa vrha solitera, ili u reku sa privezanim kamenom.
Gledao sam kako odrasli kolju svinje i ostale zivotinje. Sjecam se jednog horor jutra kad me probudila neka cudna skika. Pogledam kroz prozor, a komsija ispod mene, na terasi sistematski kolje zeceve. Bilo je jezivo vidjeti hrpu od cetri pet zaklanih zeceva i jos toliko njih koji su cekali na red u nekoj kutiji. Bas u tom trenutku komsija je drazo jednog zeca za usi dok se ovaj koprcao. U drugoj ruci mu je bio krvav noz.

#36 redridinghood

redridinghood
  • Members
  • 570 posts

Posted 30 November 2005 - 17:25

Pa ako ikada budem imala sina igrace se samo BARBIKAMA!!!!
Ne mogu da shvatim taj nagon kod vecine malih decaka da u nekom periodu detinjstva maltretiraju neku zivotinju narocito macke!!!! Pa ugazila bih rodjeno (a bogami i tudje) dete da saznam da je tako nesto radio!!!!!!! :wub:

A sto se mojih dozivljaja tice - jedno vreme nisam htela ni insekte da diram, ali kako su se buba svabe u medjuvremenu u mojoj kuhinji genetski modifikovale da ih boli uvo za sve bumortine, kristale, dezinfekcije i dezinsekcije shvatila sam da je najbolje tamaniti ih mehanickim putem -> papuca- naciljati- spljeskati!!!
Mada bilo je par kapitalaca kojima ne bih smela ni bazukom da pridjem :)

Other than that- my hands are clean... 0:)

#37 Glorfindel

Glorfindel
  • Members
  • 921 posts

Posted 30 November 2005 - 17:39

Pa ako ikada budem imala sina igrace se samo BARBIKAMA!!!!
Ne mogu da shvatim taj nagon kod vecine malih decaka da u nekom periodu detinjstva maltretiraju neku zivotinju narocito macke!!!! Pa ugazila bih rodjeno (a bogami i tudje) dete da saznam da je tako nesto radio!!!!!!!  :wub:

<{POST_SNAPBACK}>

Says who da me nisu ugazili? Za jare su mi odrali kožu sa leđa. Pošto je tad veterinar bio stacioniran na jedno 100 km od sela, zvali su vračaru da ga povrati. Ona nešto bajala, jare ustalo, a meni je rekla "zlo jedno, svo ćeš blago proćerdati, jebo te otac srbijanski što te napravio" (severna Crna Gora). Što će se.

#38 kingmaker

kingmaker
  • Members
  • 4,535 posts

Posted 30 November 2005 - 17:43

pa? el si mlatio sitnu stoku kuhinjskim alatima ponovo? nisi.

#39 Glorfindel

Glorfindel
  • Members
  • 921 posts

Posted 30 November 2005 - 17:52

to je ružna epizoda mog života. ja jako volim mačke, voleo sam ih i tad, a samo sam hteo baki da se pohvalim kako sam ih okupao. muški sam ih pokazao mrtve, dobio batine od tetke i sestre (bili su njeni), spavao sam sa bakom u kolibi (ona je tada imala 72 godine i volela je da spava sama u kolibi, i niko nije govorio sa mnom ceo sutrašnji dan.

a jare je, jelte, jelo našu travu, a ja to nisam mogao da dozvolim.

moja prava ljubav su ptice. tata gajji golubove i ja sam mu pomagao oko čišćenja, hranjenja, menjanja vode, čuvanja... jedino mi je bilo žao što su terali mačke. a kad se samo setim kako ih lovi, pa to je savršenstvo.

#40 kingmaker

kingmaker
  • Members
  • 4,535 posts

Posted 30 November 2005 - 18:00

:wub:

#41 masikslimasasiks

masikslimasasiks
  • Members
  • 426 posts

Posted 30 November 2005 - 18:38

Dva. Šest godina. Hteo sam samo da ih okupam. Šta je tu loše?

<{POST_SNAPBACK}>

a sta je tu dobro?
da si moj odrao bi te od batina :wub:

#42 masikslimasasiks

masikslimasasiks
  • Members
  • 426 posts

Posted 30 November 2005 - 18:42

to je ružna epizoda mog života. ja jako volim mačke, voleo sam ih i tad, a samo sam hteo baki da se pohvalim kako sam ih okupao. muški sam ih pokazao mrtve, dobio batine od tetke i sestre (bili su njeni), spavao sam sa bakom u kolibi (ona je tada imala 72 godine i volela je da spava sama u kolibi, i niko nije govorio sa mnom ceo sutrašnji dan.

a jare je, jelte, jelo našu travu, a ja to nisam mogao da dozvolim.

moja prava ljubav su ptice. tata gajji golubove i ja sam mu pomagao oko čišćenja, hranjenja, menjanja vode, čuvanja... jedino mi je bilo žao što su terali mačke. a kad se samo setim kako ih lovi, pa to je savršenstvo.

<{POST_SNAPBACK}>

:) :wub:
aj cune

Edited by masikslimasasiks, 30 November 2005 - 20:15.

#43 tamarindajuice

tamarindajuice
  • Members
  • 223 posts

Posted 30 November 2005 - 18:56

Ja cu definitivno goreti u paklu. Jednom sam sa drugarima ulovio vise desetina (hm, ovako zvuci blaze) zaba, koje smo zatim marinirali, a isto vece i pojeli. Zao mi je sto se samo bataci jedu. S druge strane, verovatno smo tog dana popunili jelovnik neke druge vrste.
Priroda regulise to sama, svi pri vrhu lanca ishrane su puniji i teskim metalima i raznim drugim gadostima, zar ne?

#44 Pikoleta

Pikoleta
  • Members
  • 1,012 posts

Posted 30 November 2005 - 19:10

eto, neka mi oproste svi oni ponosni tigrovi, koje sam u pokusaju napada samo izgrebala.

#45 msmodesty

msmodesty
  • Banned
  • 1,348 posts

Posted 30 November 2005 - 19:18

Da li se racunaju zabe zrtvovane za dobrobit nauke i obrazovanja na vezbama iz Fiziologije ili pacovi otrovani bojnim otrovima na toksikologiji?
If yes, onda i ja idem da gorim u paklu.

Posto smo saglasni da za lisicu, haskija i ciku sa stapom nisam kriva (bilo bez predumisljaja sudija) :wub: