Jump to content

Photo

Pravo krzno

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
199 replies to this topic

#31 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 30 November 2005 - 15:31

dal je in ili out, pojma nemam, al znam da nista ne moze bolje da te zastiti od kosave i zime kao bunda. ne bih ubila zivuljku od koje se pravi bunda, ne podrzavam ubijanje u bilo kojoj formi, al kad je vec stradala i neko od nje napravio bundu, a ona dosla u moj posed, izes ga, naravno da cu je nositi.

<{POST_SNAPBACK}>

Nazalost zbog takvog razmisljanja industrija krzna i prezivljava.Sve pod parolom "nisam ja ubio zivotinju pa nisam ni odgovoran".To je po meni jedan vid saucesnistva jer dok god se kupuju bunde zivotinje ce umirati zbog njih.Jednaka je krivica i onih koji ih ubijaju i inih koji krzno nose.

#32 Zverilla

Zverilla
  • Members
  • 910 posts

Posted 06 December 2005 - 12:41

koliko znam, krzno je postalo dosta out u poslednjih petnaestak godina. danas retko kad vidim zenu koja nosi pravu bundu a od modnih revija mislim da nijednom nisam naletela na neku gde se na pisti giljaju prava krzna.
a sto se tiche statusnog simbola, jeste, shto je manje mesto oklen dolazi riba, to je veca potreba za pravim krznom. shta cesh, ne mosh isterati selo iz devojke pa da ga jebesh.

<{POST_SNAPBACK}>

valjda:
"pa da JE jebesh" :wub:

ma manje vise za ove pacovcice koje gaje zarad krzna, meni je mnogo vise muka zbog istrebljivanja zivotinja koje zive na slobodi zarad krzna i ostalih trofeja (uvek se zgrozim kada se setim emisije gde su prikazivali piksle od saka i stopala gorila. uzas)

#33 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 06 December 2005 - 13:14

Ma kakvi pacovcici.To su cincile(inace najsladji stvorovi na svetu,istrebljeni iz prirode bas zbog krzna),lasice,rakuni...Ma ljudi pobise sve sto im se cefne.I zasto?

#34 Ginter

Ginter
  • Members
  • 230 posts

Posted 07 December 2005 - 15:00

Evo za trenutke dokolice u ovo kisno vreme:

http://www.furisdead.com/feat/jlogame/

#35 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 08 December 2005 - 13:26

Ma kakvi pacovcici.To su cincile(inace najsladji stvorovi na svetu,istrebljeni iz prirode bas zbog krzna),lasice,rakuni...Ma ljudi pobise sve sto im se cefne.I zasto?

<{POST_SNAPBACK}>

Zato sto im se moze?

#36 kingmaker

kingmaker
  • Members
  • 4,535 posts

Posted 08 December 2005 - 13:36

a i lepo im je.

#37 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 08 December 2005 - 18:32

Time pada u vodu ono pravilo po kome se ljudi i zivotinje razlikuju po tome sto ljudi imaju razum.

#38 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 08 December 2005 - 21:56

Zasto je nerazumno ubijati zivotinje koje gajis na svojoj farmi kako bi napravio bunde koje ces skupo prodati?

#39 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 09 December 2005 - 01:31

Razumno je samo sa tacke sticanja novca a novac nije sve.U pitanju su mnogi zivoti koji se oduzimaju samo zbog necijeg hira.Krzno nije preka potreba(za razliku od hrane) vec cisto izvoljevanje ljudi koji misle samo na sebe.Dakle to nije humano i u tome je srz stvari.Bespotrebno ubijanje.

#40 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 09 December 2005 - 04:25

da. te zivotinje su barem potpuno opremljene za opstanak u prirodi.

onaj lik iz Jaganjaca je imao odlichnu ideju.
treba napraviti farmu sa umobolnim i imbecilnim pripadnicima nashe vrste, chak ih i razmnozavati i namnozavati radi, je l:
1. lepih mekanih koznih jakni sa kozom skinutom sa podlaktica i unutrashnjih strana butina
2. novchanika za sitninu pravljenih od kapaka i koze sa dlanova
3. kaisheva od impregnirane koze sa ledja

iha... ideja milion. ko je za?

#41 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 09 December 2005 - 10:17

Krzno nije preka potreba(za razliku od hrane) vec cisto izvoljevanje ljudi koji misle samo na sebe.Dakle to nije humano i u tome je srz stvari.Bespotrebno ubijanje.

Znaci ako bi postajala grupa ljudi koja jede cincilino meso uzgajanje i ubijanje bi ti bilo prihvatljivije?

#42 dddejan

dddejan
  • Members
  • 1,413 posts

Posted 09 December 2005 - 14:09

a kad bi pravili bunde od krzna pacova, jel bi to bilo ok?

#43 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 09 December 2005 - 14:35

onaj lik iz Jaganjaca je imao odlichnu ideju.
treba napraviti farmu sa umobolnim i imbecilnim pripadnicima nashe vrste, chak ih i razmnozavati i namnozavati radi, je l:
1. lepih mekanih koznih jakni sa kozom skinutom sa podlaktica i unutrashnjih strana butina
2. novchanika za sitninu pravljenih od kapaka i koze sa dlanova
3. kaisheva od impregnirane koze sa ledja

iha... ideja milion. ko je za?

<{POST_SNAPBACK}>

Upotpunosti sam za tvoju ideju.Tako bi bila zadovoljena pravda.Mada mislim da bi farmu trebalo da vode zivotinje da bi se postigla ravnoteza.Mi njih ubijamo do sada ajde sad njima da damo sansu.

P.s.Dajte bre ljudi,pa ko je lud da jede cincile.Kako god okrenes nije u redu.Informisite se malo.Imate na primer sajt PETE,WSPA,RSPCA ili cak domaci Orca

#44 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 10 December 2005 - 16:51

kad bi pravili bunde od krzna pacova, jel bi to bilo ok?

Prvo bi trebalo da neko zeli da ih nosi. Ako takvih ljudi ima ne vidim u cemu bi bio problem.

Sta znaci to "barem potpuno opremljene za opstanak u prirodi? Valjda su sve opremeljene za opstanak inace ne bi bile tu gde jesu?

Upotpunosti sam za tvoju ideju.Tako bi bila zadovoljena pravda.Mada mislim da bi farmu trebalo da vode zivotinje da bi se postigla ravnoteza.Mi njih ubijamo do sada ajde sad njima da damo sansu.

Farmu koju bi vodile zivotinje...genijalno.

P.s.Dajte bre ljudi,pa ko je lud da jede cincile.Kako god okrenes nije u redu.

Nije u redu nekome ko je principijelno protiv ubijanja svih zivotinja i ne jede zivotinjsko meso. Ako neko npr. jede teletinu kako moze da brani drugome da jede meso uzgajane cincile. Na osnovu cega?

edit: dodao quote+ispravke

Edited by reg, 10 December 2005 - 16:53.

#45 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 10 December 2005 - 20:15

Slucaj uzgajanja cincila radi mesa NIJE zabelezen do sada (kao uostalom ni ostalih krznasica).Cak i kod uzgajanja zivotinja primarno radi ishrane postoje propisi koji regulisu humano drzanje i ubijanje(naravno ne kod nas).Krznasice se ubijaju oralnom i analnom elektrokucijom,davljenjem i dranjem dok su jos zive.Zive u malim kavezima bez vode,hrane ni ventilacije.Ubijaju se u starosti od oko 5-9 meseci,ispoljavaju patoloska ponasanja,jedu svoje mlade....
Vise informacija na
www.furisdead.com