Jump to content

Photo

Borba protiv pusenja

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
433 replies to this topic

#16 dddejan

dddejan
  • Members
  • 1,413 posts

Posted 03 November 2005 - 10:58

Nema odvratnije stvari nego kad setas ulicom, pa te odjednom zapahne oblacic duvanskog dima, a pet metara dalje sustignes nepoznatog, zadriglog i apsolutno antipaticnog lika i skontas da je taj dim prvo bio u njemu, a sad je u tebi. :lol:

nepusaci imaju pravo da budu 100% zasticeni

<{POST_SNAPBACK}>

tim putem, treba zabraniti i babe, dede, bolesne, ove koji ne peru zube
generalno, ljude treba iskoreniti sa javnih mesta

to sto imas nekulturne pojedince koji divljaju ne znaci da treba zabraniti pusenje na svim javnim mestima. zabrana i hejt nije nacin za resavanje problema.

#17 tamarindajuice

tamarindajuice
  • Members
  • 223 posts

Posted 03 November 2005 - 11:20

Najefikasnije je da se jednostavno zabrane javna mesta. Sta posteni ljudi imaju da traze na javnim mestima?

<{POST_SNAPBACK}>

Posten svet na privatna mesta! :lol:

#18 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 03 November 2005 - 11:38

šta missiš, čeg se sve nadišeš u busu iliti u ofisu?
s razlikom što izdahe razne gamadi ne vidiš. :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Znao sam da ce da uslijedi Argument. :lol: OK, ljudi disu, tu se nista ne moze, ali purnjanje duvanskog dima u mojoj blizini nije nasusna potreba ni njihova, a pogotovo nije moja. Neka dime gdje nepusacima ne smeta.

tim putem, treba zabraniti i babe, dede, bolesne, ove koji ne peru zube
generalno, ljude treba iskoreniti sa javnih mesta

to sto imas nekulturne pojedince koji divljaju ne znaci da treba zabraniti pusenje na svim javnim mestima. zabrana i hejt nije nacin za resavanje problema.

<{POST_SNAPBACK}>

Ne. Ovo nije nikakav nekulturni pojedinac koji divlja, nego covjek koji najkulturnije ide ulicom i pusi. Antipaticnost je moj subjektivni dozivljaj.

Al dzaba se vi firizate; jos koja desetina godina, pa kad sve ovo bude I JU, qrc ce se pusit na javnim mjestima. (en ju nou uot aj miin not)

#19 dddejan

dddejan
  • Members
  • 1,413 posts

Posted 03 November 2005 - 11:45

Al dzaba se vi firizate; jos koja desetina godina, pa kad sve ovo bude I JU, qrc ce se pusit na javnim mjestima.  (en ju nou uot aj miin not)

<{POST_SNAPBACK}>

ali cu do tad da uzivam u svakom dozvoljenom dimu :lol:
evo mene u i ju i cepam cigaru sa profanom u hodniku, niko se ne buni
a kad ja postanem predsednik, neces ti vise da jedes lukac pa na ulicu. odma u apsanu.

#20 kingmaker

kingmaker
  • Members
  • 4,535 posts

Posted 03 November 2005 - 11:47

gle, ovde navodno postoje zakoni o zabrani pusenja na javnim mestima, ali se ne primenjuje.

npr. ja uvek pitam ljude da li im smeta da zapalim i sl. dakle, sklona sam da verujem da je do nekulture ljudi sto puse na taj nacin da smeta drugima. kao kad se neko olesi od alkohola.

a o 'nasusnosti' potrebe ne mozemo da raspravljamo, tj. to i nije mnogo relevantno.

#21 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 03 November 2005 - 12:10

Kako nije nasusna potreba? Pa ja, 'vaki hedonista kakav sam, skoro da mi je egzistencijalno vaznije da pusim nego 'leba da jedem :lol:

Nego, sta su za tebe javna mesta? Mislim nema te javne kuce u kojoj se ne koluta dim - bez istog bi izgubila smek :lol: ... Slazem se da treba biti zabranjeno pusenje na odredjenim mestima tipa bolnice, skole, benzinske pumpe itd. Al' zasto bi zabranio pusenje na ulici? Ako vi hocete da zabranite to, e ja onda hocu da zabranim voznju automobila, autobusa, kamiona itd. jer to me mnogo vise gusi nego cigarete koje pusim, a o onima koji ne puse i da ne govorim. Dakle, ajd' da i to zabranimo, pa da u gradu budu samo taksisti u hibridima (po mogucstvu vodonik/elektrika), tramvaji i trolejbusi... Ali cekaj, pa mene guse i gradske toplane koje spaljuju mazut. A o tezim industrijama i da ne govorim... Ma heck, ajd' da zabranimo sve sto nije 'nasusno'. I svi cemo se baviti farmerstvom, putovati pesaka ili u najboljem slucaju jahati konje, grejacemo se tako sto iskopamo zemunice na nekih 50-100m dubine i u njima ziveti preko zime, jescemo iskljucivo plodove prirode, oblacicemo se u krzna zivotinja, i eto... Nasusne potrebe ispunjene...

Al' kako je ovo neko drugo vreme, navikni se na to da ima nekih razlicitih od tebe, kojima mozda apsolutno isto smetaju neke tvoje navike i potrebe kao i njihove tebi, pa ipak se ne udruzuju u nekakva udruzenja (sem ako nije rec o KKK) da sprece pravo ovim prvima da postoje i rade ono sto zele.

Elementarna kultura mi nalaze da kad se nalazim u vecoj grupi nepusaca - pitam da l' smeta da zapalim, pa ako bas nekome smeta suzdrzacu se. Al' da mi brane da zapalim e to vec malo teze - no pasaran...

/me upravo zadovoljno pali Davidoff Aniversario No.2, pa vi puknite od muke :lol:

#22 dddejan

dddejan
  • Members
  • 1,413 posts

Posted 03 November 2005 - 12:18

ima nekulturnih i sa druge strane.

kod mene imamo jednu zajednicku prostoriju/kuinju gde se kuvaju kafe, mikrotalasaju pize i sl. uz kafu idu i cigaretice, ali sa razumevanjem, pusi se jako malo (mada, nikad nije malo, jelte), nikad kad su prisutni nepusaci, neko jede... i onda jednog dana nadje se jedan pametan, odstampa i zalepi papir "dont smoke". nije mu palo na pamet da nam kaze, da pita, zamoli ili bar da doda "please". smrad je samo je izazvao revolt.

evo jednog poljupca za non-smoker odeljak foruma

Posted Image

#23 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 03 November 2005 - 12:25

Slazem se da treba biti zabranjeno pusenje na odredjenim mestima tipa bolnice, skole, benzinske pumpe itd. Al' zasto bi zabranio pusenje na ulici? Ako vi hocete da zabranite to, e ja onda hocu da zabranim voznju automobila, autobusa, kamiona itd. jer to me mnogo vise gusi nego cigarete koje pusim, a o onima koji ne puse i da ne govorim. Dakle, ajd' da i to zabranimo, pa da u gradu budu samo taksisti u hibridima (po mogucstvu vodonik/elektrika), tramvaji i trolejbusi... Ali cekaj, pa mene guse i gradske toplane koje spaljuju mazut. A o tezim industrijama i da ne govorim... Ma heck, ajd' da zabranimo sve sto nije 'nasusno'. I svi cemo se baviti farmerstvom, putovati pesaka ili u najboljem slucaju jahati konje, grejacemo se tako sto iskopamo zemunice na nekih 50-100m dubine i u njima ziveti preko zime, jescemo iskljucivo plodove prirode, oblacicemo se u krzna zivotinja, i eto... Nasusne potrebe ispunjene...

Elementarna kultura mi nalaze da kad se nalazim u vecoj grupi nepusaca - pitam da l' smeta da zapalim, pa ako bas nekome smeta suzdrzacu se.

Slazem se (btw nepusac sam).

#24 kingmaker

kingmaker
  • Members
  • 4,535 posts

Posted 03 November 2005 - 12:28

Kako nije nasusna potreba? Pa ja, 'vaki hedonista kakav sam, skoro da mi je egzistencijalno vaznije da pusim nego 'leba da jedem :lol: ...

<{POST_SNAPBACK}>

mene pitas? ako da, htedoh reci da nije bitno da li je nasusna potreba ili nije, tj. da ne moze to neko 'spolja' da odredjuje.

#25 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 03 November 2005 - 12:49

sad cu da vas sokiram jednom zaprepascujucom istinom:

svaki nepusac koji vam kaze da mu ne smeta da zapalite cigaretu u njegovom prisustvu laze kao pas, ali ste ga doveli u neugodnu situaciju koju ne zeli da pogorsa priznanjem da mu smeta, pa vam zato popusta ili prasta.

znam da je ovo juris na vjetrenjace dobro branjene osinjim gnijezdima, ali mora odnekud da se pocne. nije nepusacki cutati. ovo je samo uvod u jednu globalnu zabranu pusenja kojoj nezaustavljivo stremimo u sretnijoj buducnosti. :lol:

#26 dddejan

dddejan
  • Members
  • 1,413 posts

Posted 03 November 2005 - 12:56

ovo je samo uvod u jednu globalnu zabranu pusenja kojoj nezaustavljivo stremimo u sretnijoj buducnosti.  :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

dream on baby Posted Image

#27 gajdY sinisa

gajdY sinisa
  • Members
  • 90 posts

Posted 03 November 2005 - 13:31

svaki nepusac koji vam kaze da mu ne smeta da zapalite cigaretu u njegovom prisustvu laze kao pas, ali ste ga doveli u neugodnu situaciju koju ne zeli da pogorsa priznanjem da mu smeta, pa vam zato popusta ili prasta.

znam da je ovo juris na vjetrenjace dobro branjene osinjim gnijezdima, ali mora odnekud da se pocne. nije nepusacki cutati. ovo je samo uvod u jednu globalnu zabranu pusenja kojoj nezaustavljivo stremimo u sretnijoj buducnosti. :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Ja se nikad ne libim da ukazem pusacu da mi smeta njegov dim iz cigarete,kao i necija glupost,nemoral i pokvarenost.Ali tesko je sve to zabraniti. :lol:

#28 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 03 November 2005 - 14:23

Gresis, ovaj silno gresis :lol:
Meni npr dim stvarno ne smeta, daleko od toga da mi *prija* i da ga *volim*, ali mi ne smeta.
E sad razumem da ima i onih kojima smeta, zato smatram kulturnim pitati a nekulturnim prosto zapaliti cigaru u drustvu i gotovo.

Ali ove histerije i pomame protiv pusenja koje su postale jako u modi poslednjih godina i koje ce verovatno pre ili kasnije zaista i dovesti do ovoga:

jednu globalnu zabranu pusenja

uopste i nimalo ne razumem niti podrzavam.
Jeste pusenje i bezveze i nezdravo, ali sad ispade da je pusenje najvece zlo koje je ikada snaslo ovu planetu.
Nije nego :lol:

A jos pride i nacin ostvarivanja cilja mi je nekako skroz licimuran.
Ako se vec zeli iskoreniti pusenje onda lepo ukinuti cigarete i duvan, prestati proizvoditi i prodavati iste.

#29 tamarindajuice

tamarindajuice
  • Members
  • 223 posts

Posted 03 November 2005 - 14:29

<{POST_SNAPBACK}>

Ovo je previse jak iskaz. Ja volim kada neko zapali cigarilos ili nesto jos smrdljivije u mom prisustvu, iako sam nepusac. Miris/Smrad cigareta ne volim.
A jos vise ne volim diskriminaciju, koja pocinje da se razvija, ali prema pusacima sada. Stvar je u kompromisu... I dobrom ventilacionom sistemu!

#30 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 03 November 2005 - 15:01

ovo ispade zabavnije od skakutanja kroz minsko polje.. :lol:

Ali ove histerije i pomame protiv pusenja koje su postale jako u modi poslednjih godina...

<{POST_SNAPBACK}>

Mislis da nepusaci zbog pomodarstva tvrde da im duvanski dim smeta? :lol: Mislis da mi samo `poslednjih godina` suze oci od tog plavicastog oblaka, dok mi se grozni vonj uvlaci u tijelo, kosu, odjecu, kontaminira namjestaj, prostorije u kojima boravim?

A jos pride i nacin ostvarivanja cilja mi je nekako skroz licimuran.
Ako se vec zeli iskoreniti pusenje onda lepo ukinuti cigarete i duvan, prestati proizvoditi i prodavati iste.

Moze i tako, ne pravim pitanje. What`s the difference?? Ali to je SF; duvanski lobi to nece dozvoliti minimum desetljecima.

A jos vise ne volim diskriminaciju, koja pocinje da se razvija, ali prema pusacima sada. Stvar je u kompromisu... I dobrom ventilacionom sistemu!

<{POST_SNAPBACK}>

Ta diskriminacija pocela je od dana kada je pusenje duhana izmisljeno, u novije doba stvari se samo postavljaju na normalnije ravni. Imam pravo da me niko ne truje otrovima na javnim mjestima. Inace, sto mi ne bi neko spricnuo neki heroin, pa da mi barem bude lijepo.

U idealnim okolnostima, pusenje ne bi moralo biti zabranjeno, ali bi svako sa zapaljenom cigaretom u malobrojnim prostorijama u kojima bi to bilo dozvoljeno bio duzan da ugasi cigaretu cim se nadje u prisustvu nepusaca. I da se najljubaznije izvini.

A to sto vam dim ne smeta je znak da ste uveliko pasivni pusaci, a ne nepusaci. Svako ima pravo da se dobrovoljno razboli od bolesti zbog koje ce iskasljati pluca na nos, ali ne mora mene da uvlaci u citavu pricu.