Jump to content


Photo

Mulholland Drive


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
51 replies to this topic

#46 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 13 June 2002 - 04:14

Ma stoji Van sasvim fenomenalno i prema moru...

Posted Image

...i prema planinama.

Posted Image

Moja je ulica mrtva i pusta, izuzev nedeljom ujutro, kada se napuni trcecim Kinezima. Patio znaci svasta, a izmedju ostalog i bastu restorana. Al' nije to ta (jevropska, ili makar montrealska) basta... (btw, videh odlicne u Torontu!)

#47 anarchic!

anarchic!
  • Members
  • 253 posts

Posted 14 June 2002 - 02:24

Uf, na ovoj 'prema moru' slici Vankuver izgleda kao da nema nijednu od te cetiri zive ulice. Ima mnogo vise kula nego sto sam zamisljala, plaze /neprepoznatljive upotrebljivosti, da li se neko tu kupa leti ? / i planine /sa jednom skijasicom na snegu, da li neko stvarno ide tu na skijanje ? /, zamalo - Nica. :grin:

////// Ja nemam nista protiv da neko nprmr svoje kupatilo poploca travom, postavi bastensku garnituru i patkice u kadu, projektuje na zid slajdove sa pariskim fasadama i sve to proglasi za patio ako mu se tako svidja. :grin:
Prema tvojim zorzperekovskim* :smile: teorijama ulice i grada, ja sam to ovako zamislila : nizovi zgrada izmedju dveju ulica, preseceni su i razdvojeni jednom novom ulicom po sredini svojih unutrasnjih dvorista cime takvi raspolovljeni i zastakljeni patio,i postaju restorani/staklenici [verrieres] na novim trotoarima. Svrsishodstveno tome, prvobitne ulice se ukidaju i zgrade spajaju/lepe fasadom na fasadu. :grin: To tek nema veze ni sa Evropom ni sa Montrealom.

*Georges Perec [Especes d'espaces] sa liste 'my favorites'


[...] Moja je ulica mrtva i pusta, izuzev nedeljom ujutro, kada se napuni trcecim Kinezima. [condor/...]

Bar mozes mirno da spavas. Osim nedeljom ujutru. :grin:

#48 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 14 June 2002 - 18:54

Uh, nastupila je totalna dekonstrukcija teme o fakat maliciozno dekonstruisanom, t.j. promesanom k'o karte filmu "Mulholland Drive". Tako da se i ne osecam bas preterano krivim.

Navodno je Korbizije onomad rekao "Ni lepseg mesta, ni ruznijeg grada!" - za Beograd. Sto se Vankuvera tice, mesto je svakako daleko najlepse koje sam u zivotu video - a grada naprosto nema. Ne stanuje ovde...

Posted Image

Sto se pak izvredjanog & izignorisanog Dejvida Linca tice - evo nedvosmislenog dokaza da covek nije niti moze biti Kanadjanin:

Posted Image

(i obecavam da vise necu da postujem slike - a ti, leposava, ako ti se bas gleda Van - trk na google :smile:)

#49 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 14 June 2002 - 23:40

condor:
...a ti, leposava...

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#50 anarchic!

anarchic!
  • Members
  • 253 posts

Posted 15 June 2002 - 01:59

leposava : Takav korisNik ne postoji. Please go back and search again. Inace dekonstrukcija, od ptice ----> u strasilo za ptice.

otkup : jos jedna fotka gradanegrada, ali patio tipa, znaci iznutra. ima slika vana na google,u, al' nisu to te slike :grin:

korbizje : pogledati pod beograd.

lintsch : a kako onda izgleda jedan kanadjanin ?
jedno sam bar shvatila, nije neophodno ici u bioskop.

#51 Bustin

Bustin
  • Members
  • 4,490 posts

Posted 16 August 2002 - 10:43

Sramota, znam ... ali tek sam sad pogledao film.

"Mulhollad Dr" je odlican film. Mora se priznati da je donekle "razumljivija" verzija "Lost highway"-a. Mozda sam se malo "izvestio" da gledam Lynch-a i razumem plot price.

I ovaj put tema je donekle ista. Impakt osecanja na psihu. Opet imamo pravi i iluzorni(romantizirani) svet. Doduse u Mulhollad Dr-u prvi deo price je romantizacija "propale" i napustene glumice Diane (u iluziji se zove "Betty"!) dok u "Lost highway"-u, drugi deo price je construkcija ubice svoje zene, Fred-d koji se pretvara u vrlo potentnog Pete-a.

U oba slucaja posesivnost vodi do "pomracenja" uma i totalne konstrukcije. Lynch je uspeo opet da napravi "perfektan" plot. Sve na svom mestu u nesto pristupacnijem paketu negoli "Lost Highway" (koji sam morao da gledam nekoliko puta i da procitam neke javne "spojlere" da bih prepoznao perfekciju price).

Gluma je odlicna, fotografija i zvuk na Lynch-ovom nivou.

Kako raece onaj nas sportski komentator:
"praznik pokretnih slika"

#52 Red Dwarf

Red Dwarf
  • Members
  • 13 posts

Posted 03 September 2002 - 11:27

Jesam li ja onda jedina budala kojoj se svidela Strejt prica? :sad: