Jump to content


Photo

PUT E 75


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
50 replies to this topic

#46 Hella

Hella
  • Sleepers
  • 6,199 posts

Posted 02 October 2005 - 19:31

nešto što pisah na drugom forumu:

ko je interesenat za sačekuše na relaciji bg-su:

beška - obavezno pecaju na petlji, ili malo dalje, de se ograničenje spušta na šeset, jerbo se silazi sa hajveja. pošto je na mostu limitirano na šeset, too, vrebaju dole kod onog sjebanog spomenika, na parkirungu za paprikare + pecaroše.

novi sad - retko kod minuta, kako vidim. počesto kod petlje za zr/ns i malo dalje na raskrsnici za ns/temerin, kod rodićevog gigamarketa. also nakon zakrivljena nadvožnjaka de je limit 80, pa kad na onoj nizbrdici kreneš u zaletanje - tap!

vrbas - ponekad kebaju već kod mandićeve/lukoilove pumpe, retko kod petlje, a omiljena fora = da se zavuku na parking posle petlje i tamo te dobardanišu ako nisi ispoštovo 80 kmh koje trae ko gladna godina. ta relacija je teški fuckup, pošto znaju da se nameste i na onoj pustopoljini od prvog nadvožnjaka posle vrbaje pa do sledećega, oma pre rodićeve zadužbine. a tu već nailazi:

feketić/srbobran petlja - retko trkeljišu, češće su gore na mostu de fataju stranjske teretnjake koji bi da ućare na putarini, al znaju da se zabiju u neki šiprag ispod petlje i nišane otale.

bačka topola - natakare se kod oemvea. sad im je pogotovo zgodacija, jer su se avstrijaneri razbaškarili i prekoputa, pa mogu da šišaju wannabe šumahere obostrano. kod petlje su ukopani u 90% slučajeva. znaju da se udruže pa sastave dve patrole na distanci od deset km, taman se zalaufaš i zafaljueš isuskrstu što te prvi izignorisali, a ono - iskoči džedaj i počne da maše laserskom dimiskijom.

petlja za sentu/žednik/čantavir - sad već retko, eventualno vrebaju par kilometara dalje one što kod subotaje silaze direkt s "autoputa" na njivu, pa se uključuju na put prema azotari.

subotaja - ko se isključuje na istočnoj petlji, nek pripazi kod skretanja za palić, tamo se zabiju pod obavezno, odma nakon silaska s petlje. kod severne petlje fataju jako često, i koliko znam, na oštroj krivinčugi par kilometara pre grane.

+

sine, calovo bi zlatnom polugom da vidim proporcionalnu cifru patrola na parceli bujanovac/medveđa/preševo. ali - nijedne - kad sam išo/vrćo se iz grecije. :lol:



#47 eoten

eoten
  • Members
  • 1,132 posts

Posted 07 March 2006 - 16:32

Tresko:
QUOTE
E, a kako izgleda sa prelazom na Horgošu sa naše strane? Trebalo bi i da je sa naše strane završen prelaz, samo ga još nisu otvorili.

QUOTE
Nešto sam ja načuo da je sad problem sa opremanjem iznutra.

A evo i pravog razloga:
QUOTE
Sla­vi­ša Zla­ta­no­vić, di­rek­tor Gra­đe­vin­ske di­rek­ci­je Sr­bi­je, ob­ja­šnja­va da su is­kr­sli ad­mi­ni­stra­tiv­ni pro­ble­mi.
- Po­sle iz­grad­nje obje­kat je dat na ga­zdo­va­nje Di­rek­ci­ji za imo­vi­nu, po­sle ne­ko­li­ko me­se­ci po­no­vo je vra­ćen Gra­đe­vin­skoj di­rek­ci­ji, a 23. fe­bru­a­ra ove go­di­ne, di­rek­ci­ja je Hor­goš po dru­gi put ustu­pi­la Fon­du Di­rek­ci­je za imo­vi­nu Re­pu­bli­ke Sr­bi­je, - ka­že Zla­ta­no­vić. - Već dru­gi put se po­na­vlja­ju kon­kur­si za iz­da­va­nje po­slov­nih pro­sto­ri­ja na gra­nič­nom pre­la­zu, ban­ka­ma, me­njač­ni­ca­ma, špe­di­ci­ja­ma i osi­gu­ra­va­ju­ćim za­vo­di­ma i ovaj po­sao će još da po­tra­je.
I dok u Sr­bi­ji tra­je "ping-pong" oko nad­le­žno­sti nad gra­nič­nim pre­la­zom Hor­goš, na­ši pr­vi su­se­di Ma­đa­ri, već su iz­gu­bi­li str­plje­nje. U vi­du upo­zo­re­nja Ma­đa­ri su upo­zna­li na­šu stra­nu da 11. mar­ta pu­šta­ju u sa­o­bra­ćaj nji­hov no­vi auto­put ko­ji po­ve­zu­je nji­hov i naš gra­nič­ni pre­laz. Oni upo­zo­ra­va­ju da će i sta­ri put ko­ji vo­di za Hor­goš, za­tvo­ri­ti, što će sa­da­šnjem gra­nič­nom pre­la­zu na Hor­go­šu stva­ra­ti ve­li­ke gla­vo­bo­lje.

Ceo clanak

Ali ipak ima nade za nas, go madjari, go! laugh.gif

A snimite i ovo:
QUOTE
U ma­ju, ina­če, is­ti­če ga­rant­ni rok od go­di­nu da­na za pri­ja­vu i ot­kla­nja­nje gra­đe­vin­skih i svih dru­gih teh­nič­kih ne­do­sta­ta­ka, ko­je po ugo­vo­ru tre­ba da ot­klo­ni in­ve­sti­tor Evrop­ska agen­ci­ja za re­kon­struk­ci­ju.

Ako severni susedi istraju i izguraju otvaranje imacemo samo dva meseca da prijavimo probleme da bi bili otklonjeni besplatno (za nas). Inace , radar pa u kukuruz pored puta u zasedu dok se nakrpi para mad.gif

#48 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 20 March 2006 - 14:01

Dugo nisam vozio po E75, sad sam tu negde našao cenovnik, ako sam dobro izračunao, SU - BG, nešto oko 14EUR. U Italiji, Brennero - Trento, cca 135km, 9,50 EUR, nema pljačke stranih tablica, svima isto. Pa da, sad sam shvatio, jeftinije je napraviti autoput kroz Alpe nego kroz kukuruze. :wicked:

#49 Fear

Fear
  • Members
  • 370 posts

Posted 20 March 2006 - 17:24

Dugo nisam vozio po E75, sad sam tu negde našao cenovnik, ako sam dobro izračunao, SU - BG, nešto oko 14EUR. U Italiji, Brennero - Trento, cca 135km, 9,50 EUR, nema pljačke stranih tablica, svima isto. Pa da, sad sam shvatio, jeftinije je napraviti autoput kroz Alpe nego kroz kukuruze. :huh:

<{POST_SNAPBACK}>


Naravno da je jeftinije !!! Kad ti ovde poljoprivrednici zasednu za vrat ... :wicked: :D
A tek oni što su se nadobijali zemlje od '45-te pa naovamo ... :ph34r: :ph34r: :rotflmao:

#50 509

509
  • Members
  • 1,059 posts

Posted 21 March 2006 - 06:14

Dugo nisam vozio po E75, sad sam tu negde našao cenovnik, ako sam dobro izračunao, SU - BG, nešto oko 14EUR. U Italiji, Brennero - Trento, cca 135km, 9,50 EUR, nema pljačke stranih tablica, svima isto. Pa da, sad sam shvatio, jeftinije je napraviti autoput kroz Alpe nego kroz kukuruze. :wicked:

<{POST_SNAPBACK}>

Ja se izvinjavam, ali nije valjda da i Talijani naplacuju za pola auto-puta putarinu?!?

#51 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 21 March 2006 - 08:04

Ja se izvinjavam, ali nije valjda da i Talijani naplacuju za pola auto-puta putarinu?!?

<{POST_SNAPBACK}>



Ne, ne, ne izvinjavaj se. Oni naplaćuju putarinu za ceo autoput. Pola autoputa je nepoznata kategorija izvan Srbije B)