Recepti
#1
Posted 21 December 2001 - 19:16
I SPECIJALITETE, posalje neki recept.
Za novu godinu i praznike dobro doslo, zar ne.
#2
Posted 22 December 2001 - 19:22
Sta se tamo lepo sada moze pazariti od u mrezu uhicenih il u vrse zabasalih zivotinjica. Pecas? Kuvas?
#3
Posted 02 January 2002 - 01:23
Posto se priblizava BOZIC evo recepta za Cesnicu:
Kg brasna prosejati na dasku za mesenje, dodati komad masti i natrti ga brasnom, posoliti i mlakom vodom zamesiti testo da nije suvise tvrdo, ni suvise mekano.testo se mora dobro izmesiti, podeliti u nekoliko jufki i opet dugo mesiti, dok ne pocnu izbijati po testu mehurici.Testo pokriti i ostaviti da se malo odmori.Jednu odmorenu jufku razvuci u koru preko zastrtog stola, zatim je odgore poprskati mascu ili(ulje), otkinuti krajeve, a testo ostaviti da jos malo postoji.Zatim testo presaviti prema velicini tepsije i staviti u tepsiju. Cesnicu posipati tucanim orasima, secesrom i suvim grozdjem.Zatim staviti drugu razvucenu koru i nju prskati mascu(ulje) i posipati orasima, secerom i suvim grozdjem.Izmedju 2 i 3 kore staviti (srebrni) novac.Cesnicu peci u rerni kao kolac.Pecenu cesnicu premazati medom i izneti na sto.
Ovo recept je iz kuvara, koji je stampan 1939 godine, u to vreme obicaji pravoslavaca se nisu izgubili.
Hristos se rodi!
#4
Posted 02 January 2002 - 20:13
PROBISVET:
Hristos se rodi!
Vaistinu se rodi
#5
Posted 23 January 2002 - 21:41
#6
Posted 28 February 2002 - 18:07
#7
Posted 05 March 2002 - 01:35
Parahydroxybenzoate de métinyle E218
Parahydroxybenzoate de propyle E216
Rouge cochenyle A E214
Saccharose-Alcool
Bonap'ti !
#8
Posted 08 March 2002 - 10:31
#9
Posted 06 April 2002 - 22:14
--------------------------------------------
Svako pravi drugacije. Ovo je moj recept, odnosno, moje mame.
Kiseli kupus ribanac (mozes da ga iseckas, ili da kupis gotov, iz konzerve ili tegle), malo isperes, procedis, dodas jednu-dve glavice sitno seckanog crnog luka, ulja ili masti i malo seckane suve slanine. Stavis u veci sud sa poklopcem, i u rernu. S vremena na vreme promesaj. Kada je napona isparila voda, dodaj kasiku-dve aleve paprike, i nazad u rernu, ali sada ne poklapaj. Treba da odozgo dobije zlatno-smedju boju.
Drugi nacin je da sve to dinstas na sporetu, uz neprestano mesenje, pa kada ispari voda, stavis u rernu da se zapece.
p.s.
Ako ti treba na brzinu stavi u microwave petnajstak minuta i onda malo zaprzi u rerni.
---------------------------------------------
Svaka cast
#10
Posted 29 April 2002 - 01:08
Recept je krajnje jednostavan,ako imate svez materijal.Uglavnom preporucljivo je da sve uhvatite sami.
Lignje se frigaju u serpi na maslinovom ulju . Kad pocrvene izvade se na stranu, a umesto nih nastavi se uz mesanje ,sa przenjem jedne solje rize. Kad riza pusti skrob i pocne suvise da se lepi dodati dve solje vode,jednu solju belog vina,so, biber,beli luk,persun i ono glavno , kesicu tusa ,predhodno izvadjenog iz nezaledjene sipe . Kuvati na laganoj vatri jos desetak minuta, vratiti nazad u serpu frigane lignje ,poklopiti poklopcem i krpom,skloniti sa vatre i desetak minuta sacekati da riza upije svu tecnost.
Ukrasiti rizoto sa svezim listovima persuna.
Izgleda kao asfalt ali mnogo ste siromasniji ako ne probate.
Sedenje za stolom mozete da nastavite uz ostrige i sampanjac.
#11
Posted 30 April 2002 - 17:21
...blago tvojim significant other!
#12
Posted 30 April 2002 - 19:25
Inace, probao sam crni rizoto i stvarno je izvanredan.
#13
Posted 01 May 2002 - 17:43
#14
Posted 28 June 2002 - 22:19