Jump to content


Photo

Pretplata na RTS


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
87 replies to this topic

Poll: Da li ste za uvodjenje pretplate? (106 member(s) have cast votes)

Da li ste za uvodjenje pretplate?

  1. Da (22 votes [20.75%])

    Percentage of vote: 20.75%

  2. Ne (84 votes [79.25%])

    Percentage of vote: 79.25%

Vote Guests cannot vote

#1 mfmilan

mfmilan
  • Members
  • 6,795 posts

Posted 24 July 2005 - 12:13

http://www.b92.net/i...4&nav_id=173232

:lol: :lol:

Ovo je stvarno kriminal. Preko sedam miliona evra mesecno!!! Ala ce tu neko da omasti brk... tacnije, mastice ga svakog meseca. I jos da im placamo 600 dinara ako imamo radio u kolima! :huh: A mi cemo i dalje da gledamo Lov i ribolov i Ziku...

#2 Keano

Keano
  • Members
  • 184 posts

Posted 27 July 2005 - 00:35

To ti je kao kad udjes u prodavnicu,i pored svega ostalog,moras da kupis hleb drzavne pekare.Iako ti je odvratan,gnjecav,bez ukusa i mirisa,jednom recju,ne bi ga u usta stavio,moras da ga platis.Mozes i da ga ne uzmes,ali kad dodjes na kasu, kaze ti kasirka,"pa ne morate da ga uzmete,ali ga morate platiti,iako ga niste uzeli".E,to je kriminal....

#3 mokuci

mokuci
  • Members
  • 2,928 posts

Posted 27 July 2005 - 03:50

komentar iz danasnjeg danasa:

Partijska pretplata

Slučaj legendarnog Miroslava Živanovića - Mileta Murgulja iz Trnovca kod Požarevca ponovo je aktuelizovan nagoveštajima da bi već od septembra građani Srbije mogli da budu opterećeni televizijskom pretplatom od 300 dinara, a oni koji imaju i radio u automobilu sa čitavih 600. Mile Murgulj je, naime, kada su socijalisti uveli poznatu nam taksu na brojilo, budući da je i u svinjcu imao strujomer, uputio Miloradu Vučeliću, tadašnjem direktoru državne televizije pismo, u kojem ga obaveštava da njegove svinje neće da gledaju Dnevnik, a ni Vesnu Zmijanac. Bio je to svojevrsni vox populi, autor je dobio izuzetno snažnu podršku građana, nezavisnih medija i opozicije koja je sada vlast.
Stvari su se unekoliko izmenile, sada se ono što je bilo taksa na brojilo zamenjuje eufemizmom pretplata na javni servis, a sva je prilika da će se naplaćivati na isti način. Da li je, na ovom planu, sve isto samo je on daleko, retorsko je pitanje.
Elementarni zakoni formalne logike nalažu da se zapitamo kako da plaćamo pretplatu na nešto što ne postoji. Da, ne postoji javni servis, budući da imamo budžetski finansiranog mutanta Miloševićeve ratnohuškačke RTS, na čijem je čelu nezakonito izabrani autor panegirika posvećenih premijeru Vojislavu Koštunici, a u pogonu su, istina tek malo skrajnuti, realizatori čuvene uređivačke maksime: "Tenhika na svoja mesta, imam leševe k’o bombonice!". Uz to imamo i Savet Agencije za radio - difuziju čiji je izbor blago rečeno krajnje sumnjiv. A oštrije rečeno, napravljen je tipični izdanak partijske volje, na način koji su izbegavali i neki realističniji funkcioneri Titovog doba.
Program državnog radija i televizije, kako god im tepali, pomalo je našminkan, ali se po njemu i dalje kao metastaza šire branitelji nacionalnih interesa viđenih očima stubova srpstva koji su naneli nenadoknadivu štetu svom i susednim narodima. To, kao i, recimo, tantijeme za besmislene reprize nepotrebnih serijala, građani bi trebalo da dodatno finansiraju. O arhaičnim programima Radio Beograda - čast Drugom i Trećem programu - gde ni džinglovi onog doba nisu promenjeni, da i ne govorimo. Opravdanja koja stižu iz vrha Kuće čiji je zajednički imenitelj nasleđe (nepotrebna radna snaga, dugovi, loša tehnika, moralni bekgraund) nisu prihvatljiva u kontekstu uvođenja pretplate. Kao ni priče o gubljenju komercijalne utakmice sa drugim televizijama koje su na specifičan način besmislene.
Građani, naravno, treba da finansiraju obrazovni i kulturni program, dramsku produkciju, kultivisani radio program koji dopire do najvećeg broja slušalaca. Treba im, međutim pružiti valjane dokaze da o informativnom i ostalim programima, kadrovskoj politici, programskoj šemi, ne odlučuje partijsko - tajkunska oligarhija.

#4 analiticar

analiticar
  • Members
  • 680 posts

Posted 27 July 2005 - 22:39

Za "kvalitet" informativnog programa RTS-a zalite se poznatom novinaru lista VREME Nenadu Lj. Stefanovicu. Zar stvarno zelite da vam cerka lici na Stoju, a sin na zasticenog svedoka? Ili jos gore sin na Stoju a cerka na zasticenog svedoka :lol: sto bi rekao mister direktor ?

#5 Limanac

Limanac
  • Members
  • 39 posts

Posted 27 July 2005 - 23:10

JA SAM I ZA UKIDANJE IZDVAJANJA ZA FAKULTETE JER NISAM STUDIRAO NITI ĆU!!!!! A UZIMAJU MI PARE!!!!!!!!

#6 Guest_banchi_*

Guest_banchi_*
  • Guests

Posted 16 August 2005 - 22:18

AAAAALOOOOOOOO, LJUUUDIII !!!!!!! Jel' neko gledao ovog Cekica na RTS-1? Jel' neko cuo ovu navalu glupih pravdanja i objasnjenja zasto treba placati?... E, pa izbacicu i TV i radio i radio iz kola!!!!... i NECUUU da placam za Tijanicevu propagandu Kostunjavog i njegove ekipe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by banchi, 16 August 2005 - 22:19.


#7 mokuci

mokuci
  • Members
  • 2,928 posts

Posted 17 August 2005 - 02:39

evo sad ja virim malo u reprizu.
steker voditelj stalno mu se obraca sa profesore cekicu. :D samo zaboravlja da mu kaze dragi.

:lol: kakva banda. :lol: kakvo pranje mozga. :huh: koja kolicina nalupetanih gluposti.
hoce da ubede ovce da je normalno to sto i na kakav nacin namecu.
to sve u zatvor i taj takozvani savet za radio difuziju i ovakve nazovi voditelje pa nek se tamo uvlace jedno drugom u guzu.

nemam zivaca vise da slusam o iskustvima prikupljanja pretplate, profesora cekica i doktora vernera furhorsta ili kako god da se vec zove.

ali ovakve i slicne dno dna emisije ne bi smele da se pojave ikad na bilo kakvom teve programu.

jako su ludi. al eto dobra vest nece biti 300 dzindzi nego vec kako kontaju janjicari samo 210.

#8 milagro

milagro
  • Members
  • 116 posts

Posted 17 August 2005 - 08:58

Po kojoj logici bi ta pretplata treba da je 2x skuplja za radio u kolima nego ako imas TV/radio u kuci? :lol:
I kako ce neko da proveri da li ja imam radio u kolima ili ne? Postojace neka posebna 'radio' policija koja ce jurcati za automobilima i proveravati da li ima radio ili ne, ili sta?

A u stanu sta ako ja nemam TV (sto je i slucaj) vec TV program (ali ne RTS) pratim preko racunara? Da li se i to racuna?

#9 zonda

zonda
  • Members
  • 106 posts

Posted 17 August 2005 - 10:45

Ljudi, a ako većina nas već plaća pretplatu za kablovsku, na kojoj se nalazi i RTS (nažaost), zašt moram da plaćam još 200 din mesečno za to???? NEĆU da plaćam 3 put istu stvar. Nek se oni lepo dogovore sa PTTom i sličnim kablovskim firmama pa nek prebijaju to između sebe. 500 din za televiziju... mislim... dokle.... :lol:

#10 Esdy_11192

Esdy_11192
  • Members
  • 1,434 posts

Posted 17 August 2005 - 11:10

Zar BBC nema pretplatu ???


Ne verujem da bi se ovde digla tolika galama da nije Tijanic direktor RTS-a ili da je vlada sastavljena drugacije. Bedno. :lol:

#11 Guest_banchi_*

Guest_banchi_*
  • Guests

Posted 17 August 2005 - 11:35

Zar BBC nema pretplatu ???
Ne verujem da bi se ovde digla tolika galama da nije Tijanic direktor RTS-a ili da je vlada sastavljena drugacije. Bedno. :lol:

<{POST_SNAPBACK}>



O tome se i radi!!! Sto puta je Cekic rekao da se uvodi pretplata zbog MENTALNE HIGIJENE ?!?! :lol: (sta je pesnik hteo time da kaze?) "RTS vodi o tome racuna a ostale TV insistiraju da su Srbi krivi za sve?!?"-parafraziram. Dok Tijanic drzi ledja Kostunjavom od RTS-a nikad televizija a kamoli javni servis!!! :huh:

#12 Esdy_11192

Esdy_11192
  • Members
  • 1,434 posts

Posted 17 August 2005 - 12:00

O tome se i radi!!! Sto puta je Cekic rekao da se uvodi pretplata zbog MENTALNE HIGIJENE ?!?! :lol:  (sta je pesnik hteo time da kaze?) "RTS vodi o tome racuna a ostale TV insistiraju da su Srbi krivi za sve?!?"-parafraziram. Dok Tijanic drzi ledja Kostunjavom od RTS-a nikad televizija a kamoli javni servis!!! :D

<{POST_SNAPBACK}>




:lol: :huh: :lol:







Prvo pogledaj par emisija bez unapred odredjenih predrasuda. Kulturno-obrazovne emisije nisu politicki obojene. Kao i gomila drugih stvari na RTS 1/2 i 3k.

#13 Guest_banchi_*

Guest_banchi_*
  • Guests

Posted 17 August 2005 - 12:53

:lol:  :huh:  :lol:
Prvo pogledaj par emisija bez unapred odredjenih predrasuda. Kulturno-obrazovne emisije nisu politicki obojene. Kao i gomila drugih stvari na RTS 1/2 i 3k.

<{POST_SNAPBACK}>




Pogledao bih kad bih mogao da ih na'vatam...
Nekada se znalo:
prvi program: pre podne deciji pa skolski program... popodne informativa... udarni termini...sta vec...
drugi program: pre podne po neka repriza... uglavnom sport...
treci kanal: uglavnom mladi... zabava... serije...

Danas je programska koncepcija takva papazjanija...(serije poklapaju filmove, informativa preklapa informativu, reprize u udarnim terminima... ) ...totalna neuskladjenost 1-og, 2-og i 3-eg kanala!!!

A svrha JAVNOG SERVISA je da me INFORMISE o vaznim stvarima U CELOJ drzavi (n.pr. vanredna situacija, stanje na putevima, izbori, elementarne nepogode, poskupljenja, pojeftinjenja, porezi... ) da ne mogu da se vadim kao Kostunjavi da nisam INFORMISAN i za to ne sme da mi uzima ni jedan dinar!!!

... Morao sam da zastanem i udahnem... mnogo sam besan na njih! :D

#14 Koko Bil

Koko Bil
  • Members
  • 1,097 posts

Posted 17 August 2005 - 13:50

Po kojoj logici bi ta pretplata treba da je 2x skuplja za radio u kolima nego ako imas TV/radio u kuci?  :lol:
I kako ce neko da proveri da li ja imam radio u kolima ili ne? Postojace neka posebna 'radio' policija koja ce jurcati za automobilima i proveravati da li ima radio ili ne, ili sta?

Rekoše mi da će to da se sređuje prilikom registracije :huh:

Ljudi, a ako većina nas već plaća pretplatu za kablovsku, na kojoj se nalazi i RTS (nažaost), zašt moram da plaćam još 200 din mesečno za to???? NEĆU da plaćam 3 put istu stvar. Nek se oni lepo dogovore sa PTTom i sličnim kablovskim firmama pa nek prebijaju to između sebe. 500 din za televiziju... mislim... dokle....

I meni smeta ta dezorganizacija - ako mi već otimaju harač, nek daju svemu neku formu, pa bar da se pravim da ne znam...

#15 Joshua

Joshua
  • Members
  • 736 posts

Posted 17 August 2005 - 14:22

Dzabe se vi jedite- adaptacija TV prijemnika i aksesorija je vec pocela... :lol:

Posted Image