Pos`o i kako ga naci
Posted 26 July 2005 - 16:02
Ostavicete utisak versatilne osobe koja ima toliko interesovanja da nece dobiti nervni slom usled probijenih deadlineova zato sto se suvise igrao Yahoo Pool.
Posted 26 July 2005 - 16:06
ja ne znam o kakvim "skills" ti pricash.u CV-u se moze sasvim lepo lagati...to djubre od artije cita se samo jednom i nikada vise...nabudzite vestine koje nece niko nikada proveravati (paraglajding, podvodna fotografija, izucavanje pojma menstrualnog tabua u avganistanskim rodovskim zajednicama, profesionalno spremanje sira fondue na bazelski nacin)...
Ostavicete utisak versatilne osobe koja ima toliko interesovanja da nece dobiti nervni slom usled probijenih deadlineova zato sto se suvise igrao Yahoo Pool.
svaki CV je uglavnom drugaciji za odredjene poslove. naravno odredjene stvari uvek stoje, ali ti necesh da stavish kako si dobar fotograf pod svoja znanja ako pokushavash da dobijesh posao u banci. za te stvari postoji sekcija zvana "interests (and hobies)"... nisam ja bash siguran da znash o cemu pricash ali ajde... ja ti samo kazem... osh moj?

btw, sekcija interest na mom CV zauzima citava dva reda na dnu "kartona".. koga boli uopshte za to, kao shto si i sam rekao.
Edited by Prki, 26 July 2005 - 16:08.
Posted 26 July 2005 - 17:53
Ma da, moze se lagati,u CV-u se moze sasvim lepo lagati...to djubre od artije cita se samo jednom i nikada vise...nabudzite vestine koje nece niko nikada proveravati (paraglajding, podvodna fotografija, izucavanje pojma menstrualnog tabua u avganistanskim rodovskim zajednicama, profesionalno spremanje sira fondue na bazelski nacin)...

Posted 26 July 2005 - 18:06

A ako si dobar i za oblast X i za Y i za Z onda zavisi zasta se u tom trenutku konkretno prijavljujes. Ako za X, onda o X ispises detaljno sve a spomenes i Y i Z ali negde u nekoj rubrici ispod.
Medjutim, ono sto meni deluje skroz nebulozno su upravo ta cudna pitanja na intervjuima, ovde je spomenuto par ali sta sam ja sve cula pa to je tek strasno

Uopste mi nije jasno sta se na taj nacin zapravo pokusava saznati posto normalni intervju po meni jedino moze biti tipa onoga sto je opisao Hefeweizen a sve ostalo je nesto sacuvaj me boze.
Kao sto rekoh nadam se da necu imati prilike da uzivam u takvom jednom "druzenju".
Posted 26 July 2005 - 18:07
Da malo ispadnem glupa: sta je to HR?
Posted 26 July 2005 - 19:26
o Boze (kao iz reklame za bonuxNemoj da bi se neko na interview-u ponashao iskreno!!!

Prosle godine sam isla na prvi put na intervju. Proplakala sam celo vece pre toga citajuci tips&tricks za intervjue na netu, posto ni na jedno pitanje nisam znala sta da odgovorim, tj. moji odgovori su cak i meni delovali kretenski.
moje (omiljeno) najgore: zasto ste dosli kod nas? odgovor: da te gledam jbt!
itd itd... Uglavnom, nisam imala kud' pa sam bila skroz iskrena, jednom sam svojom iskrenoscu uvredila zenu koja me intervjuisala (ali sama je kriva, sujeta i poistovecivanje njene i moje mladosti

Uglavnom sam im se dopala ali oni meni nisu, jer su prosto izigravali neku velicinu, a radi se o malo firmi.
Bilo je i ovoga: culi smo da imas decka, kada nameravas da se udas i ostalo sto ide uz to? odgovor: nemam reseno stambeno pitanje, ne planiram nista.
Uglavnom, cini mi se kao da je neko bukvalno preveo sa engleskog sva ona pitanja koja sam citala iz tips&tricks. Mozda se i zato ljudi nadju u nedoumici sta da kazu konkretno. Ili valjda ne treba biti konkretan, avaj!
Ove godine sam imala divan intervju sa normalnim ljudima (ipak postoje), kratko, jasno, bez gluposti i foliranja.
HR= human resources= people's skills and abilities
Edited by DjA, 26 July 2005 - 19:30.
Posted 26 July 2005 - 19:33
hjumen risOURs. (tamo sede cike i tete koje brinu koga ce da zaposle a kome da daju sut kartu)sta je to HR?

Posted 26 July 2005 - 19:55
ma nemash pojma shta sam ja tek sve prezivela. Ovi na zapadu se bar drze nekih normi, ali zato Srbin kad intervjuishe, ufitilji brchic, odmeri devojche i krene da kenja...jedan majmun me je onomad 3 puta pitao na istom intervjuu kako je moguce da tako lepa devojka nema dechka...josh sam tad bila neshto u daunu, a i pritisla nejebica, kad sam doshla kuci sita sam se isplakala zbog sudbine klete.
Edited by Allegra, 26 July 2005 - 20:00.
Posted 27 July 2005 - 08:50

Gospodja je uvredljivo rekla da "nisu bas svi uvek bili u takvoj poziciji da biraju", verovatno misleci na sebe. Pomislih u sebi: tvoj problem teto!
Posted 27 July 2005 - 09:40
Ih, pa to je klasicno pitanje koje se postavlja zenskim osobama suprotnoga pola.Bilo je i ovoga: culi smo da imas decka, kada nameravas da se udas i ostalo sto ide uz to?
I vec sam ga dovoljno hejtovala na drugim topicima pa ne bih ponovo

Posted 27 July 2005 - 09:44

Mada nesto mi jos uvek nije jasno: da li svaka firma ima posebno odeljenje za taj HR ili su to neke nezavisne firme koje se samo time bave?
Posted 27 July 2005 - 10:19
Vece firme imaju svoje HR slizbe
a MEGA korporacije koriste usluge, da kazem "externih" HR firmi ...
razlog je to sto su usluge HR firmi skupe ...
Human Resource
Edited by eye of the beholder, 27 July 2005 - 10:22.
Posted 27 July 2005 - 10:38
ma da, ali tuzno je shto je to istina.Ma ti likovi su bili u fazonu: ti si mlada, treba da budes zahvalna sto ti se pruza ovakva prilika, bla bla, na sta sam ja rekla da zelim da biram i nije mi bas posao toliko potreban da bih pristala na sve i svasta...
![]()
![]()
![]()
Gospodja je uvredljivo rekla da "nisu bas svi uvek bili u takvoj poziciji da biraju", verovatno misleci na sebe. Pomislih u sebi: tvoj problem teto!
Ako se u startu ne postavish tako da hoces/mozes/moze ti se da birash, onda ti daju minimalac i josh te ubedjuju kako si imala ludu srecu da kod njih upadnesh.
Pitam se samo ko je postavio te standarde, znam dobar broj lepih, mladih, obrazovanih zena u Beogradu koje vrlo dobro znaju shta hoce i ne pristaju da rade bilo kakav posao. Da je teshko naci posao, jeste, ali na kraju uvek naleti neshto dobro, bar se meni isplatilo to shto sam bila izbirljiva.
Ovde je sad druga pricha, moci cu da budem izbirljivija kad zavrshim Masters, a do tada mi je bitno da steknem bar neko radno iskustvo u BE.