Jump to content


Photo

ma da li je ovo u redu?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

#1 zazie

zazie
 • Members
 • 1,669 posts

Posted 21 July 2005 - 23:49

kada se pred zenu stavi izbor - da li da se baci pred dominantnog muzjaka, tog sexy nosioca zeljenog dnk, sa rizikom da bude oplodjena pa ostavljena, ili da odabere shonju koji ce ostati u okolini i brinuti se za potomstvo, prema istrazivanjima koje je izvrsheno u charles univerzitetu iz praga, zena bira oba, tojest, ukoliko joj se da prilika, ona ce ladno da podmetne drugom kukavichije jaje prvog. B)

polazeci od toga da miris ima odluchujuce dejstvo na izbor partnera (za reprodukciju) zenama je dato da pomirishu uzorke mirisa znoja 48 mushkaraca, koji su prethodno standardnim psiholoshkim testom svrstani u grupe - od vrlo dominantan do nedominantan. (od sexything do dork.)
zene su zaista odabrale najdominantnije uzorke - rangirajuci ih prema intenzitetu, erotichnosti i pozeljnosti, ali samo one zene koje su u tom trenutku bile u stalnoj vezi i koje su ovulirale upravo u vreme testiranja. (vrlo nepristrasno su odbacivale chak i miris svoga (dork) partnera, ukoliko je njegov miris bio medju samples.) bitches! :lol:
(ukoliko nisu imale stalnog partnera ili nisu ovulirale - njihov izbor nije dao indikativan rezultat - osim toga da lichen preferencije rules.)

#2 zazie

zazie
 • Members
 • 1,669 posts

Posted 21 July 2005 - 23:55

izvlachim zakljuchak da zena prvo njushi skim ce da svije onda njushi skim ce da zachne.
tim redom. :lol:

#3 zazie

zazie
 • Members
 • 1,669 posts

Posted 22 July 2005 - 00:46

i jest mi tema (danas prochitala, pa eto...) shta chovek uopshte da kaze na to? moderator, skidaj. :lol:

#4 Dunadan

Dunadan
 • Members
 • 12,305 posts

Posted 22 July 2005 - 00:55

pa dobro, kad je chovek u pitanju ta dominacija zaista vishe nema nikakve veze. poshto nema prirodne selekcije nije vishe ni bitno ko je kakav. potomke ostavljaju i siledzije i shonje.

evo primera iz sveta beskichmenjaka, ali se analogija lako moze izvuci i na ljude:
postoji oblik sexualne selekcije, tzv. sexualna selekcija zavisna od uchestalosti, drugachije se naziva i 'reproduktivno ponashanje retkih muzjaka. kod vocne mushice je primeceno da su muzjaci koji nose odredjenu mutaciju (ili hromozomsku inverziju, razlichit kariotip) uspeshniji u sparivanju kad su retki. reproduktivna prednost retkih muzjaka ukazuje na to da zenke na neki nachin prepoznaju ne samo genotipove vec i njihove frekvencije u populaciji. pretpostavka je da odluchujucu ulogu igraju feromoni iz grupe supstanci prepoznavanja chime insekti razlikuju razlichite genotipove, te verovatno na taj nachin zenka prepoznaje retke muzjake tj. retke genotipove i daje prednost njima. ukoliko se frekvencija ovih retkih muzjaka poveca oni ce postepeno gubiti prednost u reprodukciji.
na ovaj nachin, davanjem prednosti retkim fenotipovima/genotipovima svi (pa i shonjavi mutanti) imaju shansu da se ovajde :lol:

ovim bi se moglo objasniti zashto zene odbacuju uzorke sa feromonima svojih stalnih partnera. saturacija istim mirisom, potreba za varijetetom itede.

Edited by DUNADAN, 22 July 2005 - 00:58.


#5 dare...

dare...
 • Members
 • 2,008 posts

Posted 22 July 2005 - 03:13

[quote name='zazie' date='22 Jul 2005, 00:49']kada se pred zenu stavi izbor - da li da se baci pred dominantnog muzjaka, tog sexy nosioca zeljenog dnk, sa rizikom da bude oplodjena pa ostavljena, ili da odabere shonju koji ce ostati u okolini i brinuti se za potomstvo, prema istrazivanjima koje je izvrsheno u charles univerzitetu iz praga, zena bira oba, tojest, ukoliko joj se da prilika, ona ce ladno da podmetne drugom kukavichije jaje prvog. B)

polazeci od toga da miris ima odluchujuce dejstvo na izbor partnera (za reprodukciju) zenama je dato da pomirishu uzorke mirisa znoja 48 mushkaraca, koji su prethodno standardnim psiholoshkim testom svrstani u grupe - od vrlo dominantan do nedominantan. (od sexything do dork.)
zene su zaista odabrale najdominantnije uzorke - rangirajuci ih prema intenzitetu, erotichnosti i pozeljnosti, ali samo one zene koje su u tom trenutku bile u stalnoj vezi i koje su ovulirale upravo u vreme testiranja. (vrlo nepristrasno su odbacivale chak i miris svoga (dork) partnera, ukoliko je njegov miris bio medju samples.) bitches! :D
(ukoliko nisu imale stalnog partnera ili nisu ovulirale - njihov izbor nije dao indikativan rezultat - osim toga da lichen preferencije rules.)[/quote]
[QUOTE]
Njuskanje je vrlo vazan deo procesa odabira partnera... :huh:

Procitah negde...(mislim da je Ridlijev Genom), da su doticne studentkinje izabrale njuskanjem znojavih majica ne najdominantnijeg, vec muzjaka koji ima najrazlicitiji genetski materijal od njenog i kao takav predstavlja idealan materijal za stvaranje zdravog potomstva, bez bojazni da se udvoji neka kombinacija genetskog materijala sa greskom (citaj naslednom bolescu).

To znaci da izbor nije, kao u prethodnom Zazinom experimentu najdominantiji (najaci i najdlakaviji ) alfa muzjak, vec je izbor njuskanjem uslovljen odabirom najzdravijeg potomstva...

E sad` kad tu pojedinci ne bi varali i koristili kojekakve laznjake parfeme i dezodoranse...

Pa jos drmnes dve, tri da ubijes culo mirisa... :lol:

E onda jutarnja budjenja protivnikom koji smeta vasim otreznjenim nozdrvama, mogu biti strasna... Te mirise ponekad jedno tusiranje ne moze da spere... :lol:

Medjutim imao sam komsinicu koja u pola velikog spremanja dodje na kafu(pivo), i tu ja bez obzira na znoj i prasinu, nanjusim preko stola dobitnu feromonsku kombinaciju i nozdrve pocnu da mi rade ko u mladoga bika... :lol:

#6 fancy

fancy
 • Members
 • 7,551 posts

Posted 22 July 2005 - 07:00

...zena bira oba, ...

... (vrlo nepristrasno su odbacivale chak i miris svoga (dork) partnera, ukoliko je njegov miris bio medju samples.) bitches! :lol:

...zene odbacuju uzorke sa feromonima svojih stalnih partnera. saturacija istim mirisom, potreba za varijetetom itede.

Uvek bilo. A sad je konačno i nauka stala iza prakse :lol:

Zazie - :huh: za temu.

#7 zazie

zazie
 • Members
 • 1,669 posts

Posted 22 July 2005 - 09:58

e sad, rade, :lol: ti bolje znash od mojih novina... mislim, mozda, za utehu shirokih narodnih masa, negde turishe taj podatak... al nisu tamo gde ja prochitah. i verovatno to ne vazi za specifichnu kombinaciju kod njushiteljki B) - em u vezi em se tera... nego vishe onako u svim situacijama...

a dezodoransi i parfemi zaista oce da alterishu prirodni miris... i da prevare :huh: mada, znash dare, to shto prichash (jedno tushiranje ne pomaze) vec je horror. ne bi smeo to da sebi dozvoljavash... :lol:

#8 chandra

chandra
 • Members
 • 2,782 posts

Posted 22 July 2005 - 11:36

ma verovatno se moze napraviti i analogija za muskarce. mislim da to sve samo podseca na fakat da smo u osnovi zivotinje. no, zene i muskarci koji nisu u stanju da kontrolisu svoje zivovitinjske impulse, upravo nisu nista vise od zivotinja.

#9 chandra

chandra
 • Members
 • 2,782 posts

Posted 22 July 2005 - 11:38

Medjutim imao sam komsinicu koja u pola velikog spremanja dodje na kafu(pivo), i tu ja bez obzira na znoj i prasinu, nanjusim preko stola dobitnu feromonsku kombinaciju i nozdrve pocnu da mi rade ko u mladoga bika... :lol:

:lol: :lol: :huh: :D i od svih ostalih smajlija po neki. savrseno, antologijski pasus na ovom forumu... :lol:

#10 Marvin (Paranoid Android)

Marvin (Paranoid Android)
 • Banned
 • 5,617 posts

Posted 22 July 2005 - 16:01

(vrlo nepristrasno su odbacivale chak i miris svoga (dork) partnera, ukoliko je njegov miris bio medju samples.) bitches! :huh:

:lol: