maraksizioznost
Posted 13 July 2005 - 05:30
poz.
ko ce prvi?
Posted 13 July 2005 - 08:31

Posted 13 July 2005 - 09:07

Posted 13 July 2005 - 13:18
ti to znash, ali drugi ne.Pametna osoba nije isto sto i inteligentna osoba !
imao sam problem kako da objasnim. ne verujem da je svako ovde inteligentan (ili mozda pametan

Posted 13 July 2005 - 15:07
Pametan se u srpskom uglavnom korsti kao sinonim za inteligentan. Ti si verovatno mislio na izraz «mudar».Pametna osoba nije isto sto i inteligentna osoba !
Mada se pametan provizorno koristi i za osobe sa dobrim memorijskim kapacitetima, iako to blage veze nema ni sa inteligencijom ni sa mudrošću.
Inteligencija se odnosi na urođene karakteristike bistrog intelekta, dok bi se mudrost više vezivala za neko životno iskustvo. Postoje i stručni sinonimi za ove stvari, ali neću da davim...
Posted 13 July 2005 - 15:07
Pa sada ti tek necu glasatiti to znash, ali drugi ne.
imao sam problem kako da objasnim. ne verujem da je svako ovde inteligentan (ili mozda pametan) da vidi razliku izmedju ta dva pojma.
Posted 13 July 2005 - 19:28
Sto se inteligencije tice - samouvereno glasam za opciju 1, na osnovu sopstvenog uverenja ali i dokaza iz MENSA-e.
Sto se tice pameti... usled jezickih nejasnoca tog pojma u srpskom jeziku, govoricu o "obrazovanju" iako sam svestan da nisu u pitanju sinonimi: smatram da sam sasvim zadovoljavajuce obrazovan. Ocekujem diplomu u septembru, a to ocekivanje je zasnovano na realnosti jer mi preostaje samo jedan jedini ispit. Toliko o "formalnom" obrazovanju, a u vezi "neformalnog"...pa, nista losije u najmanju ruku.
Toliko.
Posted 13 July 2005 - 22:19
3 piva je prava mera,ali ne tako brzo.trabalo mi je citavih 3 piva ili ti jedan sat da shvatim da je vreme za spavanje.
poz.
ko ce prvi?

Posted 14 July 2005 - 00:25
neozbiljnost je u alkoholu... uvek imash glupu pricu na koju se okolina lozi (ne ova na forumu

smishljam poll... idem na pivo

Posted 14 July 2005 - 00:32
mudar ne bi moglo.. kao shto si rekao, to vishe ide uz matore zivotom ispracene.Pametan se u srpskom uglavnom korsti kao sinonim za inteligentan. Ti si verovatno mislio na izraz «mudar».
Mada se pametan provizorno koristi i za osobe sa dobrim memorijskim kapacitetima, iako to blage veze nema ni sa inteligencijom ni sa mudrošću.
Inteligencija se odnosi na urođene karakteristike bistrog intelekta, dok bi se mudrost više vezivala za neko životno iskustvo. Postoje i stručni sinonimi za ove stvari, ali neću da davim...
no, jedina rec koja mi trenutno pada na pamet jeste EDUKOVAN/a ili ti shkolovan/a u smislu te PAMETI...
ajde, inteligentan i pametan sa dve razlicite.
kao shto je glumica rekla u kultnom filmu "ja ne mogu vishe."
Edited by Prki, 14 July 2005 - 01:44.