Jump to content

Photo

maraksizioznost

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

Poll: Smatram sebe (ja znam da sam uvrshtem u grupu sa): (26 member(s) have cast votes)

Smatram sebe (ja znam da sam uvrshtem u grupu sa):

1. pametnom osobom (intelegenetnom, drugim recima) (18 votes [69.23%])

Percentage of vote: 69.23%

2. prosecnom (2 votes [7.69%])

Percentage of vote: 7.69%

3. poprilicno ispod proseka (1 votes [3.85%])

Percentage of vote: 3.85%

4. neinteligentnom osobom (5 votes [19.23%])

Percentage of vote: 19.23%

Vote Guests cannot vote

#1 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 13 July 2005 - 05:30

trabalo mi je citavih 3 piva ili ti jedan sat da shvatim da je vreme za spavanje.
poz.
ko ce prvi?

#2 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 13 July 2005 - 08:31

fali opcija 'stoprocentnim' :lol:

#3 gulanfer

gulanfer
  • Members
  • 115 posts

Posted 13 July 2005 - 09:07

Pametna osoba nije isto sto i inteligentna osoba ! :lol:

#4 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 13 July 2005 - 13:18

ti to znash, ali drugi ne.
imao sam problem kako da objasnim. ne verujem da je svako ovde inteligentan (ili mozda pametan :huh: ) da vidi razliku izmedju ta dva pojma.

#5 dr_Ksabaras

dr_Ksabaras
  • Banned
  • 261 posts

Posted 13 July 2005 - 15:07

Pametan se u srpskom uglavnom korsti kao sinonim za inteligentan. Ti si verovatno mislio na izraz «mudar».
Mada se pametan provizorno koristi i za osobe sa dobrim memorijskim kapacitetima, iako to blage veze nema ni sa inteligencijom ni sa mudrošću.
Inteligencija se odnosi na urođene karakteristike bistrog intelekta, dok bi se mudrost više vezivala za neko životno iskustvo. Postoje i stručni sinonimi za ove stvari, ali neću da davim...

#6 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 13 July 2005 - 15:07

ti to znash, ali drugi ne.
imao sam problem kako da objasnim. ne verujem da je svako ovde inteligentan (ili mozda pametan :lol: ) da vidi razliku izmedju ta dva pojma.

Pa sada ti tek necu glasati

#7 Erestor

Erestor
  • Members
  • 2,150 posts

Posted 13 July 2005 - 19:28

Tja, nek sam i uobrazen, bas me briga.
Sto se inteligencije tice - samouvereno glasam za opciju 1, na osnovu sopstvenog uverenja ali i dokaza iz MENSA-e.

Sto se tice pameti... usled jezickih nejasnoca tog pojma u srpskom jeziku, govoricu o "obrazovanju" iako sam svestan da nisu u pitanju sinonimi: smatram da sam sasvim zadovoljavajuce obrazovan. Ocekujem diplomu u septembru, a to ocekivanje je zasnovano na realnosti jer mi preostaje samo jedan jedini ispit. Toliko o "formalnom" obrazovanju, a u vezi "neformalnog"...pa, nista losije u najmanju ruku.

Toliko.

#8 iorel

iorel
  • Members
  • 1,101 posts

Posted 13 July 2005 - 22:19

trabalo mi je citavih 3 piva ili ti jedan sat da shvatim da je vreme za spavanje.
poz.
ko ce prvi?

3 piva je prava mera,ali ne tako brzo. :lol:

#9 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 14 July 2005 - 00:25

perfektno da postavish ovakav topic, dok je za neke dovoljno i da bez tri piva izigravaju budale na forumu.
neozbiljnost je u alkoholu... uvek imash glupu pricu na koju se okolina lozi (ne ova na forumu :lol:)

smishljam poll... idem na pivo :huh:

#10 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 14 July 2005 - 00:32

Pametan se u srpskom uglavnom korsti kao sinonim za inteligentan. Ti si verovatno mislio na izraz «mudar».
Mada se pametan provizorno koristi i za osobe sa dobrim memorijskim kapacitetima, iako to blage veze nema ni sa inteligencijom ni sa mudrošću.
Inteligencija se odnosi na urođene karakteristike bistrog intelekta, dok bi se mudrost više vezivala za neko životno iskustvo. Postoje i stručni sinonimi za ove stvari, ali neću da davim...

mudar ne bi moglo.. kao shto si rekao, to vishe ide uz matore zivotom ispracene.

no, jedina rec koja mi trenutno pada na pamet jeste EDUKOVAN/a ili ti shkolovan/a u smislu te PAMETI...
ajde, inteligentan i pametan sa dve razlicite.
kao shto je glumica rekla u kultnom filmu "ja ne mogu vishe."

Edited by Prki, 14 July 2005 - 01:44.