Manijaci ce uvek naci nacina da ubijaju i maltretiraju zivotinje. Vazdusnom puskom, prackom, duvaljkom, kamenom...
A sto se golubova tice ovog proleca su mi razjebali cvece na terasi tako da sam i ja bio na ivici da uzmem vazdusaru.

Posted 21 June 2005 - 23:02
Posted 21 June 2005 - 23:05
Nista, samo mi se gade licemeri koji veoma selektivno brinu o zivotinjama. Kada je njihovo dupe u pitanju onda nemaju nikakvih inhibicija ne samo da povredjuju zivotinje vec i ljude.????
Covece?
Sta je sa tobom.
Pod jedan pitanje za vecinu vas samozvanih zivotinjoljubaca: Jel jedete meso? Da? Onda STFU!
Pod dva, za one koji nesto karakterniji pa se odricu mesa i iskljucivo pasu travu: Jel vozite automobil? Jeste li se ikada svesno i namerno vozili prevoznim sredstvom na fosilni pogon? Dozvolite da pretpostavim - u 100% slucajeva odgovor je "da". Kako je moguce da jedna tako odgovorna osoba smetne sa uma fakat da izduvni gasovi ubijaju na mnogo vecem nivou i u mnogo masovnije nego shaka dijabola za vazdusnu pusku?
Posted 22 June 2005 - 00:07
Posted 22 June 2005 - 00:08
Ne ubija oruzje vec ljudi.
Tog vrapca ili goluba, i ne samo njih vec i coveka, mozes da ubijes i prackom, kamenom, nozem... a zagadjivace poput automobila, fabrika itd da ne spominjem
Posted 22 June 2005 - 01:14
Pazi ovako bio sam malo "okrutan" ali sad cu malo da pojasnim moje stavove.Esdy,
Tvoji komentari na nekim drugim topicima su dobri, ali ovi ovde nisu umesni. Ne smemo mrzeti ni jednu zivu vrstu, a jos manje tolerisati izivljavanje nad nevinim zivotinjama!
Poenta je u tome sto jedna ista osoba ne moze biti dobra prema jednim zivotinjama, a izuzetno losa prema drugima. To je sve jedan te isti odnos prema SVIM vrstama, ukljucujuci i coveka.
Dodajem jos jednu informaciju onoj iz naslovnog topika: danas sam isla u policijsku stanicu da prijavim sina policajca, koji neovlasceno koristi vazdusnu pusku - da bih tamo saznala da je i on policajac, tj. u zandarmeriji! Time se otvara i politicko/kriminolosko/korupcijska dimenzija ovog i slicnih slucajeva.
Znam da moj odlazak u policijsku stanicu spada u borbu protiv vetrenjaca, ali zelim bar da pokusam nemoguce ...
Edited by Esdy_11192, 22 June 2005 - 02:03.
Posted 22 June 2005 - 11:33
Koristis se vrlo slabim argumentima. Po toj tvojoj logici igranje fudbala je zlocin zato sto se gazi trava.
Potreba za unosom hrane zivotinjskog porekla ne znaci da su ljudi koji je osecaju, a koji ne odobravaju sadisticko ponasanje prema bilo kom drugom zivom bicu, licemeri. Ljudi zive u zajednici sa zivotinjama od kako postoje, stoga je normalno da se prema njima emotivno odnose.
postoji razlika izmedju nuznosti i zabave.
i ova pricha o izduvnim gasovima. kome se jebe za izduvne gasove? kakve to veze ima sa cenom kukuruza u Peruu.
Ja sam samo pitao sto je svrha v. puske, na sto ti nemas odgovor jer ista(svrha,osim sportske) ne postiji.
Posted 22 June 2005 - 13:53
U tome i jeste moja poenta. "Para ti se srce" kad vidis da je neko vazdusnom puskom zveknuo shugavog vrapca, a jebe ti se kad autom prodjes pored moje zgrade i svojim auspuhom direktno mi otrujes kanarinca na terasi.
islim da je zivotinji apsolutno svejedno jesi li je ubio zato sto si gladan ili iz zabave. Pojasni mi, sa aspekta brige o zivotinjama, razliku izmedju jednog i drugog. Ako ih volis ti onda neces ni na koji nacin da ih povredis. A ako nemas nikakav problem da zakoljes i pojedes kokosh, a sa druge strane ne odobravas da je neko ubije iz zabave samo zato sto se ti osecas neprijatno i sazaljivo prema doticnoj zivuljki, to je po meni licemerno.
Edited by DUNADAN, 22 June 2005 - 13:57.
Posted 22 June 2005 - 14:21
i ko je tu licemer, ti koji marish za pticu u kavezu ali ne i za pticu na slobodi.
da l je zivotinji svejedno. nije ni u kom sluchaju
Edited by GG, 22 June 2005 - 14:30.
Posted 22 June 2005 - 14:21
Posted 22 June 2005 - 17:32
Edited by vasudeva418, 22 June 2005 - 17:33.
Posted 22 June 2005 - 18:04
Ok.Da li neko od nas forumasha jede meso SAMO zato sto zeli da nanosi bol zivotinjama? Nadam se da ne. U tome je razlika izmedju jedenja mesa i ubijanja golubova i macaka vazdusarom.
A covek nije ni karnivor ni herbivor, nego omnivor, o cemu svedoci i njegova fiziologija. Oduzeti mu pravo da jede meso moralnim ucenama nije sasvim pravedno prema prirodi; zapomagati za pojedenim prasicima i pilicima, i izjednacavati to sa sadistickim ubijanjem koje je samo sebi cilj, za mene je znak nepotrebne bolecivosti.
Posted 22 June 2005 - 18:30
Posted 22 June 2005 - 18:35
Konfiguracija ljudskog zubala nam govori da imamo zube predvidjene za jedenje, izmedju ostalog, i mesa. NAzalost nismo prezivari. To ti je zakon evolucije po Darwinu, nepostoji striktno biljojedni majmun. I opet, objasnio sam gore zasto nije svaki zivot vrerdan (bilo da se radi o ljudskom ili o zivotinjnskom, pogotovu domace zivotinje).Jedna od velikih ljudskih zabluda glasi: čovek je mesojed po definiciji, on mora da jede meso da se ne bi razboleo, i ako ga ne bi jeo ispao bi iz nekog prirodnog i podrazumevanog lanca ishrane.. To sve nije tačno, pa iako ne kažem i ne mislim da je ubijanje životinja zbog svojih poremećenih potreba isto sa ubijanjem životinja radi svoje ishrane – to u svakom slučaju jeste ubistvo. Svako ko ih ubija ipak ih ubija, razlozi nisu bitni u krajnjoj liniji, a posebno zato što čovek može da živi potpuno normalan i zdrav život a da uopšte ne jede meso.
Posted 22 June 2005 - 18:43
Znaci sve se svodi na kvazi moralne principe.Upravo sam objasnio. Ubijanje za hranu (jer covek je omnivor) i ubijanje iz zezanja nisu isto. Da li treba da kvotujem prethodni post?
Posted 22 June 2005 - 18:55