Jump to content


Photo

Einsturzende neubauten


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
28 replies to this topic

#16 Spiritchaser

Spiritchaser
  • Members
  • 148 posts

Posted 12 June 2005 - 15:38

wow, tema o Neubautenima... pravo osvezenje za muzichku sekciju foruma... :D (u sushtini, treba mi neki smajli koji drka, al` i ovaj ce posluziti)

a shto se tiche lyricsa... eeeee, pa ko je bio vredan mali neubatenko je mogao do pre neki pola godine or so zateci na njihovom sajtu lyrics-e sa sve prevodima na engleski... pa to lepo uskladishtiti kod sebe na disk :lol: a ko nije bio vredan mali neubatenko je sad tuzan mali neubatenko ;)

:lol:

najbolji album.... hmmm... pa kolju mi se "Kollaps" i "Haus Der Luge". Iz prikrajka vreba "Halber Mensch" i "Ende Neu"... i malko dalje "Zeichnungen des Patienten O.T.

kao rivethead (ilivam "indastrijalko" B) ) - nisam preterani ljubitelj njihove pussy-faze :lol: shto najbolje ilustruje chinjenica da sam nabavio Perpeetum Mobile (najnoviji iz 2004 or smtng) pre nekih 3,4 meseca... a nisam ga preslushao since.
takodje se nisam pretrgao ni sa njihovim "Silence Is Sexy"-ijem... mada volim da s vremena na vreme chujem trio proto-pussy minialbuma "Maldection", "Tabula Rasa" i "Interim"...

jel neko slush`o (a da zna nemachki :huh: ) "Der Hamletmaschine (von Heiner Muller ;))" ili "Faustmusik" ? njihove adaptacije velikih "der klasiker"-a :lol: ?

#17 isidor

isidor
  • Members
  • 652 posts

Posted 12 June 2005 - 17:23

Ja slusao der Hamletmachine i premda veze nemam nemecki,ne mogu mnogo o tome da kazem,kad ima puno price a malo muzike.Znam samo da spominju drugove Marksa i Engelsa.E sad,sto bre prijatelju napljuva toliko te novije albume,pa uopste nisu loshi.Shvati,omatorelo se malo,ne moze ni celog zivota da se svira punk na bushilicama i cevima i federima.I kakav ti je to termin pussy?A jel ti volish Manowar,heavy metal macho papazjaniju?Mozda ce ti oni biti dovoljno industrial :lol:
Hvala Kurdi,tvoj sam duznik.
Ja jos uvek razmisljam sta da kazem da je najbolji album...Nek ostane otvoreno jos malo...

Attached Files



#18 Strangelove

Strangelove
  • Members
  • 101 posts

Posted 15 June 2005 - 16:02

A kako se cita Einsturzende neubauten po Wolfu?
Ajnšturcende Nojbauten ili kako?

#19 Papovac

Papovac
  • Members
  • 998 posts

Posted 15 June 2005 - 16:50

A kako se cita Einsturzende neubauten po Wolfu?
Ajnšturcende Nojbauten ili kako?

Ja ga citam(izgovaram) bas tako

#20 Spiritchaser

Spiritchaser
  • Members
  • 148 posts

Posted 05 July 2005 - 15:47

@ Isidor

i jel` si se smislio ? :lol:

Nego, bre ne morash da ih branish od mene :lol: - ja njih OBOZAVAM, ali isto tako imaj na umu da ih NIJE svirka kakvu smo chuli na prethodnih 2,3,4 albuma - nahcinila onim shto jesu (necu reci poznatim :D) - "Einstruzende Neubauten"-ima, vec upravo oni rani radovi poput "Haus der Luge"-a, "Halber Menscha", "Kollaps-a" i sl. samo to. ovi kasni mi jednostavno ne leze - ali naglashavam da se nisam ubio od presushavanja istih. a provokaciju za Manowar i shugavi heavy-power-metal papazjaniju necu udostojiti odgovorom :lol:

i josh samo jedna stvar... nedavno dodjoh u posed kolekcije "pre-Kollaps"-ovskih radova, izdatu u 2004 pod nazivom "Kalte Sterne" (ili vam Hladna Zvezda :lol:), nisam je josh chuo (postoji ogrooman queueing), ali... jel neko odavdi jeste ? Isidore ?

mada ta kolekcija nije potpuna... postoji JOSH ranih stvari koje su zvanichno neobjavljene... tu spada mini-alubm "Zuckendens Fleisch" (or something) i josh par stvarchica... jurim i to :huh:

btw - mnogo mi se svidja termin "punk na bushilicama i cevima"

Edited by Spiritchaser, 05 July 2005 - 15:48.


#21 isidor

isidor
  • Members
  • 652 posts

Posted 05 July 2005 - 19:45

Za spiritchasera:
nisam prijatelju cuo te pred-kollaps radove,ali sto sam matoriji,sve mi vise leze upravo ovi nesto kasniji .Bio bih zainteresovan za njih onako,cisto fenomenoloski. :lol: Daj sansu albumu "Silence is sexy" budi strpljiv i bices nagradjen.On mi je ozbiljan kandidat za the very best...Ne obaziri se na onu provokaciju,ne znam sta mi je u poslednje vreme...
Za sada,moram reci "Halber mensch"!!!

#22 dedazec

dedazec
  • Members
  • 1,460 posts

Posted 06 July 2005 - 00:40

der hamletmachine je radio drama nastala po drami hajner milera, u nas preveden kao hamlet mashina. konfuzan komad o konfuznim vremenima, a moze i drugachije da se tumachi. nabavi dramu pa videti o chem se radi.
meni je omiljen kollaps.
pa ende neu.

#23 Spiritchaser

Spiritchaser
  • Members
  • 148 posts

Posted 06 July 2005 - 01:16

eeee, ovo nisam znao :lol: :lol:

hvala deko... odn. zeche :D

Ende Neu je njihov verovatno najsharenolikiji album od svih. Mozda i komercijalno najpristupachniji i najreprezentativniji. Ima "industrijske" ostatke prvog perioda delovanja (Was Ist Ist), zatim par prelepih lakshih "slushljivih" numera (Stella Maris, The Garden), dva chudnija momenta - u smislu kategorizacije, (Ende Neu, Schacht Von Babel) i malo chiste sintetichke-elektronske buke (NNNAAAMMM, Installation no. 1)

A Kollaps... je... well... ZAKON ! Mislim, shta reci... Meni u zadnje vreme najinteresantniji momenat sa njega je Negativ Nein (Live At Berlin,Tempodrom)... zaista fenomenalno izvodjenje (transformacija bolje reci) jedne ne-toliko-interesantne stvari za "live-izvodjenje". Naravno, na Kollaps-u, kao highlightovi - idu i istomena stvar - Kollaps, Tanz Debil, Abstieg & Zerfall, Sehnsucht i ono shto ja sumnjam da je adaptacija maatoooroog hita verovatno francuskog shansonjera nekog - Jet`m.

@ Isidor

maaaa, daaaaj - nikakvu provokaciju nisam ni video :huh:

Beauty - mi je favorit sa Silence Is Sexy-ja B) ...prvi put kad sam je chuo... well, bio sam blaago oshamucen.

#24 isidor

isidor
  • Members
  • 652 posts

Posted 06 July 2005 - 08:58

znaci to li je Hamlet mashina...ja bih to citao...uzasno me nervira da slusam nesto sto ne razumem...zato uvek jurim lyricks...ajde neka informacija da li negde postoji da se kupi knjiga ili da se skine,ali na engleskom...

Edited by isidor, 06 July 2005 - 08:59.


#25 dedazec

dedazec
  • Members
  • 1,460 posts

Posted 07 July 2005 - 11:29

uf...
probaj guglirati, shta da ti kazem. nije nemoguce naci, nije to bash jako velika retkost. mozda po knjizarama u odeljku za drame, pozorishte, tralala..., postoji knjiga sa njegovim dramama.
ili recimo u quorumu, ili neki slichan knjizevni chasopis.
imam neku fotokopiju, pa ako ne uspesh a ti javi...

#26 isidor

isidor
  • Members
  • 652 posts

Posted 07 July 2005 - 15:10

http://www.robertwil...mletMachine.htm

eto nesto sam iskopao...

#27 dedazec

dedazec
  • Members
  • 1,460 posts

Posted 08 July 2005 - 03:19

meni izasho i engleski prevod...

a ako odbija saradnju ima ga i na www.efn.org/~dredmond/Hamletmachine.PDF

Attached Files


Edited by dedazec, 08 July 2005 - 03:21.


#28 isidor

isidor
  • Members
  • 652 posts

Posted 08 July 2005 - 20:26

Deda zeko,careee!!!

Attached Files


Edited by isidor, 08 July 2005 - 20:37.


#29 isidor

isidor
  • Members
  • 652 posts

Posted 08 July 2005 - 20:27

Deda zeko,careee!!!

Attached Files


Edited by isidor, 08 July 2005 - 20:39.