Jump to content


Photo

Tadici


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Eraserhead

Eraserhead
  • Members
  • 9,436 posts

Posted 05 June 2005 - 23:49

GUJA NA TADIĆA
Krsta Tadića, rođenog strica predsednika Srbije, ujeo poskok dok je čuvao krave u svom selu Smriječna

NIKŠIĆ - Rođenog strica predsednika Srbije Borisa Tadića, kršnog Krsta Tadića, pre dva dana ujeo je poskok za ruku! Ovaj sedamdesetšestogodišnji starac, koji živi u selu Smriječna kod Plužina, gde je i postojbina predsednikove porodice, nabasao je na zmiju dok je čuvao krave. I tada počinje prava agonija predsednikovog strica!

Krste je odmah prebačen u devet kilometara udaljenu bolnicu u Plužnima, gde je trebalo da primi serum protiv zmijskog ujeda. Međutim, lekari mu nisu dali serum jer je svim ampulama u ovom bolnici istekao rok trajanja! Krsta su ponovo stavili u kola i hitno odvezli u gradsku bolnicu u Nikšiću, gde je, čak četiri sata posle ujeda, konačno primio potrebni serum. Na zahtev lekara, ova starina smeštena je na hirurško odeljenje.

- E, kako sam?! Dobro, šta da kažem! Osim što sam nekoliko puta povraćao i što po rukama imam ove ružne otekline, nisam loše - priča Krste iz kreveta nikšićke bolnice.

Ovaj starac nam priča da ga je "guja ujela" kada je pokušao da sedne na "buntove betonskog željeza".
- Čuvao sam krave i više nisam mogao da stojim, pa sam hteo da se malo odmori. Kako sam rukom krenuo da se uhvatim za ove željezne buntove, osetio sam kao neko peckanje na prstima. Pomislio sam da je to od koprive il' da sam se ogrebao na ovu armaturu. Kad ono, vidim poskoka kako se sklupčao i sprema se da udari! Znate, zmija kad jednom ujede, ona više nema snage u vilicama, pa joj treba zalet. Udarao sam je štapom i krenuo da bežim. Tek sam tada video da me je guja ipak ujela - priča Krste.

Iako su česti ujedi zmija otrovnica u ovom kraju, smrtnih slučajeva u poslednjoj deceniji nije bilo.


Noge od poskoka

Krste Tadić nam priča da je jednom video i da "poskok ima noge" i da napada pomoću njih.
- Uvek me je zanimalo kako poskok skače. Tako sam pre nekog vremena uzeo sam jednog pobodenog poskoka i na prutu ga držao iznad kotla u kom je ključala voda. Tada sam otkrio kako ova guja napada. Poskok je na onoj pari počeo da se uvija, a iz utrobe, desetak centimetara iznad repa, izašle su mu dve nožice sa žućkastim bodljicama, dužine od tri do četiri milimetra. Kada napada, poskok se njima odupire - kaže Krsto.

:lol: :huh: :lol: :D :lol: :lol: ;) ;) :D :P ;) ;) ;) ;) :D :P :P :( :ph34r: :ph34r: :ph34r: :lol: :lol: :lol:

#2 Voo

Voo
  • Members
  • 1,037 posts

Posted 12 June 2005 - 22:52

bilo bi mudro da mu u parlamentu izglasaju jedan kablovski diskaveri,
ne bi li starac krsto svoju drazesnu radoznalost mogao da zadovolji, bez da postidjuje svoju akademsku familiju nepoznavanjem stvarne funkcije poskokovih "nozica".
nego, jel' ovo kurirovo maslo? :lol: