Jump to content


Photo

batic:hitno podici optuznicu protiv cekua


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 notorious

notorious
  • Banned
  • 316 posts

Posted 31 May 2005 - 02:01

predsednik demohriscanske stranke srbije vladan batic uputio je juce otvoreno pismo tuziocu haskog tribunala karli del ponte u kojem je poziva da hitno podigne optuznicu protiv agima cekua,"jer se radi o jednom od najvecih ratnih zlocinaca u evropi posle drugog svetskog rata".
batic je podsetio da je kao ministar pravde u vladi zorana djindjica dostavio del ponteovoj"obilje dokaza koji nedvosmisleno potvrdjuju odgovornost cekua,danas generala i komandanta kosovskog zastitnog korpusa.
on je ocenio da je ceku po broju ubistava,kidnapovanja i progona,"rame uz rame" sa ramusom haradinajem,koji se nalazi u pritvoru tribunala,i naveo da je ceku zlocine nad srbima vrsio ne samo na kosovu i metohiji,vec i u hrvatskoj-u medackom dzepu,u akcijama "bljesak" i "oluja".
lider dhss ukazao je i na cinizam situacije,u kojoj ceku "umesto da bude u zatvoru,posto za njega postoji jos vazeca poternica interpola-putuje po svetu i govori o stanju bezbednosti na kosovu i metohiji".

da li ce karla poslusati vladana s obzirom da sad nije ministar i nema neki veci uticaj? da li je on uopste imao neki uticaj za podizanje optuznice protiv ramusa?
po mom misljenju tesko da ce se agim naci u hagu,pogotovu sad,kad je komandant jedne oruzane formacije. bila bi to prevelika opasnost za bezbednost na kosovu. i za kfor a i za nealbansko stanovnistvo.