Jump to content

Photo

Propadosmo

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
30 replies to this topic

#16 dzishn

dzishn
  • Members
  • 1,533 posts

Posted 29 May 2005 - 19:27

ahem :lol:
niko ga ne tera da slusha, ali lik nikad nije ni chuo za hendriksa
ako cemo logikom proshla vremena - whodafunk is mozart then :huh:

#17 Jr

Jr
  • Banned
  • 4,557 posts

Posted 29 May 2005 - 19:31

ahem :lol:
niko ga ne tera da slusha, ali lik nikad nije ni chuo za hendriksa
ako cemo logikom proshla vremena - whodafunk is mozart then  :huh:

Normalno da je cuo za mocarta i betovena... pa njih dvojica su najveci pisci melodija za mobilne

Edited by Jr, 29 May 2005 - 19:32.

#18 Cobra Dragec

Cobra Dragec
  • Members
  • 1,274 posts

Posted 29 May 2005 - 19:36

mislite da 20-godisnji klinci iz evrope, koji su odrasli na riki martenu i sakiri, znaju ko je jimi hendrix? sumnjam...

#19 jovke

jovke
  • Members
  • 13 posts

Posted 30 May 2005 - 09:51

Moja poenta je u tome, da momci i devojke tih godina (kao sto je momak s pocetka price), misle da je svet poceo da postoji njihovim rodjenjem. Imam utisak da je 95% te generacije zarazeno gluposcu, primitivizmom (mrzim tu rec ali ne znam bolju), bahatoscu, drchnoscu i sta god hocete. Takvi likovi zavrse ili kao kriminalci ili kao viljuskaristi na stovaristu armature. Kad stasaju, neki od njih ce slucajno dogurati mozda i do vlasti a onda smo debelo naje.ali.
Ja ne volim Hendriksa (vise sam tip New Order-a :lol: ) ali ipak je covek bio planetarna r'n'r ikona. Uostalom, sada postoji TV Metropolis, ali ne, on ce pre da gleda i da se obrazuje uz TV Pink.
Inace Dzishn u made my point & hvala ti.

#20 Div

Div
  • Members
  • 7,752 posts

Posted 30 May 2005 - 10:14

Imam utisak da je 95% te generacije zarazeno gluposcu, primitivizmom (mrzim tu rec ali ne znam bolju), bahatoscu, drchnoscu i sta god hocete.

Ima u toj generaciji i gluposti i primitivizma i ostalog što ti reče, al' ne više nego u drugim generacijama. Kakvi su im roditelji, škole, u kakvim su vremenima odrastali-super su.

Inače u istom kvizu ranije jedna studentkinja iz Pančeva nije znala u koje more se uliva Dunav. Nadam se da je u pitanju trema.

Moja poenta je u tome, da momci i devojke tih godina (kao sto je momak s pocetka price), misle da je svet poceo da postoji njihovim rodjenjem.

To smo manje-više svi mislili.

#21 Jontra_Volta

Jontra_Volta
  • Members
  • 1,083 posts

Posted 30 May 2005 - 14:43

ma propaganda je u pitanju.
inace niko ni isusa vishe ne bi spominjao. nego imao dobar advertajzing B)

#22 Born Too Loose

Born Too Loose
  • Members
  • 1,205 posts

Posted 30 May 2005 - 14:48

Moja poenta je u tome, da momci i devojke tih godina (kao sto je momak s pocetka price), misle da je svet poceo da postoji njihovim rodjenjem.

To je samo podvarijanta osnovne definicije glupana. Glupani ne znaju koliko je znanje i imaju jak utisak da ono sto oni ne znaju i ne postoji.

#23 Born Too Loose

Born Too Loose
  • Members
  • 1,205 posts

Posted 30 May 2005 - 14:53

ma propaganda je u pitanju.
inace niko ni isusa vishe ne bi spominjao. nego imao dobar advertajzing B)

Sad videh i ovaj komentar :lol: pa da dodam nesto. Skoro sam nabavio DVD sa snimcima 2 emisije Dick Cavett Show kad je Jimi gostovao. Znajuci njegove majstorije sa unistavanjem gitara, pojacala i ostale opreme zacudjujuce je kako je van pozornice bio pristojan, skroman i nenametljiv, cak stidljiv decko. Mozda bi trebalo poraditi i na njegovom marketingu pa da se deca ugledaju na takve umesto na vrele momke sa uzarenog asfalta.

#24 wagabund

wagabund
  • Members
  • 1,617 posts

Posted 30 May 2005 - 15:42

shto se mene tice, bog postoji i zove se dzimi hendriks, al to shto klinja ne zna za njega nikako nije parametar propasti drushtva. svako (doba) ima svoje heroje.

#25 tratinchac

tratinchac
  • Members
  • 33 posts

Posted 30 May 2005 - 17:15

Tačno. Nije tu u pitanju propast samo našeg društva. Ceo svet se zaglupljuje  :lol:

ma da je samo hendrix u pitanju... citav svijet kao da ide unazad.

1. sa'ce 40 godina kako nema vise tehnologije za let na mjesec (mojne da neko kaze da to nije bitno)
2. shatl, jedino vozilo te vrste koje je covjek izmislio vec godinama saobraca samo na liniji hangar-rampa-hangar
3. nafta i ugalj i dalje glavni izvori energije
4. sve bolesti koje su bile neizljecive prije 70 godina, neizljecive su i danas (farmaceutske kompanije ulazu u prosjeku 5% profita u r&d i 80% u marketing)
5. hard disk vec 50 godina glavni medij za skladistenje podataka - na svu srecu jos uvijek brzi od magnetne trake (1878.) i gramofonske ploce (1850.) kojima duguje ideju
6. MS windows vec 20 godina dominantan operativni sistem
7. imperijalizam/kapitalizam 200 godina dominantno drustveno uredjenje
8. zvuk, slika, pismo, govor jedini metodi za prenos informacija izmedju dvije osobe bez fizickog kontakta.
9. teleportacija i dalje ilegalna :huh:

:lol:

#26 jovke

jovke
  • Members
  • 13 posts

Posted 30 May 2005 - 17:55

Evo jos jedna glupost, neobrazovanost, sta li... Pre nekoliko meseci sam gledao SOS kanal, mislim da je u pitanju bila neka emisija o domacem basketu. Znate onaj fazon za kradju para kad kao dele neke nagradice gledaocima koji salju SMS-ove. Posto je posle par dana sledila neka tekma tipa Zve-Par, nagrada je bila sledeca doslovce: Delimo 20 [/B]karte !!! :lol:
'ebi ga, mi'sim...

#27 dzishn

dzishn
  • Members
  • 1,533 posts

Posted 30 May 2005 - 18:02

Normalno da je cuo za mocarta i betovena... pa njih dvojica su najveci pisci melodija za mobilne

:huh: :lol:

#28 tratinchac

tratinchac
  • Members
  • 33 posts

Posted 30 May 2005 - 18:08

ma da samo ih je skoro pregazila luda zaba

#29 Born Too Loose

Born Too Loose
  • Members
  • 1,205 posts

Posted 30 May 2005 - 18:58

shto se mene tice, bog postoji i zove se dzimi hendriks, al to shto klinja ne zna za njega nikako nije parametar propasti drushtva. svako (doba) ima svoje heroje.

Ja ipak tvrdim da jeste. Ako ima usi i malo mozga morao je negde da nacuje za Hendru a sad sto nije cuo i ne zna ko je, recimo Johnny Winter, boze moj. Nesto mi govori da mu ne manjka znanje kad je rec o arkanu i slicnima.

@ jovke - jel bilo 20 karte za 20 marke ili 20 marki

P.S. Pre neko dan sam video Nalo kartice u ponudi.

#30 copkillah

copkillah
  • Members
  • 4,075 posts

Posted 30 May 2005 - 19:18

Evo jos jedna glupost, neobrazovanost, sta li... Pre nekoliko meseci sam gledao SOS kanal, mislim da je u pitanju bila neka emisija o domacem basketu. Znate onaj fazon za kradju para kad kao dele neke nagradice gledaocima koji salju SMS-ove. Posto je posle par dana sledila neka tekma tipa Zve-Par, nagrada je bila sledeca doslovce: Delimo 20 [/B]karte !!! :lol:
'ebi ga, mi'sim...

Ali to je SOS kanal, šta drugo i očekuješ?

To je isto kao da se žališ na ćelavog bakija što je primitivan.